Roseeviinit

Viikot 23 - 26

Voimme ylpeydellä kutsua itseämme Suomen johtavaksi roseeviinien maahantuojaksi. Tässä huippuvalintamme esillepanoteemaanne Roseet!

Chile

Ruisrock saa 50. juhlavuoden kunniaksi oman viininsä, kun Cono Surin Bicicleta Pinot Noir Rosé lanseerataan näyttävässä festivaali-asussa!
Kyseessä on viileän ilmaston roseeviini Chilen Bío Bío Valleystä. Rypäleet viiniin poimitaan käsin runsaan mineraalipitoisesta maaperästä. Kirsikoiden, mansikoiden ja vadelmien tuoksuinen viini on maultaan raikas ja ryhdikkään hapokas. Viini sopii festarifiilistelyn lisäksi loistavasti grillatun lohen kanssa.

9,98 €75 cl
Tilausvalikoima
907462Ranska

Hampton Water viinin takana on kiinnostava kaksikko, sillä sen ovat valmistaneet yhteistyössä laulajalegenda Bon Jovin ja roseeviinivelhona tunnettu Gérard Bertrand. Yhteistyötä voidaan pitää menestyksenä, sillä kaksikon taidonnäyte Hampton Water valittiin Wine Spectatorin toimesta maailman parhaaksi roseeviiniksi!
Tämä kuiva, hapokas ja tyylitelty viini valmistetaan eteläranskan Languedocissa. Viini kuvastaa Hamptonin ja Etelä-Ranskan elämäntyylin parhaita puolia: elämästä nauttimista hyvien ystävien seurassa - viinipullon äärellä.

22,90 €75 cl
Tilausvalikoima
924448Italia

Tämä herkullinen roseekuohuviini valmistetaan harvinaisesta punaisesta Incrocio Manzoni -rypälelajikkeesta, joka on Raboson ja Moscaton risteytys. Rypäleet kasvavat Coneglianon kukkuloilla Proseccon viinialueella.
Viinin tuoksu hurmaa, ja maku on todella runsas ja moniulotteinen. Todellista roseekuohuviinien aatelia!

Vivahteikas & ryhdikäs
16,99 €75 cl
Vakiovalikoima
940957Uusi-Seelanti

Vuoden roseviini 2019 - Vuoden Viinit-kilpailu

Mud House on monelle suomalaiselle varma valinta kun viiniltä toivotaan laatua. Talo tunnetaan ennen kaikkea herkullisista Sauvignon Blanc viineistä ja myös tämä viini pohjautuu valkoiseen Sauvignon Blanc -lajikkeeseen. Viinin rosee sävy tulee siihen lisätystä pienestä määrästä Pinot Noiria (4 %).
Viinin maku on Sauvignon Blancille tyypillisesti aromaattinen ja hapokas. Ripaus Pinot Noir -lajiketta tuo viinin hivenen marjaisaa runsautta. Vuoden viinit -kilpailuraati valitsi tämän roseen viinin vuoden parhaaksi!

Paikallinen ekosertifikaatti
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
Ranska

Suositun Fumées Blanches Rosé hanapakkauksen vierelle saadaan tilausvalikoimaan 0,75 l näyttävä pullo.
Les Fumées Blanches Rosé on valmistettu Sauvignon Gris-lajikkeesta. Sauvignon Gris on Sauvignon Blancin värimuunnos. Rypäleet ovat vaaleanpunaisia. Rypäleet tulevat eteläranskalaisilta tarhoilta, Languedocista ja Gersistä. Köynnökset ovat noin 15-20-vuotiaita. Kuorikontakti kestää 8-12 tuntia, jolloin saavutetaan myös viini kaunis väri.

11,58 €75 cl
Tilausvalikoima
953738Ranska

Les Fumées Blanches Rosé on valmistettu Sauvignon Gris-lajikkeesta. Sauvignon Gris on Sauvignon Blancin värimuunnos. Rypäleet ovat vaaleanpunaisia. Rypäleet tulevat eteläranskalaisilta tarhoilta, Languedocista ja Gersistä. Köynnökset ovat noin 15-20-vuotiaita. Kuorikontakti kestää 8-12 tuntia, jolloin saavutetaan myös viini kaunis väri.

35,99 €300 cl
Vakiovalikoima
Italia

Fontanafredda lukeutuu erityisesti Barolo-viineistä tunnetun Piemonten alueen merkittävimpiin tuottajiin. Talon Solerose on persoonallisen tyylikäs viini, joka tarjoaa elämyksen viiniharrastajallekin.
Viinin käytetään alueelle tyypillisiä lajikkeita Barberaa, Dolcettoa ja Nebbioloa. Ryhdikkyytensä ansiosta tämä viini on oiva ruokapöydän rosee, joka kestää hyvin jopa vaaleita liharuokia. Piemonten roseet nostavat suosiotaan, ja näihin tyylikkäisiin viineihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

16,99 €75 cl
Vakiovalikoima
7142Chile

Roseeviinien kestosuosikki Torresin Santa Digna Rosé on ensimmäinen Torresin perheen valmistama viini Chilessä. Santa Digna on ollut Alkon valikoimissa 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi rosee tulee elokuussa myyntiin upeassa maalatussa pullossa!
Tämä tuhti roseeviini valmistetaan Cabenet Sauvignon lajikkeesta ja se on väriltään ihanan pinkki! Raikas hapokkuus ja hiven tanniineja ryhdittävät tästä viinistä monipuolisen ruokapöydän kameleontin!

Eettinen kauppaVegaaninen
10,99 €75 cl
Vakiovalikoima
419677Saksa

That's Neiss Pinot Noir Rosé on kertakaikkiaan herkullinen viini joka kantaa ruokapöydässä läpi aterian! Pitkät perinteet omaava perhetila Weingut Neiss on perustettu jo vuonna 1547 ja se omistaa noin 25 hehtaaria tarhoja Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa. Tänä päivän tilan viineistä vastaa Axel Neiss, joka tunnetaan taitavana viinintekijänä. Rypäleet kerätään Kindenheimin ja Bockenheimin kylistä Pohjois-Pfalzista.

14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
943947Italia

Rosa dei Masi on maailman ensimmäinen Appaxximento-menetelmällä valmistettu roseeviini. Noin 15% rypäleistä on kuivatettu 50 vuorokauden ajan. Menetelmän tuoma runsaus suutuntumaan on ainutlaatuinen. Tuoksultaan intensiivinen ja kukkea viini on kuiva, runsas ja pehmeän tasapainoinen.
Erinomainen aperitiivi tai antipastin, merellisten pastojen ja vaaleiden liharuokien kumppani.

Vegaaninen
14,98 €75 cl
Tilausvalikoima
573317Itävalta

Szigeti on vuonna 1991 perustettu, pullokäyneiden kuohuviinien spesialisti Itävallan Burgenlandista. Palkittu tuottaja valmistaa paikallisille rypälelajikkeille ominaisia viinejä, mutta talo tunnetaan myös uusien tuoteinnovaatioiden kehittäjänä. Viiniin käytetyt rypäleet kasvavat Neusiedler See-Hügellandin viinialueella. Tämä viini käytetään terästankeissa, joissa se myös kypsyy 6 kk ajan. Toinen, kuplat synnyttävä käyminen tapahtuu pulloissa 16–22 kk ajan. Kokeile tätä roseekuohuvaa läpi aterian aperitiivista jälkiruokaan!

16,99 €75 cl
Vakiovalikoima
592187Saksa

Mooselin alueen viineistään erittäin tunnettu Dr. Ernst Loosen hankki Villa Wolfin historiallisen viinitilan voidakseen valmistaa hienoja, kuivia viinejä myös Pfalzin alueella. Tila on perustettu jo vuonna 1645 ja se kattaa 11 hehtaaria huippulaatuisia viinitarhoja.
Tämä tyylikäs, kauniin värinen, marjaisa roseekuohuviini valmistetaan Pinot Noir-rypäleistä, jotka on korjattu ajoissa hyvän hapokkuuden säilyttämiseksi. Charmat-menetelmällä valmistettu roseekuohuviini tarjoaa tasapainoisen marjaisuuden. Kaikki Villa Wolfin tuottamat viinit ovat vegaaneille soveltuvia.

Pirteä & hedelmäinen
12,98 €75 cl
Vakiovalikoima
925007Ranska

Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva Gerard Bertrandia voidaan pitää alueen johtava laatuviinien valmistajana ja talo on tunnettu erityisesti osaamisestaan roseeviinien saralla. Tämän viinin rypäleet tulevat Tautavelin alueelta Côtes du Roussillonista tarhoilta, jotka ovat Etelä-Ranskan korkealaatuisimpien Grenache-köynnösten kasvualuetta. Käsin korjatut rypäleet on murskattu heti niiden saavuttua viinitilalle. Runsaan ja hieman kermaisen rakenteen aikaansaamiseksi viiniä on kypsytetty joitakin viikkoja hiivasakan kanssa.

13,89 €150 cl75 cl
Tilausvalikoima
509507Uusi-Seelanti

Palkittu Lindauer Rosé viekottelee laadukkaiden kuohuviinien ystävät herkullisen marjaisalla ja kermaisella tyylillään!
Viinin sekoitteessa on 52% Chardonnayta ja 48% Pinot Noiria. Viiniä on pullokypsytetty keskimäärin 12 kuukautta. Rypäleet kerätään Hawkes Bayn ja Gisbornen alueilta.

13,99 €75 cl
Vakiovalikoima
007131Ranska

Tämä puolimakea, monikäyttöinen ja raikas roseeviini valmistetaan perinteisistä Loiren alueen lajikkeita Gamaysta ja Cabernet Francista. Sekoitteessa on lisäksi mukana harvinaisempaa Grolleau -lajiketta. Alkoholikäyminen on keskeytetty, jotta jäännössokeria on jäänyt sopivassa suhteessa verrattuna runsaaseen hedelmäisyyteen ja tasapainoiseen hapokkuuteen.

11,89 €75 cl
Vakiovalikoima
938167Ranska

Tämä ruusupullorosee ei jätä ketään kylmäksi! Kaunis pakkaus on suunniteltu Pariisilaisessa taidekoulussa ja se kätkee sisäänsä kuivan ja tyylikkään roseeviinin, joka maistuu viini-intoilijallekin.
Gerard Bertrand tunnetaan laadukkaiden roseeviinien tuottajana. Tämä Grenace, Cinsault ja Syrah sekoite on herkullinen viini keäsiin terassi-iltoihin ja monipuolinen kumppani kauden raikkaille annoksille. Côte des Roses on nyt saatavilla myös erittäin kauniissa pikkupullossa!

14,98 €150 cl37,5 cl75 cl
Vakiovalikoima
496128Espanja

Alkon myydyin roseehanapakkaus San Valentin Rosé on laadukas valinta kesän juhliin ja kavereiden kanssa mökillä nautittavaksi. Rosee on valmistettu
Tempranillo ja Merlot -lajikkeista. Viini on puolikuiva, keskihapokas ja sen maussa punaisia marjoja.

33,99 €300 cl
Vakiovalikoima