Joulun muut suositukset

JOULUJAKSO

Joulu saattaa olla myymälöille paljon puulaatikoita ja lahjapakkauksia, mutta mukaan pitää mahtua myös joulun muut suositukset!

957988Espanja

Sangre de Toro Original on nyt saatavilla uudistuneessa tyylikkäässä pakkauksessa! Joulun klassikkoviini on valmistettu Cariñena ja Garnacha -rypäleistä. Viinin sametinpehmeät tanniinit, mausteisuus ja hento yrittisyys täydentävät monipuolisen jouluruoan.

Mehevä & hilloinen
34,98 €18,75 cl300 cl37,5 cl75 cl
Vakiovalikoima
7142Chile

Santa Digna Rosén uusi vuosikerta 2019 on nyt saatavilla upeassa pullossa! Tätä klassikkoroseeta on valmistettu 40 vuotta, sen ollen Torresin perheen ensimmäinen viini Chilestä. Tuote on ollut Alkon valikoimissa 20 vuotta ja se on useaan otteeseen valittu markkinoiden parhaaksi roseeviiniksi. Santa Digna Rosé sopii loistavasti suomalaiseen joulupöytään hyvän hapokkuutensa ja voimakkaan marjaisen makunsa johdosta.

Eettinen kauppaVegaaninen
10,99 €75 cl
Vakiovalikoima
554547Espanja

Viña Sol on nyt Sangre de Toro Blanco!

Torresin perheen tekemä Viña Sol muuttuu Sangre de Toro -tuotemerkin alle marraskuun aikana. Pääasiassa Parellada -rypäleistä valmistettua viiniä ei kypsytetä tammitynnyreissä, vaan raikkaan aromaattisuuden ylläpitämiseksi se säilytetään voimakkaasti viilennetyissä terästankeissa ja pullotetaan tilausten mukaan. Tämä raikas ja puhdaspiirteinen viini on loistava valinta pikkujouihin ja muihin loppuvuoden rientoihin.

Pirteä & hedelmäinen
9,98 €75 cl
Vakiovalikoima
594787Saksa

Tämä mehevä Riesling kannattaa nostaa joulupöytään, jossa se maistuu jopa kinkun parina. Urban Kaufmann oli alunperin korkealaatuisen Appenzeller-juuston tuottaja Sveitsissä, mutta rakkaus Rieslingiin ja Rheingauhun vei hänet Saksaan vuonna 2013. Tuottajan koko valikoima on luomua ja osa tarhoista biodynaamisesti viljeltyjä. Molemmat ovat harvinaisuuksia Rheingaussa, mutta tuottaja päätti jo alkuvaiheessaan valita tämän tien.

Pirteä & hedelmäinenLuomu
15,9 €75 cl
Vakiovalikoima
006121Ranska

Klassinen Burgundin Pinot Noir on joulupöydän vakiovieras. Vuonna 1731 Volnayssa perustettu Bouchard Pere & Fils siirtyi isännöimään nykyistä päämajaansa Château de Beaunea 1800-luvun alussa. Talo viljelee 130 hehtaaria tarhoja, joista 2/3 on Burgundin arvostetuimpia Grand- ja 1er Cru-tarhoja. Sopimusviljelijöiden palstoilta Bouchardin viinintekijöiden kanssa poimitut rypäleet on käytetty viiniksi lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa, ja osa viinistä on kypsynyt 6 kk tammitynnyreissä.

Marjaisa & raikas
18,99 €75 cl
Vakiovalikoima
005183Ranska

Joulupöydän tarjoiluja suunnitellessa ei sovi unohtaa klassista, tyylikästä Bordeaux-viiniä. Château Bonnin Pichon sijaitsee Unescon maailmanperintökohde St. Emilionin läheisyydessä, Lissacin kylässä. Bonninin perhe on viljellyt alueella sukupolvien ajan kypsytystä kestäviä, Merlot-vetoisia viinejä. Viini on kypsynyt ensin 3-5 viikkoa terästankeissa ja sen jälkeen 12 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin 40% uusia.

Vivahteikas & kehittynyt
15,99 €75 cl
Vakiovalikoima
903297Yhdysvallat

Tässä todella täyteläinen, tumman kirsikkainen ja suklainen viini, jota voi hyvillä mielin suositella jouluaattoillan meditaatioviiniksi takkatulen ääreen!
Three Finger Jack oli kultakuumeen alkuaikoina 1850-luvulla Kalifornian Lodissa elänyt juna- ja pankkirosvo, joka tarinan mukaan menetti osan sormistaan ampumavälikohtauksessa. Tämä legendaarisen rosvon inspiroima Zinfandel-viini on tumma ja tuhti. 3 Finger Jack on valmistettu Lodin alueella rypäleistä, joiden köynnökset ovat jopa 110-vuotiaita.

Mehevä & hilloinen
17,98 €75 cl
Vakiovalikoima