5 x Viinilehden viiden tähden viini – huippuhyviä viinejä järkihintaan

12.12.2022 - 5 x paras|

Jos etsit loppuvuoden ykkösjuhlaan huippuhyviä viinejä järkihintaan, tutustu Winestaten viineihin, jotka Viinilehti on arvioinut viiden tähden viineiksi.

1) Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Tyylikäs tarhariesling suositulta chileläistuottajalta | 14,98 €
⭐⭐⭐⭐⭐

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Chilen viileässä Bío-Bíon laaksossa toimiva Cono Sur on tuttu viinitila monelle suomalaiselle, ja tältä laatutilalta tulee myös hienoja tarhaviinejä. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling on nimensä mukaisesti yhden palstan Riesling-rypäleistä valmistettu valkoviini, johon Viinilehti ihastui viiden tähden edestä.

Tämä jäännössokerin pyöristämä, maultaan kuiva ja intensiivisen sitruksinen huippuriesling sopii joulupöytään. Harmoninen ja hienostuneen hapokas Cono Sur Single Vineyard Block 23 tykkää etenkin suomalaisista joulukaloista, mutta maistuu myös jouluaterian aluksi nautittavien kampasimpukoiden kanssa. Tätä rieslingiä voi kokeilla kinkullekin!

2) Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir

Persoonallinen luomupunaviini Pyreneiden juurelta | 24,99 €Gérard Bertrand Domaine de l'Aigle Pinot Noir kinkkuviini joulu
⭐⭐⭐⭐⭐

Entisenä rugbypelaajana tunnetun Gérard Bertrandin eteläranskalaisilta viinitiloilta tulee kiehtovia, luomuviljellyistä rypäleistä valmistettuja viinejä. Ei ihme, että Viinilehti arvioi Bertrandin taidonnäytteen, Domaine de l’Aigle Pinot Noir -punaviinin, viiden tähden arvoiseksi. Pyreneiden juurella kasvaneista Pinot Noir -rypäleistä valmistettu punaviini on tyylikkään marjainen ja kepeän mausteinen viini, josta löytyy myös herkkää kukkeutta.

Jouluaterialla notkean hapokas, hapankirsikkainen ja metsämarjat mieleen tuova Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir toimii niin lohen kuin kinkunkin rinnalla. Ihana viini myös pehmeille, miedonmakuisille juustoille. Herkuttele tällä viiden tähden viinillä hivenen viilennettynä.

3) Black Stallion Cabernet Sauvignon

Ihanan täyteläinen kalifornialaispunaviini | 29,99 €black stallion Cabernet Sauvignon
⭐⭐⭐⭐⭐

Tähän aikaan vuodesta tekee mieli käpertyä sinne sohvannurkkaan punaviinilasillisen kanssa. Jos haluat lasiisi jotakin todella hyvää, tartu Viinilehden viiden tähden arvoiseksi reittaamaan Black Stallion Cabernet Sauvignoniin! Kalifornian Napa Valleyssa valmistettu punaviini on sekoitettu Bordeaux-blendeissä suosituista Merlot-, Cabernet Franc-, Petit Verdot- ja Malbec-rypäleistä.

Ruokapöydässä roteva, herkullisen hedelmäinen ja mausteinen Black Stallion Cabernet Sauvignon rakastaa pihviä ja kovia, suolaisia juustoja. Jos teillä nautitaan joulunpyhinä hirvi- tai peurapaistia, tässä on mahtava punaviini siihen rinnalle. Black Stallion sopii myös jouluyön fiilistelyyn hyvän kirjan parissa. Avaa tämä Viidentähden viini hengittelemään hyvissä ajoin ennen nauttimista.

4) Norton Privada

Muhkean samettinen talviviini Andien juurelta | 16,99 €Norton privada lahjapakkaus
⭐⭐⭐⭐⭐

Argentiinan Mendozasta tulee ihanan muhkeita ja ilahduttavan lompakkoystävällisiä punaviinejä. Arvostetun Nortonin viinitalon Privada-punaviini on tehty alueella viihtyvästä Malbec-rypäleestä sekä Bordeaux-punaviineissä suosituista Cabernet Sauvignonista ja Merlot’sta. Tästä yhdistelmästä ja tammitynnyreissä kypsyttämisestä on syntynyt vivahteikas, täyteläinen ja pitkään suussa viipyilevä punaviini, joka saiViinilehdeltä täydet viisi tähteä.

Joulukinkulle Norton Privada on turhan tuhti, mutta punaiselle lihalle se on täydellinen. Meillä kotona tätä Viiden tähden viiniä tulee nautittua riistakäristyksen ja talvisten patojen kanssa. Toki näin joulun aikaan Norton Privada sopii sellaisenaankin siemailuun – sekä tietysti lahjaviiniksi.

5) Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Ihastuttava samppanja joulun juhlistamiseen | 58,90 €Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut
⭐⭐⭐⭐⭐

Champagne Charles Heidsieck on upea samppanjatalo, joka tunnetaan hienostuneen runsaista samppanjoistaan. Talon rakastettu non-vintage-samppanja, Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut on elegantti, vivahteikas ja tyylikkään hapokas samppanja, jonka moniulotteisuuden taustalla ovat edellisten satovuosien reserviviinit.

Kun jouluaterialla tekee mieli panostaa juomapuoleen, Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut toimii niin ostereiden, graavatun lohen, mädin ja kaviaarin, pateiden kuin pikkupasteijoidenkin kanssa. Tämä Viinilehden Viiden tähden viiniksi arvioima, intensiivisen hedelmäinen ja hurmaavan paahteinen samppanja maistuu aperitiivinakin.

LUE MYÖS

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.