Helppo jouluinen juustolautanen ja klassinen punaviini

12.11.2021 - Reseptit|

Kaikki rakastavat kylmenevinä alkutalven iltoina kotimaisia juustoja ja punaviiniä. Helppo jouluinen juustolautanen syntyy kypsyneistä juustoista, jouluisilla mauilla maustetusta ja punaviinillä höystetystä granaattiomenahillokkeesta sekä leikkeleistä. Juustolautaselle paritetaan tietysti suomalaisten suosikki, jouluiseen asuun puettu Sangre de Toro -punaviini.

helppo juustolautanen

Makean elementin lisäys juustolautaselle toimii yleensä yhdistävä tekijänä viinin ja erilaisten juustojen välillä. Siksi tällä kertaa juustolautaselle valmistettiin kauden hedelmästä, granaattiomenasta, täyteläinen hilloke. Hillokkeeseen saadaan lisää persoonaa maustamalla se jouluisilla mauilla: kanelilla, tähtianiksella ja neilikalla. Granaattiomenahilloke maistuu raikkaalta juustojen seurana inkiväärin ja sitruunankuoren tuoman hapokkuuden ansiosta.

Lisää syvyyttä sen makuun tuo kasaan keitetty Sangre de Toro Original Organic -punaviini, jota käytetään hillon pohjana. Samaa viiniä tarjoillaan myös itse juustolautasen kanssa.

Juustojen lisäksi voit ottaa lautaselle tarjolle keyvempiä leikkeleitä ja pikkelöityjä kasviksia. Myös ne maistuvat herkulliselta tämän hillokkeen kanssa!

Käytetyt juustot: Helsingin Meijeriliike Ullanlinna -valkohomejuusto, Saloniemen Juustolan Työvoitto -gouda, Jukolan Juuston Aito -cheddar.

Jouluinen granaattiomenahilloke juustolautaselle

(valmista hilloa noin 3 dl)

  • 2 dl Sangre de Toro Original Organic -punaviiniä
  • 325 g / 3 dl granaattiomenan siemeniä mehuineen
  • 110 g minihillosokeria
  • 1 cm pala kuorittua inkivääriä raastettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 tähtianista
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 kanelitanko

Kaada punaviini kattilaan ja anna sen porista matalalla lämmöllä, kunnes viiniä on jäljellä yksi kolmasosa alkuperäisestä määrästä. 

Irrota sillä aikaa granaattiomenan siemenet. Tarvittavan määrän siemeniä saat 2–3 keskikokoisesta hedelmästä. Lisää siemenet ja loput ainekset samaan kattilaan kasaan keitetyn punaviinin kanssa. Keitä hilloketta matalalla lämmöllä 10 minuuttia.

Siirrä hillo tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile hilloa kotimaisten juustojen seurana. Hillon lisäksi voit tarjoilla juustojen kanssa myös hunajassa pyöriteltyjä pähkinöitä ja pikkelöityjä kasviksia.

Hillo säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa muutamia päiviä.

Viinisuositus: Sangre de Toro Original Organic

Härkäkin vaihtoi jouluasuun | 10,48€

Jos joulun alla tekee mieli varmasti maistuvaa klassikkoviiniä, Sangre de Toro Original Organic on punaviini, joka maistuu mainiolta monipuolisesti eri ruokien seurassa, mutta toimii hyvin sellaisenaankin. Tuttu härkäviini on nyt myös täyttä luomua.

Tummaa ja punaista marjaa sekä yrttejä uhkuva Sangre de Toro Original Organic on juuri sellainen mehevän pehmeä ja mausteinen punaviini, joka istuu vuoden pimeimpään aikaan. Kun tekee mieli laittaa tarjolle herkullinen juustolautanen, tässä on mainio viini sen kaveriksi. Härkäviini tykkää myös mausteisista makkaroista, lihamurekkeesta ja lasagnesta sekä kana- ja kasvispadoista. Ja toimii tietysti myös joulupöydässä.

KATSO MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.