Saksalaiset rieslingit

SYYSKUU

Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa kultamitalin ansainnut riesling, Alkon ylivoimaisesti myydyin puolikas riesling ja tietysti sekä klassikoita että uutuuksia. Katso tarkkaan valitut suosituksemme syyskuun esillepanoteemaanne saksalaiset rieslingit.

594787Saksa

Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa kultamitalin ansainnut Riesling Rheingausta! Mitalin ansainnut upea helmi ei syntynyt sattumalta.

Urban Kaufmann oli alunperin yksi parhaista Appenzeller-juuston tuottajista Sveitsissä, mutta rakkaus Rieslingiin ja Rheingauhun vei hänet Saksaan vuonna 2013. Kaufmannin viinit ovat luomua, ja biodynaamisesti viljeltyjä. Molemmat ovat harvinaisuuksia Rheingaussa, mutta tuottaja päätti jo alkuvaiheessaan valita tämän tien.

Vivahteikas & ryhdikäs Luomu
15,9 €75 cl
Vakiovalikoima
587784Saksa

Alkon ylivoimaisesti myydyin puolikas riesling. Taustalla häärii Moselista tulevista rieslingeistään maailmaankuulu Dr. Ernst Loosen.

Loosen hankki Villa Wolf -tilan Pfalzista 90-luvulla. Tarkoituksena oli laajentaa repertuaaria tyyliltään kuivempiin, täyteläisempiin rieslingeihin ja kokeilla uusia rypälelajikkeita. Viinin valmistukseen on valittu vain optimikypsät, jalohomeettomat rypäleet. Persikkainen, mineraalinen ja hapokas ruokapöydän moniottelija rakastetusta lajikkeesta ilahduttaa asiakasta takuulla myös myymälän jääkaapissa!

Pirteä & hedelmäinenVegaaninen
6,98 €37,5 cl
Vakiovalikoima
529477Saksa

Alkon myydyimmän 15 euron saksalaisen Rieslingin takana löytyy Rheinhessenin nuori tähtituottaja Jochen Dreissigacker.

Jochen mullisti viininteon klassikkoalueella otettuaan haltuunsa sukunsa tilan parikymppisenä. Hänen tyyliinsä kuuluvat luomuviljely ja pitkä kypsytys sakkojen kanssa. Köynnöksiä karsitaan rankalla kädellä, jotta jäljellejäävissä rypäleissä on mahdollisimman konsentroitunut maku.

Vähemmän on enemmän -filosofia tuottaa huikean maistuvaa rieslingiä, joka tulvii aprikoosia ja sitrusta, ja raikasta hapokkuutta piristää juuri sopiva mausteisuus. Pieni jäännössokeri ja runsas maku siloittavat tietä tuhdimmallekin ruualle.

Vivahteikas & ryhdikäsLuomuVegaaninen
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
509807Saksa

Punaviineistään tunnetulta Württembergin alueelta Lounais-Saksasta tulevaa Erlenbacher Kayberg Rieslingiä maistettuaan ei voi kuin hymyillä – viinissä on terhakas ja miellyttävä klassisen saksalaisen Rieslingin maku ja hedelmä-happotasapaino.

Puolikuivasta viinistä löytyy reippaasti aprikoosia, kypsää omenaa ja mineraalisuutta. Erottuvaan, huurrettuun pulloon pakattu viini on nappivalinta, jos asiakas kaipaa pientä jäännössokeria tasoittamaan wokin tai mausteisen nuudelisalaatin puraisua.

Pirteä & hedelmäinen
12,48 €75 cl
Vakiovalikoima
538407Saksa

Deep Roots Riesling pokkasi kultamitalit Vuoden Viinit -kilpailussa vuosina 2019 ja 2020. Raikasta hapokkuutta ja hedelmäisyyttä tulviva viini on suomalaisia uudelleen ja uudelleen ihastuttava luottovalinta.

Deep Rootsin taustalta löytyy kolme Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvaa nuorta viinintekijää. Alueen voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Lopputulos on juuri sitä, mitä lähdettiin hakemaan: puhdaspiirteinen, pirteä viini, joka toimii niin eloisana kumppanina ruokapöydässä kuin sellaisenaankin. Löytyy myös kätevässä hanapakkauksessa!

Pirteä & hedelmäinen
12,9 €75 cl
Vakiovalikoima
555567Saksa

Alkon Top 10 myydyimpien Rieslingien joukkoon kuuluva klassikko erottuu runsaalla hedelmäisyydellään, josta voi maistaa jopa hunajamelonia.

Kokonaisuus on pyöreä, maukas ja muhevan suuntäyttävä verrattuna mineraalivetoisimpiin sisariinsa, olematta kuitenkaan makea tai raskas. Anselmannin klassisen viinitalon Riesling on loistava esimerkki monikäyttöisestä viinistä, joka taipuu mutkattomasti äyriäisten, kalan ja salaattien seuraan.

Pirteä & hedelmäinen
11,98 €75 cl
Vakiovalikoima
934448Saksa

Keväällä lanseerattu ja huimaan suosioon noussut Pink Riesling tarjoaa jotain aivan uutta rakastetuista lajikkeista. Nyt vakiovalikoimassa!

Juomassa yhdistyy Rieslingin mineraalisuus ja Pinot Noirin mansikkainen marjaisuus. Puolivahingossa syntynyt timantti sai alkunsa, kun Winestaten Tuomas Meriluoto MW vieraili viinintekijä Axel Neissin luona. Isäntä kaatoi epähuomiossa Rieslingiä lasiin, jossa maistelun jälkeen oli jäljellä hieman Pinot Noiria – lasillisesta kasvoi idea, joka hurmasi suomalaiset!

13,89 €75 cl
Vakiovalikoima