Herkullinen nokkosrisotto ja raikas Sauvignon Blanc

7.5.2021 - Reseptit|

Nokkoset nostavat päätään talven jäljiltä ja nyt on aika kokata suomalaista superruokaa! Herkullinen nokkosrisotto syntyy helposti ja maistuu paistetun kalan kanssa erinomaiselta. Pariksi annokselle napataan raikas luomuviini Chilestä ja makunautinto on taattu.

Nokkosrisotto

Neljälle

  • 1 l tuoreita nokkosia
  • 1 sipuli
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä
  • 65 g parmesaania
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun voissa paistettua kuhaa tai muuta kalaa sekä sitruunalohkoja ja esim. retiisinversoja

Ryöppää nokkoset eli keitä niitä noin minuutin ajan. Valuta nokkoset ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Puristele kuivaksi ja hienonna.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl voita kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia.

Lisää valkoviini kasariin ja anna kiehahtaa. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäämistä. Jatka näin, kunnes riisi on napakan kypsää.

Raasta parmesaani ja sekoita se, 1 rkl voita sekä nokkoset risottoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.

Jaa risotto lautasille heti kun se on valmista. Tarjoile nokkosrisoton kanssa paistettua kalaa ja sitruunalohkoja. Viimeistele annokset halutessasi retiisinversoilla.

Viinisuositus: Cono Sur Organic Sauvignon Blanc

Raikasta luomuviiniä pallon toiselta puolen | 11,99€

Mikä olisikaan parempi viinivalinta villeille nokkosille kuin raikas luomuviini Cono Surin rehevästi kasvavilta viinitarhoilta? Rypäleet viiniin tulevat San Antonion laaksosta Chilestä, Tyynen valtameren rannalta, jossa tuholaistorjunnasta huolehtii mereltä puhaltava viileä tuuli. Jokaisen Cono Surin viinipullon matka Suomeeen on myös hiilineutralisoitu, joten varsin vastuullisesta tapauksesta on kyse.

Sauvignon Blancin raikas hapokkuus leikkaa risoton rasvaisuutta, ja rypäleelle tyypillinen herukkaisuus ja yrttisyys pelailee ihastuttavasti nokkosten hienon maun kanssa. Viini sopii myös loistavasti aperitiiviksi, tuoden veden kielelle ennen kuin valmis risotto on vielä pöydässä.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.