Eggs Florentine -bagelit brunssille

18.6.2021 - Reseptit|

Brunssilla paikalla ei ole väliä, kunhan tunnelma on rento, eväät kunnossa ja kuplajuoma kylmää. Kaada siis lasiin pinkkiä proseccoa, nautiskele Eggs Florentine -bageleista ja herkuttele hitaalla aamulla!

Eggs Florentine -bagelit

2-4 henkilölle

  • 2 valmista bagelia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 pussia (130g) tuoretta pinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2-4 kananmunaa
  • maustamatonta tuorejuustoa
  • 100g kylmäsavulohiviipaleita
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 3 litraa vettä uppomunia keittämiseen
  • 0,5 etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 (460g) pientä purkkia valmista hollandaise-kastiketta

Aloita uppomunien valmistamisella: laita ensin kolme litraa vettä kiehumaan isoon kattilaan.

Lisää veden joukkoon etikka ja suola. Riko jokainen kananmuna omaan lasiinsa; varo, ettei keltuainen pääse rikkoutumaan. Yksi uppomuna ruokailijaa kohden on yleensä riittävä määrä – mutta jos haluat bageleista vieläkin ruokaisammat, voit valmistaa uppomunia kaksi per ruokailija.

Kun keitinvesi poreilee kevyesti, pyöräytä isolla lusikalla veteen reilu pyörre. Kaada varovasti pyörteen keskelle yksi kananmuna. Kypsennä kananmunaa kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen voit nostaa sen reikäkauhalla talouspaperilla peitellylle lautaselle. Ripottele valmiin uppomunan päälle hieman suolaa. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

Kun olet saanut uppomunat valmiiksi, voit jatkaa muiden täytteiden valmistamisella: napsauta parsoita puiseva kantaosa pois. Ruskista parsoja kevyesti voissa ja öljyssä pannulla. Riittää, että paistat parsoja noin 2-3 minuuttia per puoli. Muista maustaa suolalla ja pippurilla. Voit nostaa ruskistuneet parsat lautaselle odottamaan bageleiden kokoamista.

Pilko haudutettua pinaattia varten yksi valkosipulinkynsi hienoksi kuutioiksi. Freesaa valkosipulia minuutin verran pannulla öljyssä ja voissa. Lisää pinaatti valkosipulin seuraksi pannulle ja hauduta minuutin verran tai kunnes pinaatti on juuri ja juuri ehtinyt kypsyä. Mausta valmis pinaatti suolalla ja pippurilla. Nosta pannu pois levyltä ja voit seuraavaksi alkaa kasaamaan bageleita.

Halkaise ensin bagelit ja paahda puolikkaat kauniin ruskeiksi leivänpaahtimessa. Voitele paahdetut bagelinpuolikkaat maustamattomalla tuorejuustolla. Jos brunssilla on paljon herkkuja tarjolla, voit varata yhden puolikkaan ruokailijaa varten. Jos bagel näyttelee brunssin pääosaa, tarjoa kokonainen bagel ruokailijaa kohden.

Laita voidellun bagelin päälle (tai väliin) kolme parsaa, reilu ruokalusikallinen haudutettua pinaattia, uppomuna ja kaksi ruokalusikallista hollandaise-kastiketta.

Voit halutessasi lisätä täytteeksi myös pari siivua kylmäsavustettua lohta.

Viinisuositus: Jeio Prosecco Rosé Brut

Pinkkiä proseccoa | 14,98€

Onko vaaleanpunainen prosecco jo tuttu juttu? Jos ei, nyt on paras aika tutustua! Roseeprosecco on viime vuoden lopulla maailmanmarkkinoille rynnistänyt uutuus, ja Jeio Prosecco Rosé Brut ensimmäisiä Suomeen saapuneita pinkkejä proseccoja. Se päärypälehän on tietysti, kun Prosecco-alueella ollaan, monelle melko tuntematon Glera. Loput 15 prosenttia Jeio Prosecco Rosé Brutista on punaista Pinot Noiria, joka tuo tähän kuohuviiniin väriä ja intensiteettiä.

Vadelmaa ja mansikkaa sykkivä, kepeän kukkea ja olemukseltaan pirteä Jeion roseeprosecco sopii kesäiseksi alkumaljaksi, mutta tykkää myös, kun pöytään tulee pikkusuolaisia, antipastoja tai kylmää pastasalaattia. Hauska kuohuviini marjaisille jälkkäreillekin, kunhan ne eivät ole kovin makeita.

PIDÄT VARMASTI MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.