Sienille

SYYSJAKSO

Sienet kuuluvat suomalaisten syksyyn. Herkulliset sieniannokset kuitenkin pääsevät parhaiten loistoon ansaitsemansa viinin kanssa. Katso tarkkaan valitut suosituksemme sienille!

594787Saksa

Luomuviljellyt rypäleet on kerätty käsin sekä koneellisesti. Käyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa kuuden kuukauden ajan.

Pirteä & hedelmäinenLuomu
15,90 €75 cl
Vakiovalikoima
509877Ranska

Alsacessa harvinainen kuiva Pinot Gris -viini on tehty Adamin omilla tarhoilla Ammerschiwihrissä kasvaneista rypäleistä. Viini on käynyt suurissa yli 100 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä lämpötilakontrolloiduissa kellareissa noin 20 asteessa.

Pirteä & hedelmäinen
14,89 €75 cl
Vakiovalikoima
505367Ranska

Domaine de l’Aigle:n 31 hehtaarin tila sijaitsee Limoux’ssa Pyreneiden juurella. Viinit on istutettu 250-500 m korkeuteen merenpinnasta. Tämä Languedocin korkeimpiin lukeutuva Burgundin kasvuolosuhteita muistuttava ympäristö tuottaa hitaan kypsymisen myötä aromaattisia ja korkeahappoisia rypäleitä, joihin kalkkikivimaaperä tuo herkullista mineraalisuutta. Rypäleet on kerätty useassa erässä, jotta vain täysin kypsät rypäleet päätyvät valmistukseen. Lyhyen käymistä edeltävän kuorimaseraation avulla lisätään viinin aromaattisuutta. Viini käy viilennetyissä terästankeissa ja kypsyy 5-7 kuukautta hiivasakkansa kanssa, mikä tuo viiniin kermaisuutta ja voimaista rakennetta. Osa viinistä siirretään kypsymään ja läpikäymään hapokkuutta pehmentävä malolaktinen käyminen uusiin Barrique -tammitynnyreihin.

Runsas & paahteinen
19,99 €75 cl
Vakiovalikoima
958483Chile

Cono Sur Reserva -sarjan Pinot Noir tyylikkäässä turkoosissa ulkoasussaan. Vivahteikas viileän ilmaston viini, jonka rypäleet tulevat San Antonio laakson palstoilta, jotka sijaitsevat hyvin lähellä merta. Pinot Noir -rypäleet kerätään käsin. 80% rypäleistä kypsyy tammitynnyreissä ja 20% terästankeissa 11 kuukauden ajan.

Marjaisa & raikasCarbon Neutral
12,98 €75 cl
Tilausvalikoima
006004Italia

Masi Bonacosta -viiniin käytetyt rypäleet on poimittu valikoidusti ja käytetty mahdollisimman viileässä. Tammitynnyrikypsytys 60-90 hl suuruisissa, vanhoissa slovenialaisissa tynnyreissä. Lisäksi 20% Corvina -rypäleistä on kypsynyt pienissä uusissa Alliersin tynnyreissä. Bonacosta -nimi viittaa tarhoihin, jotka sijaitsevat Masin palsta-amarone- kukkuloiden juurella. Kumpuilevat rinteet hyötyvät laakson lämpimistä tuulista ja auringon valon kannalta erinomaisesta ilmansuunnasta. Etiketin enkeli symboloi viinin sanomaa: ”Nectar Angelorum Hominibus”, suom. nektaria enkeleiltä ihmisille.

Marjaisa & raikasVegaaninen
12,98 €75 cl
Vakiovalikoima