Julkkisviinit: Kumpi teki paremman roseen – Brad Pitt vai Bon Jovi?

19.5.2023 - Artikkelit|

Ranskassa roseeviinejä myydään jo enemmän kuin valkoviinejä. Myös Brad Pitt ja Bon Jovi ovat mieltyneet vaaleanpunaiseen viinityyliin, ja heidän tuottamia viinejä pääsee maistamaan nyt myös Suomessa.

Brad Pittin haaveena oli roseeviinien imagon kirkastaminen ja konkreettisiin toimiin mies ryhtyi vuonna 2008 ostaessaan perinteikkään Provencen Miraval-tilan yhdessä Angelina Jolien kanssa.

Parasta mahdollista roseeviiniä tavoitellessaan pariskunta yhdisti voimansa maineikkaan Perrinin viiniperheen kanssa. Tavoite oli yhteinen, sillä sekä Brad Pitt että Matthieu Perrin halusivat molemmat nostaa roseeviinien laatua ja sitä kautta arvostusta.

Tällä hetkellä roseeviinejä myydään Ranskassa muuten jo enemmän kuin valkoviinejä!

Viinin lisäksi Miraval-tiluksilla on vahvasti läsnä myös musiikki; tilan aiempi omistaja, jazzpianisti Jacques Loussier perusti tilalle kulttimaineeseen nousseen äänitysstudion. Studio Miravalissa on levytetty muun muassa Pink Floydin, The Curen ja AC/DC:n tuotantoa. Viime vuonna Pitt ja ranskalaistuottaja Damien Quintard avasivat äänitysstudion uudelleen nimellä Miraval Studios.

MAISTA: Miraval Rose 29,98 €miraval rose brad pitt

Chateau de Miravalin nimikkoviinin rypäleet tulevat tilan parhailta palstoilta sekä tarkkaan valituilta, laadukkaan terroirin omaavilta tarhoilta Provencesta. Korkeimmat tarhat sijaitsevat yli 360 metriä merenpinnan yläpuolella. Rypäleet kerätään varhain aamulla raikkauden säilyttämiseksi.

Miraval Rose on rutikuiva roseeviini, sillä siinä on 0 grammaa sokeria. Tunnusomaisia piirteitä Miravalille ovat intensiivinen hedelmäisyys, mukava täyteläisyys ja todella hyvä hapokkuus. Kokonaisuus on runsaan vivahteikas, tasapainoinen ja jälkimaultaan pitkä.

Miraval Rose toimii hienosti aperitiivina tai juhlistamiseen. Monipuolinen ruokaviini kevyille herkuille, kuten äyriäisille, vaalealle kalalle tai parsalle!

Hampton Water Rosé sai alkunsa, kun Jon Bon Jovi yhdessä Jesse-poikansa kanssa kertoi ideastaan ranskalaiselle viinintekijä Gérard Bertrandille.

The Hamptons -nimellä kutsutaan Long Islandin itäistä aluetta New Yorkin kupeessa. Se on suosittu lomakohde hiekkarantoineen ja siellä sijaitsee myös Jesse Bongiovin asunto, jossa hän viihtyy kavereidensa kanssa ja nautiskelee usein roseeviinejä. Asunnon lempinimeksi onkin muodostunut kaveriporukan keskuudessa ”Hampton Water”, ja siitä syntyi edelleen kipinä oman roseeviinin kehittämiseen.

Ideasta kopin ottanut Gérard Bertrand on karismaattinen viinintekijä – yli kaksimetrinen entinen rugby-pelaaja kääntää viinitapahtumissa katseita. Niin tekevät myös hänen viininsä, jotka ovat aina viimeisen päälle hyvin tehtyjä ja tyylikkäitä.

Hampton Water Rosé sai julkaisuvuonnaan 2018 vauhdikkaan lanseerauksen, kun Jon Bon Jovi esitteli ja nautti viiniä sosiaalisessa mediassa monien julkimoiden seurassa. Silkkoa ei ole pullo myöskään sisältä, sillä Hampton Water Rosé ylsi heti arvostetun Wine Spectator’s Top 100 Wines of 2018 -listan numeroksi 83. Tuolloin listalle ylsi ainoastaan kaksi roseeviiniä.

MAISTA: Hampton Water Rosé 23,50 €Hampton water rose

Hampton Watr Roséssa on kauniin vaaleanpunainen, hieman lohenpunainen väri. Aromeiltaan viini on valkopersikkainen, vadelmainen, kypsän sitruunainen, mineraalinen ja hennon kukkainen. Miellyttävän hapokas ja ihanan raikas kokonaisuus!

Viinilehti kuvailee Hampton Waterin tuoreinta vuosikertaa näin: ”Viinin raikkaassa olemuksessa on mineraalinen vivahde, ja sen maussa persikka ja mansikka yhdistyvät keltaisen omenan ja melonin hedelmäisyyteen. Tyylikäs, notkean soljuva ja puhdaspiirteisen hedelmäinen kokonaisuus.”

Viini nautitaan hyvin viilennettynä, rennon ruoan ja seuran kanssa! Sopii erinomaisesti kalaruokien, merenelävien ja salaattien kanssa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.