Budjetti-dinneri: itkuhyvä sipulipasta neljälle 9,39 €

19.3.2024 - Reseptit|

Nyt säästetään hinnassa, mutta ei maussa! Karamellisoitu sipuli ja valkosipuli-chiliöljy varmistavat, että tämä pasta on täynnä makua.

Sipulipastan potkun taltuttaa espanjalainen, pehmeä ja hedelmäinen Radio Boka Radio Boka TempranilloTempranillo (8,99 €). Monen suosikki on nyt puettu uuteen etikettiin, joten bongaa seuraavalla Alko-reissulla hyllystä pullo punaista!

Radio Boka on moderni espanjalainen viini, jossa on loistava hinta-laatusuhde. Viini on valmistettu rypäleistä, jotka on kerätty 25–50-vuotiaista Tempranillo-köynnöksistä Valencian alueelta.

Pehmeän ja hedelmäisen punaviinin tuoksu on kuningatarhilloinen, kirsikkainen, mausteinen ja kevyen vaniljainen. Suutuntuma on notkea ja keskitäyteläinen.

Viini on erittäin monipuolinen seurustelu- ja ruokaviini.

Entä mistä nimi itkuhyvälle sipulipastalle? Ensimmäisen kerran kyyneleet valuvat sipuleita pilkkoessa ja toisen kerran ensimmäisen haarukallisen kohdalla.

Oletuksena tässä reseptissä, että voi, oliiviöljy, suola ja mustapippuri löytyvät jo kotikaapista.

ITKUHYVÄ SIPULIPASTA

  • 3–4 isoa sipulia
  • oliiviöljyä
  • voita
  • 100 g mascarponea
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
  • pastaa

Kuori ja silppua sipulit ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle loraus öljyä, nokare voita ja silputut sipulit. Karamellisoi sipuleita miedolla lämmöllä ja ajan kanssa eli maltti on nyt todellakin valttia!

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Ota lopuksi talteen desin verran pastan keitinvettä.

Kun sipulit ovat karamellisoituneet, lisää pannulle kypsä pasta ja mascarpone. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimestele annokset chiliöljyllä. Tarjoa Radio Boka Tempranillon kanssa! 🍷

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.