Noutopöydän viinit

KEVÄTJAKSO

Noutopöytä koristaa lukuisia kevään ruokajuhlia. Tässä herkulliset valintamme, jotka varmasti sopivat moneen!

Saksa

Suosiota saavuttanut Jochen Dreissigackerin luomuriesling on jatkossa saatavilla myös 2,25 litran hanapakkauksessa! Kyseinen viini on ollut jo monta vuotta monen suomalaisen suosikki, ja nyt markkinoille on tuotu kauan kaivattu laadukas hanapakkaus.

Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä, Rheinhessenissä, jo vuodesta 1728. Dynaaminen Jochen Dreissigacker on vienyt perhetilansa ja alueen uuteen kukoistukseen. Hänellä on muuten sormensa pelissä myös Deep Roots -projektissa. Raikkaat hapot ja herkullinen hedelmäisyys tekevät viinistä sujuvasti yhdistettävän moneen ruokaan. Kevään noutopöytien valtias!

Vivahteikas & ryhdikäsLuomu
34,9 €225 cl
Vakiovalikoima
571507Itävalta

Riesling ja parsa ovat yhdistelmänä klassikko. Rieslingin pitää kuitenkin olla rutikuiva ja tiukan hapokas mutta hedelmäinen, jotta liitto haastavan parsan kanssa toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Itävallan Kamptalista tuleva Platin Riesling on kaikkea tätä.

Vuodesta 1868 Jurtschitschin perhe on kävellyt Langenloisin jyrkkiä terasseja huolehtien rypäleiden hyvinvoinnista. Jurtschitschin perhetilan maine perustuu valkoisille lajikkeille, joita Langenloisin tarhoille viljellään - luonnonmukaisin menetelmin.

Vivahteikas & ryhdikäsPaikallinen ekosertifikaatti
14,98 €75 cl
Vakiovalikoima
599327Portugali

Anselmo Mendes lukeutuu portugalilaisten viinintekijöiden kärkeen tuottaen laadukkaita ns. uuden aallon Vinho Verde -viinejä Pohjois-Portugalissa. Edullisista ja massatuotetuista vinho verdeistä poiketen, Mendesin viinejä ei hiilihapoteta, jolloin laadukkaan viinin luontainen hapokkuus ja mineraalisuus korostuu.

Muros Antigos -valkoviiniin on käytetty DOC Vinho Verde -alueen kolmea päälajiketta. Alvarinho tuo viiniin rakennetta, Loureiro aromaattisuutta ja Avesso hapokkuutta ja mineraalisuutta. Erinomainen viini parsalle, keväisille salaateille ja äyriäisille.

Pirteä & hedelmäinenVegaaninen
12,4 €75 cl
Vakiovalikoima
938917Portugali

Onko Alvarinho seuraava riesling? Anselmo Mendesin Contacto on palkittu vinho verde, joka saa nimensä 6 kuukauden kypsytyksestä sakan päällä (contacto). Korkea, luonnollinen hapokkuus ja mineraalinen, sitruksinen ja kypsän hedelmäinen maku tekee tästä viinistä erinomaisen makuparin parsan, äyriäisten ja mietojen kalaruokien kumppaniksi.

Vivahteikas & ryhdikäsVegaaninen
17,9 €150 cl75 cl
Tilausvalikoima
538407Saksa

Deep Roots Riesling on saksalaista rieslingiä parhaimmillaan ja aidoimmillaan. Se vaatii raikasta hapokkuutta, mutta myös herkullista hedelmäisyyttä, ja tämä yhdistelmä on tehnyt tästä viinistä suomalaisten kestosuosikin. Alun perin idea syntyi kolmen kaveruksen päähänpistosta, ideasta rakentaa jotain yhteistä, jonka tavoitteena oli ilmentää heidän synnyinseutunsa pohjimmaista. Dreissigacker, Wittmann ja Winter olivat kaikki perhetilojensa johdossa Rheinhessenissä, mutta yhdessä kehittivät Deep Rootsin.

Viini itsessään on juuri sitä, mitä Rheinhessen parhaimmillan ilmentää: monipuolista ottelijaa laajan ruokavalikoiman kanssa.

Pirteä & hedelmäinen
12,9 €75 cl
Vakiovalikoima
946558Chile

Noutopöytään halutaan monikäyttöisiä helposti lähestyttäviä mutta vaativampiakin nautiskelijoita miellyttäviä vaihtoehtoja. Cono Sur Bicicleta Riesling ei turhaan ole yksi Alkon suosituimmista Riesling -viineistä.

Runsaan hedelmäisen ja kypsän maun sekä kirpeänraikkaan hapokkuuden tuoma kontrasti tekevät tästä viinistä erittäin herkullisen nautittuna sellaisenaan, mutta samalla erittäin monikäyttöisen ruokaviinin joka maistuu niin lempeiden salaattien kuin mausteistenkin ruokien kumppanina.

Pirteä & hedelmäinenCarbon Neutral
33,79 €300 cl
Vakiovalikoima