Granaattiomena-proseccojuustokakku!

20.12.2021 - Reseptit|

Granaattiomenalla ja roseeproseccolla maustettu, sopivan täyteläinen, mutta silti pehmeän kevyt juustokakku on kekkereiden itseoikeutettu juhlavieras. Juhlavan tunnelman täydentää terhakkakuplainen Casa Canevel Prosecco Rosé Brut, joka sopii kakulle täydellisesti!

proseccojuustokakku

Proseccojuustokakku on helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin tekeytymään vaikka parikin päivää etukäteen, jolloin itse juhlapäivänä ei tarvitse tehdä muuta kuin kiehauttaa granaattiomenasiirappi, koristella kakku siirapilla sekä persimonviipaleilla ja kantaa koko komeus tarjolle.

Vaaleanpunainen granaattiomena-proseccojuustokakku syntyy maustamattomasta tuorejuustosta ja kreikkalaisesta jogurtista, joka antaa kakulle sekä keveyttä että pehmeyttä. Prosecco tuo juustokakkuun raikkautta ja leikkaa mukavasti kakun kermaisuutta.

VINKKI! Granaattiomenamehu kannattaa ostaa valmiina, sillä tuore granaattiomenamehu voi muuttaa lämmitettäessä väriään. Kaupasta saatava pastöroitu mehu säilyttää punaisen värinsä paremmin.

Granaattiomena-proseccojuustokakku

Pohja:

  • 3,5 dl piparkakkumurua
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 dl sulatettua voita (n. 110 g kiinteää voita)

Kakun täyte:

  • 1,5 dl Casa Canevel Prosecco Rosé Brut -kuohuviiniä
  • 2 dl + 3 rkl granaattiomenamehua
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori

Koristeluun käytettävä siirappi:

  • 2 dl granaattiomenamehua
  • 1 dl proseccoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 granaattiomenan siemenet ja mehu
  • Koristeluun persimonviipaleita.

Murskaa piparkakut kaulimella pieneksi muruksi muovipussin sisällä. Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa. Pohjan pitäisi tässä vaiheessa muistuttaa kosteaa hiekkaa. Lisää voisulaa tarvittaessa

Peitä noin 23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla pingottamalla se pohjan ja reunan väliin. Kaada kakkupohjan ainekset vuokaan ja paina tiiviiksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.

Laita 1,5 dl proseccoa ja 2 dl granaattiomenamehua kattilaan ja keitä seosta kasaan kunnes jäljellä on 0,5 dl–1 dl siirappista nestettä. Anna jäähtyä.

Sekoita 3 rkl granaattiomenamehua ja liivatejauhe pienessä kattilassa ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää tuorejuusto, jogurtti, sokeri, vaniljatahna ja raastettu sitruunan kuori kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt prosecco-granaattiomenamehusiirappi. Sulata granaattiomena-liivatejauheseos matalalla lämmöllä ja lisää se välittömästi täyteseoksen joukkoon voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle, tasoita pinta lusikalla ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Sekoita koristesiirapin granaattiomenamehu, prosecco ja sokeri kattilassa hieman ennen kakun tarjoilua. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes jäljellä on noin ⅓ alkuperäisestä nestemäärästä. Anna siirapin jäähtyä ja sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet ja niistä irronnut mehu. Jos lopullinen siirappi on liian paksua, voit ohentaa sitä pienellä määrällä mehua.

Koristele kakku siirapilla ja persimoniviipaleilla – ja tarjoile heti. Kakku pehmenee huoneenlämmössä helposti, joten nosta se takaisin kylmään tarjoilujen välissä.

Viinisuositus: Casa Canevel Prosecco Rosé Brut

Herkullinen roseekuohuviini | 13,99€ casa canevel rose prosecco

Casa Canevel Prosecco Rosé Brut on arvostetun perhetilan kuohuviini, joka oli se ensimmäinen roseeprosecco Suomessa. Vaaleanpunaista proseccoahan on ylipäätään saanut valmistaa vasta vuodesta 2019.

Proseccon historialliselta ydinalueelta Valdobbiadenesta tuleva Casa Canevel Prosecco Rosé Brut on kuiva kuohuviini, joka hurmaa korallinpunaisella värillään sekä vadelmat, punaherukat ja ruusut mieleen tuovalla tuoksullaan. Mainio kuohuviini proseccojuustokakun seuraan!

KATSO MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.