5 x viinit juhannukseksi

13.6.2019 - 5 x paras|Viinit|

Mitähän viiniä sitä tänä juhannuksena nauttisi ja tarjoaisi vieraille? Valkoista ja punaista ainakin… ja mikseipä myös roseeta, kesän hittijuomaa. Nappaa alta Master of Wine Tuomas Meriluodon mutkattomat viinivinkit yöttömään yöhön.

1) Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir Rosé

Uutuusrosee avaa keskikesän juhlan

Suomalaiset rakastavat chileläisiä punaviinejä. Mutta nyt on vuoden paras aika tutustua maan roseetarjontaan! Juhannuksena elämäntyylimme on liikkuvampaa, joten mökille, veneelle tai piknikille kulkeutuu parhaiten näpsäkkä hanapakkaus.

Rohkeasti mansikkaa ja vadelmaa uhkuva Cono Surin uutuusrosee tykkää kanasta ja kasviksista, eikä pahastu grillattujen herkkujen savuisista aromeistakaan. Pinot Noir -rypäleestä valmistettua roseenautintoa syventää tieto siitä, että Cono Surilla pidetään esimerkillisesti huolta ympäristön hyvinvoinnista.

 

2) Dreissigacker White Dreissigacker-white

Saksalaistrio sopii suomalaiseen juhlaan

Juhannuksen kunniaksi moni meistä korkkaa Riesling-viiniä. Mutta ovatko myös Müller-Thurgau ja Silvaner tuttuja rypäleitä? Dreissigacker, nimekäs tuottaja Saksan Rheinhessenistä, on luonut rypäletriosta mainion luomuvalkoviinin yöttömän yön juhlintaan.

Dreissigacker White -viinistä löytyy kaikkea läpeensä kesäistä: hunajaa, hedelmää ja kukkeutta. Vaikka viinillä on kiva kilistellä sellaisenaan, sen kyljessä viihtyvät myös kana ja salaatit. Ja tohtisin väittää, että melkein mikä vain juhannusherkku – niitä muhkeimpia lihoja lukuun ottamatta.

 

3) Thr3 Monkeys Fresh and Fruity White Winethr3-monkeys-fresh-and-fruity 

Kätevä kartonkitetra makeampaan makuun

Vaikka makutottumuksemme ovat kuivuneet, mökille tai juhannusjuhliin sattuu varmasti niitäkin, jotka pitävät hienoisesta makeudesta viinissään. Heitä varten voisi varata esimerkiksi kätevään tetraan pakattua, länsinaapurissamme suosittua Thr3 Monkeys -viiniä.

Freesin hapokas kolmen apinan valkoviini tulee Nahen alueelta Saksasta ja pursuaa trooppista hedelmää, kesäistä omenaa sekä mojovasti sitruunaa. Alkoholiakin on selvästi normimeininkiä vähemmän, joten tästä ei hengailuviini enää parane!

 

4) Sangre de Toro Barrel Aged hanapakkaus sangre-de-toro-barrel-aged

Katalonialaisklassikko tulee taas

Kun makkarat käristyvät nuotiossa ja grilli kuumenee suviyössä, on aika kantaa paikalle ehta klassikko. Sangre de Toro Barrel Aged -hanapakkaus on runsaampi versio härkäklassikosta, joka valloitti meidät suomalaiset ensikertaa jo vuonna 1972.

Barrel Aged hanapakkauksessa Garnacha- ja Carinena-rypäleet ovat saaneet rinnalleen tummanpuhuvan Syrah’n. Lisäksi viini on majaillut tammitynnyrissä pidempään kuin klassinen pulloversionsa. Sangre de Toro Barrel Aged on myös juustofanin jussiviini parhaasta päästä.

 

5) Gnarly Head Old Vine Zin gnarly-head-old-vine-zin

Muhkea jenkkiviini jussin grilliherkuille

Suomessa asumisessa on se mahdottoman hieno puoli, että juhannuksena taivaalta voi tulla melkein mitä vain. Jos kelit eivät taaskaan suosi, tuo pöydään tuulahdus aurinkoa Kaliforniasta.

Gnarly Head Old Vine Zin on muhkea ja moniulotteinen punaviini, jonka hillomaisen suklainen ja pehmeän täyteläinen maku on monen meikäläisen mieleen. Kun juhannusillan grilliherkut tai suolaiset juustot kaipaavat palanpainiketta, tässäpä kalifornialaisherkku siihen tarkoitukseen.

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.