5 x viinit Alkon verkkokaupasta

23.3.2020 - 5 x paras|

Tiesitkö, että Alkon hyllyjen välissä haahuilun sijaan viinivalinnat voi tehdä kätevästi myös verkossa?  Samalla saat käsiisi yhden maailman kattavimmista viinivalikoimista. Toimitus tapahtuu lähi-Alkoosi, josta voit napata viinit mukaasi vaikka kauppareissulla. Tässä Master of Wine Tuomas Meriluodon viisi tärppiä Alkon tilattavien tuotteiden listalta!

1) Anselmo Mendes Contacto

Pohjois-Portugalin helmi | 17,90€

Anselmo Mendes on Pohjois-Portugalin valkkareiden superosaaja! Hän tekee pieteetillä modernia Vinho Verde- viiniä, joka maistuu aivan varmasti ensimmäisinä kauniina kevätpäivinä.

Tästä viinistä kokeilemisen arvoisen tekee ainakin se, että viini on saanut kypsyä hiivasakkojen päällä useamman kuukauden ennen pullotusta. Kyseinen tekniikka tekee viinistä runsaamman, pyöreämmän ja moniulotteisemman makumaailmaltaan. Tämän Alvarinho- lajikkeesta valmistetun viinin kera mä kokkaisin cevicheä, sushia tai hapokkaalla soosilla maustettua salaattia.

 

2) Summer Riesling

Pirteää rieslingiä hyvään hintaan | 9,98€

Kesä on onneksi jo nurkan takana ja jo nyt voi olla hyvä hetki korkata pullollinen pirteää rieslingiä. Tämä viini on huippulöytö pilkkahinnalla!

Tuottaja on todellinen rieslingin kuningas, Dr. Loosen. Alun perin moselilainen heppu, mutta laajentanut sittemmin toimintaansa myös Pfalzin puolelle. Viini on nätisti jo hiukan ehtinyt kypsymään, ja se tekee mausta entistäkin herkullisemman. Se tulvii hedelmien aromeja ja suuntäyteistä aromikkuutta. Ihan sellaisenaankin kulauteltava, mutta jos ruokaa tämän seuraksi miettii, sopisi esimerkiksi wokki tai äyriäisrisotto mainiosti.

 

3) Dreissigacker Organic Riesling hanapakkaus

Herkullisen hedelmäinen hanapakkaus | 34,90€

Pakkauskaupalla herkullista hedelmäisyyttä! Dreissigacker on myös yksi parhaimmista rieslingin tuottajista Saksassa. Nuoresta iästään huolimatta herra Dreissigacker on jo noteerattu monessa eri viinijulkaisussa ja kilpailussa.

Tämä viini on kotoisin Bechtheimin kylästä, jota paikalliset kutsuvat kattilaksi. Se on yksi merkittävimmistä viinikylistä Saksassa ja omaa erinomaisen maaperän Rieslingin viljelyyn. Viinissä on hyppysellinen jäännössokeria, joka tekee mausta erittäin tasapainoisen ja herkullisen. Kokeile aasialaisittain maustetun ruuan kanssa. Kaiken muun hyvän lisäksi viini on muuten myös luomutuotettu ja vegaaniystävällinen!

 

4) La Causa Pais

Laatuviiniä harvinaisesta lajikkeesta | 15,72€

País on ehkäpä lajike, josta et ole aikaisemmin kuullutkaan? Se on kotoisin Chilestä ja ollut lähes kolmesataa vuotta sitten maan viljellyin rypälelajike. Kansainväliset lajikkeet kuitenkin veivät Paísilta jalansijaa, ja se jäi melkeinpä unohduksiin.

Nykyään siitä kuitenkin valmistetaan taas mielenkiintoisia laatuviinejä, ja La Causa on tästä herkullinen esimerkki. Rypäleellä on melko ohut kuori, joten siitä valmistetut viinit ovat pehmeitä, hedelmäisiä ja vähätanniinisia. Se siis sopii monenlaisen viininystävän suuhun! Maku on täynnä raikkaita punaisia marjoja ja mausteisuutta. Lautaselle valkkaisin vaikkapa leikkeleitä, tai pitkään haudutettua lihapataa.

 

5) Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico

Ehdoton helmi jopa pidempään säilytykseen | 19,98€

Ällistyttävän pitkän historian omaava Barone Ricasoli, Toscanan paroni, tekee mielettömän hyviä punaviinejä Chianti Classicon sydämessä. Historiaa talolla on jo lähes tuhat vuotta. Ricasolin Brolio on ehdoton helmi jopa viinikaappiin pidemmäksikin aikaa säilytettäväksi. Se on tehty pääosin Sangiovese-lajikkeesta, ja siihen on lisätty pieni määrä Cabernet Sauvignon’ta tuomaan sopivaa ryhtiä ja tanniinisuutta.

Toimii täydellisenä kumppanina kaikelle tomaattiselle, kuten pastakastikkeelle tai pizzalle. Viinin rapsakka hapokkuus taittuu todella hienosti ruuan seurassa.

Vinkki! Antaisin tämän viinin pikkuisen hengähtää avattuna tai karahviin kaadettuna ennen tarjoilua. Silloin se pääsee todella oikeuksiinsa.

 

Näillä vinkeillä rohkeasti tilailemaan, ja etsimään uusia makuja!

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.