Appelsiinilla marinoidut oliivit ja Satokausi Douro -punaviini ovat juhlien makupari

19.12.2022 - Reseptit|

Tämän reseptin jälkeen et enää muuta oliivireseptiä kaipaa! Nämä herkkuoliivit sopivat pöytään kuin pöytään – oli kyseessä sitten joululounas, uudenvuoden karkelot, isänpäivä tai sunnuntaibrunssi ystävien kesken.

Tuunaamalla maustamattomat oliivit tällä nopealla marinadilla saat varmasti kehuja kokkaustaidoistasi seurassa kuin seurassa!

Aromaattiset sitrushedelmät ovat oiva yhdistelmä kevyesti suolaisten oliivien seuraksi – ja ne on kuin luotu nautittavaksi portugalilaisen Satokausi-punaviinin kanssa. Tällä kertaa oliivien appelsiininen marinadi maustetaan joulumaustein: mm. neilikalla, kanelilla ja tähtianiksella. Kevyttä maanläheisyyttä makuun tuo tuore rosmariini.

Tätä oivallista perusreseptiä muokkaamalla saat vuodenajasta riippumatta maukkaat oliivit tarjolle: voit kokeilla maustaa oliivit myös esimerkiksi korianterilla ja rosepippurilla tai timjamilla ja katajanmarjoilla.

Jos mausteöljyä jää oliivien jälkeen kulhon pohjalle, älä heitä sitä menemään: voit käyttää öljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena tai pasta-annoksen maustamiseen.

Appelsiinilla marinoidut oliivit

4–6 henkilölle

  • 2 prk (á n. 350 g) oliiveja (kivellisiä, kivettömiä tai täytettyjä oman makusi mukaan)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 kpl viipaletta appelsiininkuorta
  • 1 kpl appelsiinin mehu
  • 1 kpl viipale sitruunankuorta
  • 2 kpl tähtianiksia
  • 5 kpl kokonaista maustepippuria
  • 5 kpl kokonaisia neilikoita
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 kpl kanelitanko
  • 2 kpl rosmariinin oksia
  • 2 kpl kevyesti murskattua valkosipulinkynttä
  • reilu hyppysellinen suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna marinoitua huoneenlämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Tarjoile oliivit huoneenlämpöisinä Satokausi Douro Red -punaviinin kanssa ennen jouluateriaa tai osana uudenvuoden herkkupöytää.

Jos haluat päästä herkuttelemaan oliiveilla nopeammin, voit kiehauttaa kaikki ainekset (oliiveja ja suolaa lukuunottamatta) kattilassa ja kaataa lämpimän marinadin oliivien päälle. Sekoita joukkoon suola ja nauti!

Viinisuositus: Satokausi Douro Red

Uutuusviini Portuglista | 16,89€ satokausi douro red

Douron alueen kotoperäisistä tummista rypälelajikkeista Touriga Nacionalista ja Touriga Francasta sekä Espanjan puolella Tempranillona tunnetusta Tinta Roriz -rypäleestä sekoitettu Satokausi Douro Red on nappivalinta loppuvuoden herkkuhetkiin.

Runsaan hedelmäinen ja hapoiltaan ilahduttavan raikas Satokausi Douro Red sopii täydellisesti pienten kasvisnaposteltavien kylkeen. Tummanpuhuvasta, kypsiltä marjoilta tuoksuvasta ja tyylikkään tammisesta punaviinistä löytyy myös kivaa mausteisuutta ja kukkeutta.

LUE MYÖS

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.