Vaaleanpunainen rieslingrosee valloitti saapuessaan kertaheitolla suomalaisten viininystävien sydämet. Nyt on aika kaataa rieslingroseeta lasilliset grillatun munakoison ja herkullisen harissa-tahinikastikkeen seuralaisiksi. Nam!
Grillattu munakoiso
Neljälle
- 2 munakoisoa (á 300 g)
- 1 ½ dl öljyä
- 1 ½ rkl ras el hanout -mausteseosta
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- suolaa
- tuoretta minttua ja basilikaa
Leikkaa munakoisot noin sentin siivuiksi. Sekoita öljy ja ras el hanout -mausteseos keskenään ja sudi seos munakoisoille. Grillaa munakoisot pehmeiksi molemmin puolin ja mausta suolaripauksella. Käytä tarvittaessa grillaamiseen enemmän öljyä.
Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi. Laita kylmään veteen 15 minuutiksi. Valuta.
Sekoita turkkilaiseen jogurttiin ripaus suolaa ja levitä se tarjoiluvadin pohjalle. Asettele päälle grillatut munakoisot. Viimeistele harissa-tahinikastikkeella ja tuoreilla yrteillä.
Harissa-tahinikastike
- 1 dl tahinia
- 1 dl vettä
- ½ dl sitruunan mehua
- 2 rkl harissaa
- suolaa
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele sileäksi kastikkeeksi. Voit käyttää valmistuksessa myös sauvasekoitinta.
Viinisuositus: Deep Roots Pink Riesling
Taattua laatua saksalaisilta huipputuottajilta | 13,99€
Herrat tämän rieslingroseen takana ovat huippulaadusta ja kokeilunhalusta tunnetut viinintekijät Jochen Dreissigacker, Philipp Wittmann ja Stefan Winter.
Väriltään intensiivisen pinkin juoman aromimaailmassa on metsämansikkaa, sitrusmaista vivahdetta sekä granaattiomenaa. Deep Roots Pink Riesling on kuiva rieslingrosee, josta löytyy himppu jäännössokeria. Se tekee tästä runsaan hedelmäisestä ja elämäniloa tulvivasta saksalaisesta mainion kaverin niin terasseilla rentoutumiseen, kevään grilli-iltoihin kuin kesän piknikeillekin.
Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä Juomasekoitukset-hyllyyn.