Budjetti-dinneri: chorizo-pasta neljälle 10,06 €

16.2.2024 - Reseptit|

Tästä alkaa uusi sarja: budjetti-dinneri! Luvassa on superedullisia illallisreseptejä sekä hyvän hinta-laatusuhteen viinisuositus kylkiäisenä. 🍷

Sarjan ensimmäisessä osassa fiilistellään Espanjaa chorizo-pastan ja legendaarisen sangre-de-toro-original-organic-2021härkäviinin eli Sangre de Toro Original Organicin 2021 (10,99 €) kanssa.

Katalonian legendaarisen viinintuottajan, Miguel Torresin, valmistama Sangre de Toro Original Organic on klassinen sekoitus Penedèsin viinialueella viihtyviä Garnacha- ja Carineña-rypäleitä. Tästä tummasta parivaljakosta sekoitettu, amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä puolen vuoden ajan kypsytetty ”härkäviini” on notkean marjainen, mukavasti kulauteltava punaviini, joka sopii pimeän vuodenajan illanistujaisten lämmikkeeksi kuin nenä päähän.

Chorizo-pastan ostoslista lohkaisee kotikokin kukkarosta vain kympin. Oletuksena on, että oliiviöljy, suola ja mustapippuri löytyvät jo kotikaapista.

CHORIZO-PASTA 4:lle

  • 200 g chorizo-makkaraa
  • pastaa
  • sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljysä. Kuori makkara ja silppua se pieniksi paloiksi. Lisää makkarapalat pannulle paistumaan. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raaste pannulle.

Lisää pannulle tomaattikastike ja silppua joukkoon miltei koko basilikanippu. Säästä muutama lehti koristeeksi. Anna porista pienellä lämmöllä hetki.

Chorizo tuo kastikkeeseen jo paljon makua, tarkista tarvitseeko kastike vielä suolaa tai pippuria. Maista tarvittaessa.

Lisää kypsä pasta kastikkeen joukkoon, sekoita ja koristele pannu basilikalla. Kutsu ystävät kylään ja korkkaa Sangre de Toro! 🍷

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.