Näiden slaw-hodareiden kanssa kaadamme tarjolle monipuolisen ja ruokaystävällisen chileläsroseen, Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosén.
Kaikki tuntevat perinteisen majoneesipohjaisen coleslaw-salaatin – meidän versio valmistetaan tällä kertaa kirkkaalla kastikkeella! Lisäksi olemme korvanneet perinteisen valkokaalin punakaalilla sen tuoman upean värin ja aromaattisen maun vuoksi!
Näiden slaw-hodareiden kanssa kaadamme tarjolle monipuolisen ja ruokaystävällisen chileläsroseen, Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosén. Hodarin punakaalisalaatti on maustettu aasialaisin mauin; kastikkeen seesamiöljyn paahteinen maku ja punakaalin aromaattisuus yhdistyvät mukavasti viinin marjaisaan ja yrttiseen aromimaailmaan. Lisäksi rosen hapokkuus tuo mukavaa tasapainoa salaatin inkiväärille ja paprikalle.
Jos haluat, voit lisätä salaattiin hieman sriracha-chilikastiketta ja vihreää chiliä: vaikka viini onkin kuiva, on siinä sen verran aromaattinen ja marjaisa makumaailma, että se kestää jonkin verran tulisuutta ruoassa.
Kesän punakaalit ja porkkanat ovat jo itsessään melko mehukkaita ja salaatinkastike tuo sitä entistä paremmin esille. Siksi kasvikset ja kastike kannattaakin sekoittaa vasta juuri ennen tarjoilua, ettei kasviksista poistu nestettä liikaa. Jos haluat valmistella salaattia etukäteen, voit sekoittaa kastikkeen valmiiksi ja esikäsitellä kasvikset, mutta sekoita ne yhteen vasta ennen ruokailua.
Slaw-salaatti toimii yhtä hyvin kasvis- kuin lihahodareidenkin kanssa. Kokeile lisätä mukaan esimerkiksi aasialaisittain maustettua majoneesia, yrttejä koristeeksi ja paahdettua sipulia tuomaan rapeutta.
Punakaalislaw hodareille (8 hodarille, valmistusaika 20 min)
200 g punakaalia
2 pientä porkkanaa
1 varsisipuli
1 pieni paprika
pieni pala vihreää chiliä (valinnainen)
1⁄2 pnt tuoretta korianteria
Kastike
1⁄3 dl juoksevaa hunajaa
1⁄3 dl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1⁄3 dl riisiviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1⁄2 tl sriracha-kastiketta (valinnainen)
1 tl suolaa
Koristeeksi
majoneesia
yrttejä
paahdettua sipulia
Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Raasta tai leikkaa punakaali pieniksi suikaleiksi. Huuhtele porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Viipaloi varsisipuli pienehköiksi paloiksi ja hienonna chili sekä korianteri. Poista paprikan kanta sekä siemenet ja leikkaa paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kasvikset keskenään isossa kulhossa ja lisää kastike. Sekoita ja anna maustua sen aikaa kun valmistelet muut hodareihin tarvittavat raaka-aineet.
Tarjoile kasvis- tai lihanakkien kanssa!
Viinisuositus: Torre Digno Cabernet Sauvignon Rosé
Uuteen etikettiin puettu chileläisrosee on ruokapöydän supermoniottelija! Viini on erinomainen aperitiivi ja ruokapöydässä se kantaa leikkeleiden, pastojen, kasvisruokien sekä itämaisten herkkujen seurassa. Tarjoilulämpötila 8–10ºC.
Kuivan ja herukkaisen viinin täyteläistä makua tasapainottaa herkullinen hedelmäisyys, raikas hapokkuus ja ihastuttava kukkeus. Pitkä ja pehmeä jälkimaku sekä erinomainen tasapaino.