Grillatut kana-kasvisvartaat ja espanjalainen punaviini

21.6.2021 - Reseptit|

Kesällä kasviksissa on varaa mistä valita. Alkukesän lämpö on kiihdyttänyt muun muassa kesäkurpitsan kasvua, joten sesonki kuikuilee jo kulman takana. Sujauta siis vihreää tai keltaista kesäkurpitsaa ja kanaa vartaaseen, paahda grillissä vartin verran, lorauta lasiin espanjalaista punaviiniä ja nauti kesästä!

Grillatut kana-kasvisvartaat

4 henkilölle

  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2 pussia (200g) Padron-paprikoita
  • 250g miniluumutomaatteja
  • 0,5 dl + 0,25 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl + 0,25 dl soijakastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • 4 grillitikkua

Aloita marinoimalla broileri ja kasvikset: leikkaa ensin huuhdeltu kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi, ja puolikuun muotoisiksi, paloiksi. Laita kesäkurpitsapalat kulhoon Padron-parikoiden kanssa ja kaada niiden päälle 0,5 dl oliiviöljyä ja 0,5 dl soijakastike. Ripottele mukaan myös hyppysellinen suolaa ja hyppysellinen pippuria. Sekoita hyin ja laita maustumaan peittetynä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kuutioi broilerin rintafileet isohkoiksi paloiksi ja laita ne omaan kulhoonsa lopun oliiviöljyn ja soijakastikkeen kanssa. Mausta fileet vielä hyppysellisellä suolaa ja pippuria, sekoita hyvin ja laita nekin peitettynä maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Jos käytät puisia grillitikkuja, niin laita ne likoamaan kylmään veteen noin 20 minuutiksi ennen vartaiden kokoamista.

Kun vartaiden ainekset ovat maustuneet tarpeeksi, voit alkaa kokoamaan vartaita: laita grillitikkuja oman mielesi mukaisessa järjestyksessä broilerikuutioita, kesäkurpitsaa, Padron-paprikoita ja kokonaisia miniluumutomaatteja. Voit kypsentää vartaan joko grillissä tai uunissa (200-astetta, noin 15 minuuttia)

Voit tarjoilla vartaan esim. paahdettujen uunien perunoiden, Romesco-paprikakastikkeen ja kevätkaali slaw -salaatin kanssa!

Viinisuositus: Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranillo hanapakkaus

Kepeän maukas espanjalainen rentoon nautiskeluun | 30,89€

Kesällä moni täyteläisen tyylin ystävä tykkää vaihtaa kevyempään. Jos espanjalaiset punaviinit ovat mieleesi, ota suunta Valencian alueelle ja kokeile notkean hedelmäistä, terästankissa kypsytettyä Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranilloa! Kahdesta suosikkirypäleestä sekoitettu viini tarjoaa maukkaan kokonaisuuden mehevää kirsikkaa, mausteista luumua ja kesäistä vadelmaa.

Tämä hanapakkaus sopii rentoon menoon ihan ilman ruokaakin, mutta istuu täydellisesti erityisesti grillattujen kana-kasvisvartaiden kylkeen. Kokeile vaikka!

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.