Fetavaahto ja Provencen roseeviini ovat kesän ihanin pari

23.6.2025 - Artikkelit|

Tätä herkkua kannattaa kokata juhannuksena ja kaikissa muissakin tulevissa kesän juhlissa – meidän sometiimimme kirjaimellisesti nuoli lautasen, kun kuvaukset saatiin purkkiin!

Fetavaahto on superhelppo tarjottava ja kesällä parhaimmillaan olevien tomaattien maku tiivistyy uunissa entisestään, joten tästä tarjottavasta ei makua puutu! Nyt kannattaa kaivaa myös kauneimmat perintölautaset esille, sillä niiden päälle saa siveltyä vaahdon näyttäväksi osaksi kattausta.

VIINISUOSITUS: Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic 2024 (15,99 €)chavin coteaux daix en Provence rose organic

Fetavaahdon kanssa lasiin lyömättömän hyvin sopii kesän kaunein viini Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic 2024. Kuiva, elegantti ja hapokas roseeviini tarjoilee hentoja metsämansikan ja punaherukan aromeja. Tämä ranskatar löytyy miltei jokaisen Alkon hyllystä!

PAAHDETUT TOMAATIT

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria

FETAVAAHTO

  • 250 g fetaa
  • 3 rkl kreikkalaista jogurttia
  • oliiviöljyä
  • puolikas sitruuna
  • 1 rkl hunajaa
  • timjamia koristeluun
  • paahdettua leipää tarjoiluun

Laita uuninkestävään vuokaan kirsikkatomaatit, silputut valkosipulinkynnet, loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda tomaatteja 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella fetavaahto. Lisää kulhoon feta, jogurtti, loraus oliiviöljyä, puristettu sitruunan mehu ja hunaja – surauta notkeaksi.

Levitä fetavaahto laakealle lautaselle ja annostele paahdetut tomaatit päälle. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoa paahdettujen leipäsiivujen kanssa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.