Eettiset valinnat

SYYSJAKSO

Tuottajamme sitoutuvat kestävään kehitykseen ja ympäristötyöhön. Vastuullisuus on yhä kasvava trendi, mikä näkyy tuottajiemme panostuksena kestävään kehitykseen ja ympäristövaikutusten vähentämiseen.

460037Etelä-Afrikka

Origin Pure valmistetaan 100% Pinotage -rypäleistä. Viini on kestävän kehityksen viini niin eettisyytensä kuin ympäristöystävällisyytensä puolesta. Reilun Kaupan tunnuksella sertifioitu luomuviini onkin erinomainen viinivalinta vastuullisuutta arvostavalle kuluttajalle. Viiniin käytetyt Pinotage -rypäleet ovat peräisin Western Capesta, missä lämpimät ja kuivat kasvuolosuhteet tuottavat pientä satoa. Rypäleet ovat pieniä ja konsentroituneita. Viini on kypsynyt ruostumattomissa terästankeissa, säilyttäen kokonaisuuden raikkaan marjaisena. Viini sopii myös vegaaneille, sillä valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

Mehevä & hilloinenEettinen kauppaLuomuPaikallinen ekosertifikaattiVegaaninen
9,98 €75 cl
Vakiovalikoima
572757Chile

DIGNO tulee sanasta dignity. Viinien avulla Torres haluaa kertoa arvostuksestaan paikallisia viljelijöitä kohtaan ja tilan vastuusta tuottaa reilun kaupan viinejä. Torres Chilen pääviinintekijä Eduardo Jordán on tuonut mukanaan viineihin oman, entistä raikkaamman tyylin. Rypäleet tulevat Miguel Torresin -tilalta Curico -laaksosta. Viini on käynyt kylmäkontrolloiduissa terästankeissa.

Vivahteikas & ryhdikäsEettinen kauppaVegaaninen
10,99 €75 cl
Vakiovalikoima
7142Chile

Santa Digna sarja on nimetty samannimisten kiviristien mukaan. Espanjalaiset valloittajat pystyttivät kiviristejä Chilessä alueidensa rajoille tuottamaan onnea ja hyvinvointia niille, jotka uskaltautuivat tukimaan uusia tuntemattomia alueita. Käyminen on tapahtunut vuorokauden kuorikontaktin jälkeen ruostumattomissa terästankeissa 18 °C:ssa 21 vuorokauden ajan. Viini on pullotettu ilman tynnyrivarastointia ja se säilyy asianmukaisissa oloissa 2-3 vuotta.

Eettinen kauppaVegaaninen
10,99 €75 cl
Vakiovalikoima
005896Chile

Santa Digna sarja on nimetty samannimisten kiviristien mukaan. Espanjalaiset valloittajat pystyttivät kiviristejä Chilessä alueidensa rajoille tuottamaan onnea ja hyvinvointia niille, jotka uskaltautuivat tukimaan uusia tuntemattomia alueita. Käyminen on tapahtunut vuorokauden kuorikontaktin jälkeen ruostumattomissa terästankeissa 18 asteessa 21 vuorokauden ajan. Viini on kypsynyt 6 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä (2% uusia, 98% vuoden vanhoja). Viini säilyy asianmukaisissa oloissa 3-5 vuotta.

Mehevä & hilloinenEettinen kauppaVegaaninen
10,99 €75 cl
Vakiovalikoima
953877Chile

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Colchagua-laaksossa sijaitsevalta Cono Surin Santa Elisa-kotitilalta. Tila sijaitsee Chimbarongon kylässä, joka paikallisten intiaanien kielellä tarkoittaa sumuista kylää. Alueen ilmasto on päivisin aurinkoinen ja lämmin, mutta viilenee huomattavasti yöaikaan ja aamupäivisin ilmenee usein sumua. Alueen ilmasto on erittäin suotuisa erityisesti Carmenere-lajikkeen viljelyyn. Tarhoja viljellään luonnonmukaisin menetelmin.

Vuoden viinit 2019 -kilpailun voittaja sarjassa luomupunaviinit alle 13 €

Mehevä & hilloinenCarbon NeutralLuomu
11,79 €75 cl
Vakiovalikoima