Ranskalaiset kuohuviinit ja roseet

KEVÄTJAKSO

Tässä tarkkaan valitut suosituksemme esillepanoteemaanne Ranskalaiset kuohuviinit ja roseet!

549787Ranska

Kepeä ranskatar kevään aurinkoisiin hetkiin! Viiniin käytettyjen Grenache- ja Pinot Noir -rypäleiden köynnökset ovat saaneet kasvaa pääosin mineraalipitoisesta kalkkikivisessä maaperässä. Kuohuviini käy terästankeissa ja kypsyy tankeissa 2 kk. Viinin tuottaja Pierre Chavin on perustettu vuonna 2009 kahden viininystävän toimesta. Tämän Etelä-Ranskalaisen talon tavoitteena on tuottaa mutkattomia, hyvän hinta-laatusuhteen omaavia viinejä nykypäivän viininkuluttajille.

LuomuVegaaninen
7,99 €75 cl
Vakiovalikoima
509977Ranska

Adamin viinitalo on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan. Tällä hetkellä viinien laadun takaa 14. sukupolvi, johdossa Jean-Baptiste Adam ja hänen tyttärensä Laure. Viinitalon pitkän historian ansiosta heillä on kellarissaan yli satavuotiaita tynnyreitä, jotka ovat edelleen päivittäisessä käytössä. Viinin käytettävät luomurypäleet (1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir ja 1/3 Pinot Blanc) kerätään käsin Alsacesta, Ammerschwihrin kylän ympäristön graniittipitoisesta maaperästä. Ensimmäinen käyminen tapahtuu yli satavuotiaissa tammitynnyreissä 6-8 kuukauden ajan. Pullokypsytys kestää vähintään 18 kuukautta. Kuiva, mineraalinen ja kevyen paahteinen cremant on loistava aperitiivi tai ruokaviini äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera.

Vivahteikas & ryhdikäsLuomu
18,9 €75 cl
Vakiovalikoima
938167Ranska

Kaunis kuin kukka! Tämän roseeviinin erityinen pakkaus on suunniteltu pariisilaisessa taidekoulussa. Pullo kätkee sisäänsä kuivan ja tyylikkään roseeviinin, joka maistuu viini-intoilijallekin. Viinin laadun takaa Etelä-Ranskan merkittävimpiin lukeutuva tuottaja Gérard Bertrand, joka on alueensa vaikuttavimpia roseeviineihin erikoistuneita viinitaloja.

14,98 €150 cl37,5 cl75 cl
Vakiovalikoima
007131Ranska

Puolikuiva, monikäyttöinen, raikas roseeviini Loiresta! Rosé d´Anjou on pieni alue Loiren tuotantoalueiden mosaiikin keskellä, jossa fokus on ainoastaan puolikuivissa ja -makeissa roseeviineissä. Viinien valmistukseen käytetään perinteisiä Loiren alueen lajikkeita: Gamayta ja Cabernet Francia, sekä harvinaisempaa Grolleauta. Alkoholikäyminen on keskeytetty, jotta jäännössokeria on jäänyt sopivassa suhteessa verrattuna runsaaseen hedelmäisyyteen ja tasapainoiseen hapokkuuteen. Tässä siis herkullisen tasapainoinen roseeviini nautiskeluun sinällään, tai hieman mausteisemmin valmistettujen ruokien makupariksi!

11,98 €75 cl
Vakiovalikoima
953738Ranska

Les Fumées Blanches Rosé on valmistettu vaaleanpunaisista Sauvignon Gris-rypäleistä, joka on Sauvignon Blancin värimuunnos.
Viini on kuiva, hapokas ja vadelmainen. Se sopii salaattien sekä kasvis- ja kanaruokien kanssa nautittavaksi, mutta aromaattinen maku kestää myös mausteisimpia ruokia. Saatavilla myös 3 l hanapakkauksessa.

35,99 €300 cl
Tilausvalikoima