6 X VOITTAJAVIINI: MITALISADETTA VIINILEHDEN KILPAILUISSA

14.6.2023 - 5 x paras|Artikkelit|

Paras roseeviini, paras punaviini ja paras hanaviini. Meidän maahantuomat viinit ovat olleet tänä vuonna todellisessa palkintosateessa, kun Viinilehti on nostanut podium-paikoille kaikkiaan kuusi Winestaten viiniä!

VUODEN PARAS HANAVALKOVIINI: Deep Roots Riesling Trocken

Ihanan hapokas riesling | 38,98 €deep roots riesling trocken hanapakkaus

Deep Roots on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti;Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä.

Deep Roots on pirteän hapokas, kuiva ja voimakkaan aromaattinen viini. Tasapainoittava mineraalisuus pitää kokonaisuuden hienosti yhdessä. Viinilehti kuvailee hanaviiniä laadultaan erinomaiseksi ja hinnaltaan todelliseksi löydöksii. Viini on täydellinen hankinta kesähetkiin, kun ruokapöydän ääressä on paljon vieraita; monikäyttöinen viini noutopöytiin kalojen, äyriäisten ja salaattien seuraan.

VUODEN PARAS ROSEEVIINI: Villa Wolf Pinot Noir Rosé

Upea taidonnäyte saksalaisroseesta | 12,98 €villa wolf pinot noir rose

Villa Wolfin Pinot Noir Rosé on Saksan kansainvälisestikin tunnetuimman riesling-guru Ernst Loosenin taidonnäyte. Pfalzin lämmin ja aurinkoinen ilmasto kypsyttää Pinot Noir -rypäleet ihanteellisiksi – Pfalzia kutsutaankin usein Saksan Toscanaksi!

Herkullinen ja poikkeuksellisen tasapainoinen rosee valloitti tuomariston sydämet täysin. Villa Wolf Pinot Noir -roseeviinissä yhdistyvät marjaisat aromit sekä raikkaat hapot. Viiini sopii lasiin sellaisenaan, se herauttaa veden kielelle jo aperitiivina ja kantaa myös erinomaisesti ruokailun läpi, kun tarjolle katetaan esimerkiksi vaaleita linturuokia, kalaa tai ruokaisia salaatteja. Kokeile ja ihastu!

VUODEN PARAS PUNAVIINI: Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Chileläinen hurmuri San Antonion laaksosta | 19,99 €cono-sur-20-barrels-pinot-noir-2018

Viinilehden raati kuvaili Cono Surin 20 Barrels Pinot Noiria poikkeuksellisen herkulliseksi ja vivahteikkaaksi pinot noiriksi. Voittaja hurmasi herkullisen kypsällä ja tyylikkäällä marjaisuudellaan, monivivahteisuudellaan ja mehukkuudellaan.

Tuottajan ja tuotteen laadusta kertoo sekin, että viime vuoden kilpailussa viinin edellinen vuosikerta nappasi hopeaa.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir on mieletön ruokaviini; se on parhaimmillaan grillatun tai paistetun aromikkaan lihan, kuten karitsan, pikkuriistan tai mausteisen tonnikalan kumppanina. Monet nappaavat Coniksen mielellään mukaan myös ihan sellaisenaan nautiskeluhetkiin sohvalle! Tarjoile viini hieman viilennettynä – puoli tuntia jääkaapissa tekee ihmeitä.

VUODEN PUNAINEN HANAVIINI PRONSSIA: Gnarly Head Pinot Noir

Vanhojen muhkuköynnösten satoa | 39,98 €gnarly head Pinot noir

Gnarly Head nimi juontaa juurensa tilalla kasvavista erittäin vanhoista jopa yli 80-vuotiaista muhkuraisista viiniköynnöksistä. Tummanpuhuvaan hanapakkaukseen pakatun punaviinin tuoksussa voi astia tummaa kirsikkaa sekä paahdettua kahvia. Tuoksua seuraa hennon vadelmainen sekä punaherukkainen maku, jota ryhdittävät pehmeät tanniinit. Herkullinen ja eläväinen viini, joka oli pronssimitalin arvoisesti myös Viinilehden raadin mieleen!

Viini sopii erinomaisesti runsaille kasvisruoille, grillissä tirisseille herkuille, savulohelle sekä pienriistalle.Herkkua lasissa myös sellaisenaan!

VUODEN VALKOINEN HANAVIINI PRONSSIA: Little Sheep hanapakkaus

Hapokas hanavalkkari Uudesta-Seelannista | 32,50 €little sheep Sauvignon Blanc

Pienet lampaat kirmasivat Viinilehden hanavalkkareiden sarjassa pronssille! Viinissä käytetyt Uuden-Seelannin Marlboroughssa kasvaneet Sauvignon Blanc -rypäleet saavat tunnistettavan luonteensa erinomaisesta kasvuympäristöstään meren läheisyydessä. Little Sheep on kevyemmästä päästä oleva hedelmäinen Sauvignon Blanc, josta löytyy passionhedelmää, guavaa, persikkaa ja herukkaa. Kätevään kahden litran hanapakkaukseen pakattu viini on luomu, vegaani ja kestävän kehityksen mukaiseksi sertifioitu.

Little Sheep soveltuu sellaisenaan nautiskeluun ja esimerkiksi vuohenjuustosalaatin, kanaruokien ja merenelävien kanssa herkutteluun.

VUODEN SAMPPANJA PRONSSIA: Charles Heidsieck Reserve Brut Champagne

Meditaatioviini parhaasta päästä | 59,99 €Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Jos samppanjahammasta kolottaa, kannattaa kääntyä Charles Heidsieckin puoleen! Samppanjatalo on perustettu vuonna 1851, jolloin nuori Charles Heidsieck irtaantui perheestään ja perusti omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Heidsieck kasvatti mainetta taidoillaan sekoittaa loistavia samppanjacuveita. Eleganttius, laatu ja monikerroksisuus kuvaavatkin parhaiten Charles Heidsieckin samppanjoita.

Reserve Brut on sellaisenaan upea nautiskelujuoma tai meditaatioviini, kuten monet sitä kutsuvat. Samppanjan tuoksussa on briossia ja kypsiä hedelmiä: mangoa, aprikoosia ja persikkaa sekä paahdettua pähkinää. Maku on runsaan vivahteikas, hedelmäinen ja hennon mineraalinen. Samppanja on hienossa tasapainossa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.