Pääsiäisen viinit

KEVÄTJAKSO

Kevään suurin ruokajuhla vaatii arvoisensa viinit. Tässä meidän parhaat valinnat pääsiäiseen!

005183Ranska

Bordeaux on takuuvarma valinta pääsiäispöytään lammasruokien kanssa. Château Bonnin Pichon sijaitsee Unescon maailmanperintökohde St. Emilionin läheisyydessä, Lissacin kylässä. Bonninin perhe on viljellyt alueella sukupolvien ajan kypsytystä kestäviä Merlot-vetoisia viinejä. Bonnin Pichon on klassisen tyylikäs Bordeaux-viini.

Vivahteikas & kehittynyt
15,99 €75 cl
Vakiovalikoima
509877Ranska

Adamin perheen historia viinin parissa ulottuu vuoteen 1614, ja perheyritys lukeutuukin Alsacen vanhimpiin. Tänä päivänä yrityksen johdossa on 15. sukupolven edustaja Laure Adam isänsä Jean-Baptisten rinnalla.
Alsacessa harvinainen kuiva Pinot Gris sopii hedelmäisyytensä ja maltillisen hapokkuutensa ansiosta erinomaisesti pääsiäispöytään. Pinot Gris Réserve on kypsynyt yli sata vuotiaissa tammitynnyreissä, mikä antaa viinille moniulotteisen lopputuloksen.

Pirteä & hedelmäinen
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
343794Portugali

Suomen suosituin madeira!

Suomalaisten rakastama madeiraklassikko Blandy's Santa Luzia on ollut Alkon valikoimassa koko Alkon historian ajan. Santa Luzia on erinomainen viinivalinta pääsiäisen herkutteluun ja kokkailuun. Lämmin ja mausteinen makumaailma toimii täydellisesti kakkujen ja pashan kaverina.

11,79 €37,5 cl
Vakiovalikoima
360127Portugali

Dow’s Colheita on vuosikertaportviini, joka on ehtinyt kypsyä tammitynnyreissä 12 vuoden ajan ennen pullotusta. Kauniin pähkinäiseksi ja toffeen sävyttämäksi pehmennyt maku on moniulotteinen ja pitkä. Tämä portviini on kuin linnunmaitoa. Se hurmaa maustekakkujen, suklaan, pähkinöiden tai juustolautasen parina ja toimii erityisen hyvin hieman jäähdytettynä. Uusi vuosikerta 2007 on ollut portviineille legendaarinen. Vuosikertamuutoksen myötä tuote on saanut myös uuden, arvokkaan ulkoasun.

34,98 €75 cl
Vakiovalikoima
006454Espanja

Torresin klassikko Gran Coronas saa keväällä upean special edition -etiketin! Tätä viiniä pidetään Torresin arvostetuimpana Reserva-viininä. Sen valmistuksessa käytetään rypäleitä legandaarisen Mas la Plana -tarhan nuorista Cabernet Sauvignon köynnöksistä. Viini on intensiivinen, täyteläinen ja tanniininen. 12 kuukaden tammikypsytys tuo viiniin oman sävynsä. Lositava pari pääsiäisen lammasruoille!

Mehevä & hilloinen
15,99 €75 cl
Vakiovalikoima
445147Argentiina

Viinin täyteläinen ja tasapainoisen tanniininen maku kutittaa makuhermoja. Viimeisin Viinistä Viiniin -kirja antoi edelliselle vuosikerralle 2017 täydet 5 tähteä ja löytö-statuksen, jotka tämä viini todellakin ansaitsee hintaluokkansa huippuyksilönä. Pääsiäisenä tämä viini on parhaimmillaan karitsan kareen kumppanina.

Mehevä & hilloinenVegaaninen
12,19 €75 cl
Vakiovalikoima
903297Yhdysvallat

3 Finger Jack oli kultakuumeen alkuaikoina 1850-luvulla Kalifornian Lodissa elänyt juna- ja pankkirosvo, joka tarinan mukaan menetti osan sormistaan ampumavälikohtauksessa. Vastaavanmallisia pulloja käytettiin Yhdysvalloissa alkoholituottajien toimesta 1800-luvulla. Tyyliltään erittäin täyteläinen viini on valmistettu Zinfandel-rypäleistä, joiden köynnökset ovat jopa 110-vuotiaita. Viini on kypsynyt vuoden ajan ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Mehevä & hilloinen
17,98 €75 cl
Vakiovalikoima