Suomen suosituimmat rieslingit

KESÄJAKSO

Valikoimastamme löytyy Suomen suosituimmat rieslingit, joita kelpaa suositella kesäkuukausina!

529477Saksa

Saksan klassikkoalueelta Rheinhessenistä tuleva Dreissigacker Organic Riesling on nappivalinta ruokapöytään! Terästankeissa käynyt luomuriesling tulvii sitrusta ja aprikoosia, ja raikasta hapokkuutta piristää juuri sopiva mausteisuus. Pienen jäännössokerin silaama viini nauttiikin esimerkiksi hieman tujummin maustetun kanan ja kalkkunan seurasta. Vegaanit tykkäävät siitä, ettei viinin valmistuksessa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia - ja nyt se kerrotaan myös etiketissä, joka saa päivitetyn ilmeen uuden vuosikerran 2019 myötä.

Vivahteikas & ryhdikäsLuomuVegaaninen
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
510238Saksa

Arvostettujen viinintekijäystävysten yhteinen projekti selvästi tuottaa tulosta, kun Viini-lehti valitsi hanapakkauksen vuoden valkoiseksi hanaviiniksi 2018. Lisäksi Deep Roots Riesling -pullo voitti kultamitalin omassa kategoriassaan Vuoden Viinit -kilpailussa vuosina 2019 ja 2020.

Deep Roots Riesling on saksalaista rieslingiä parhaimmillaan ja aidoimmillaan. Se on tulvillaan raikasta hapokkuutta ja herkullista hedelmäisyyttä. Tämä ihastuttava yhdistelmä on tehnyt viinistä suomalaisten kestosuosikin! Alun perin idea syntyi kolmen kaveruksen päähänpistosta tuottaa yhteinen viini, joka ilmentäisi parhaalla tavalla saksalaisen rieslingin syvintä olemusta. Herrat Dreissigacker, Wittmann ja Winter olivat kaikki perhetilojensa johdossa Rheinhessenissä, mutta motivaatio korostaa rieslingin parhaita piirteitä sai heidät loikkaamaan naapurialueelle Pfalziin.

Viini itsessään on juuri sitä, mitä Pfalz parhaimmillan ilmentää: monipuolista seuralaista ruokapöytään, tosin se toimii loistavasti myös sellaisenaan kesäisellä terassilla.

Pirteä & hedelmäinen
37,48 €300 cl
Vakiovalikoima
555567Saksa

Tässä loistava valinta niille, jotka etsivät mutkatonta kesäviiniä, joka toimii niin alkumaljana kuin läpi kepeän aterian. Anselmannin historiallisen viinitalon pirtsakan hedelmäinen Riesling Classic onkin täydellinen esimerkki klassisesta, erinomaisen hinta-laatusuhteen rieslingistä. Se taipuu äyriäisten, kalan ja salaattien kylkeen, ja saa upeat kesäkasviksemme maistumaan vieläkin paremmilta.

Pirteä & hedelmäinen
11,98 €75 cl
Vakiovalikoima
946558Chile

Bicicleta Riesling on lompakko- ja ympäristöystävällinen ruokapöydän moniottelija ja viini moneen tilanteeseen. Sen intensiivinen aromaattisuus ja raikas hapokkuus saavat alkunsa Chilen viileässä Bio Bio -laaksossa, jossa Riesling-rypäleet nauttivat pitkästä kasvukaudesta. Tälle hedelmäpommille ei näytetä valmistuksen aikana tammea, vaan vihreän omenaisuuden ja sitruksisuuden annetaan velloa valtoimenaan. Kun kokonaisuutta siivittää aavistus jäännössokeria, on makunautinto taattu - monipuolisesti eri ruokien makuparina, mutta myös ihan sinällään.

Pirteä & hedelmäinenCarbon Neutral
33,79 €300 cl
Vakiovalikoima
509807Saksa

Tämä eleganttinen klassikkoriesling on Heilbronnin osuuskunnan käsialaa. Tunnettu osuuskunta valmistaa viiniä Lounais-Saksan tärkeimpiin viinikyliin lukeutuvassa Erlenbachissa. Puolikuivassa, tyylikkään mineraalisessa maussa on reippaasti aprikoosia, omenaa ja persikkaa. Jäännössokerinsa ansiosta Erlenbacher Kayberg Riesling kestää kipakammankin puraisun pöydässä. Tätä viiniä kelpaa vinkata vaikkapa wokin, mausteisen nuudelisalaatin tai aasialaisessa kastikkeessa marinoidun vihreän parsan kaveriksi.

Pirteä & hedelmäinen
12,48 €75 cl
Vakiovalikoima