Talven ruoat

TALVI- JA KEVÄTJAKSO

Tässä tarkkaan harkitut valintamme esillepanoteemoihinne Hartaasti haudutetuille ja Blineille!

904912Ranska

Into the Woods on Winestaten ja Francois Lurtonin yhteinen projekti. Viini on saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Pézenaksen viinialue Languedocissa on tunnettu viininvalmistuksestaan jo yli 1000 vuoden ajan. Francois Lurton haluaa tuoda viineissään esiin alueen poikkeuksellisen laadun. Into the Woods on valmistettu yli 30-vuotiaiden Grenache, Syrah ja Mourvèdre -köynnösten rypäleistä. Erinomainen viini pitkään haudutetuille liharuoille!

Vivahteikas & kehittynyt
13,99 €75 cl
Vakiovalikoima
463397Espanja

Sangre de Toro Organic Reserva on Torresin tunnetuimman viinin, Sangre De Toron isoveli, jossa pitkä tammikypsytys ja syrah-rypäleen käyttö tekevät viinistä täyteläisemmän ja runsaamman. Suuntuntuma on silkkisen elegantti ja monisävyinen, hennon mausteinen jälkimaku. Sopii täytetyille paprikoille, riistaruoille sekä lihapadoille.

Mehevä & hilloinenLuomuVegaaninen
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
466647Chile

Klassisten pataruokien liha on kypsää ja mureaa, maut hyvin integroituneita ja pehmeän aromikkaita. Tällaiselle ruoalle kannattaa valita keskitäyteläinen punaviini jossa on raikasta hedelmäisyyttä, pirteää hapokkuutta sekä korkeintaan kohtuulliset tanniinit. Tällainen viini on erittäin suosittu ja monikäyttöinen Cono Surin Bicicleta Pinot Noir. Parhaimmillaan tämä viini on tarjottuna aavistuksen viilennettynä, vaikkapa puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Marjaisa & raikasCarbon Neutral
9,98 €75 cl
Vakiovalikoima
436757Portugali

Portugalin suurimman luomutuottajan Esporãon ensimmäinen luomuviini Colheita on käsin poimituista rypäleistä valmistettu lajikeblendi, joka on kypsynyt tulppaaninmuotoisissa betonitankeissa 6 kk ajan. Loistavasti maaperäänsä ilmentävä Colheita on täyteläinen ja rustiikkinen viini, joka sopii monipuolisesti liharuokien kyytipojaksi.

Mehevä & hilloinenLuomu
13,99 €75 cl
Vakiovalikoima
506137Ranska

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on Pohjoismaiden myydyin valkoviini. Sen tuottaja Francois Lurton on blendauksen mestari, joka pystyy tuottamaan valtavia määriä tasaista, erinomaista laatua. Näin vuoden pimeimpään aikaan tarvitaan svengaavaa sitrusta ja passionhedelmäistä potkua, joita Les Fumées Blanches’sta löytyy yllin kyllin. Pöydässä tämä eloisan aromikas ja pirtsakan hapokas hurmuri tykkää kepeistä sormisyötävistä. Ässä valinta myös blinien seuraan!

Vivahteikas & ryhdikäsLuomu
11,98 €75 cl
Vakiovalikoima
570194Saksa

Deep Roots Riesling Brut -kuohuviini on valmistettu 100% riesling-rypäleistä. Korkeahappoiset, raikkaan ja kirpeän hedelmäiset riesling-rypäleet ovat erittäin soveltuvia kuohuviinin valmistukseen. Rieslingkuohuva muodostaa oivan makuparin talven blinien kanssa.

Pirteä & hedelmäinen
9,98 €37,5 cl
Vakiovalikoima