5 x viini yrityslahjaksi

8.11.2022 - 5 x paras|

Mikäpä olisikaan maistuvampi yrityslahja kuin herkullinen viini? Katso Master of Wine Tuomas Meriluodon tähän vuodenaikaan sopivat lahjavinkit ja löydä loistava lahjaviini, jolla kiittää asiakkaita kuluneesta vuodesta.

Pian on aika kiittää asiakkaita kuluneesta vuodesta, ja mikäpä olisikaan mukavampi ele kuin pullo hyvää viiniä lahjaksi? Yrityslahjan tilaaminen Alkon verkkokaupasta käy helposti: rekisteröidy verkkokaupan yritysasiakkaaksi, valitse tuotteet ja tilaa toimitus suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Nopeimmillaan lahjasi toimitetaan perille 2–3 arkipäivässä yritysosoitteeseen.

1) Norton Privada

Hyvä punaviini joululahjaksi | 16,99€ Norton privada

Argentiinan klassikkoalueelta Mendozasta tuleva Norton Privada on mainio viini lahjaksi. Alueen ylpeydestä eli Malbec-rypäleestä ja Bordeaux’n voimakaksikosta – Cabernet Sauvignon ja Merlot – sekoitettu täyteläinen viini on vivahteikas ja lämmittävä kokonaisuus, jossa on huiman pitkä jälkimaku. Ei siis ihme, että se sai juuri Viinilehdeltä viisi tähteä sekä maininnnan “edullinen ostos”.

Yrityslahjan saajalle voi samalla vinkata, että tämä tammitynnyreissä kypsynyt punaviini on upeimmillaan täyteläisten lihaherkkujen, muhkeiden pataruokien sekä kovien, suolaisten juustojen rinnalla. Norton Privada sopii toki myös sellaisenaan siemailuun ja fiilistelyyn.

2) Dr. Loosen Red Slate Riesling Dry

Hyvä valkoviini lahjaksi | 18,99€ dr loosen red slate riesling

Klassisten valkoviinien kohdalla Saksan Moselia on mahdoton ohittaa – ja miksipä tarvitsisikaan? Onhan kyseessä yksi maailman eittämättä hienoimmista valkoviinialueista. Jos haluat yllättää lahjansaajan kuivalla viinillä, Dr. Loosen Red Slate Riesling Dry on loistava valkoviini siihen: tyylikkään hapokas ja mineraalinen, aprikoosin ja passionhedelmän aromeilla hurmaava tapaus.

Dr. Loosen Red Slate Riesling Dry on herkullista nautittavaa sellaisenaankin, mutta puolikuivana rieslinginä se sopii täydellisesti joulun kalapöydän viiniksi. Tämä moselilainen tykkää kovasti myös sushista ja sashimista – sekä kevyesti grillatusta kanasta.

3) Black Stallion Cabernet Sauvignon

Pehmeän täyteläinen jouluviini | 29,99€ black stallion Cabernet Sauvignon

Rotevien punaviinien ystävä ilahtuu taatusti, kun yrityslahjasta kuoriutuu tämä amerikkalainen. Kalifornian maailmankuulusta Napan laaksosta tuleva Black Stallion Cabernet Sauvignon on todellinen yhdysvaltalaisen muhkean punaviinityylin taidonnäyte. Se voitti Viinilehden Vuoden punaviini -kilpailussa viime vuonna pronssia.

Täyteläinen, moniulotteinen ja lämpimän mausteinen Black Stallion rakastaa kunnon pihviä – oli se sitten nautaa, lammasta tai riistaa. Oiva punaviini myös suolaisille ja koville, pitkään kypsytetyille juustoille sekä kiireettömään nautiskeluun.

4) Château Puybarbe

Joulu tulee, niin myös Bordeaux’n klassikot! | 29,98€ chateau puybarbe

Niin se vaan on, että monelle meistä Bordeaux’n tyylikkäät punaviinit tuovat joulun. Côtes de Bourgin ala-alueella sijaitseva Château Puybarben viinitila on siitäkin kiehtova Bordeaux-tila, että sen omistavat suomalaiset Riku ja Anna Väänänen.

Tilan lippulaivaviini, täyteläinen ja elegantin tanniininen Château Puybarbe, on hyvä punaviini lahjaksi: sen aromeista voi erottaa kaikkea sitä, mitä me Bordeaux-viineissä rakastamme eli mustaherukkaa, karhunvatukkaa, seetripuuta ja mausteita. Lahjansaajalle vielä vinkiksi, että tämä punaviini rakastaa entrecôtea, ankkaa sekä talonpoikaismakkaroita.

5) Nyetimber Classic Cuvée Brut

Upea kuohuviini lahjaksi | 44,89€ nytimber classic cute

Kun tänä vuonna mietit niitä yrityslahjoja, satsaa samppanjan sijaan englantilaiseen kuohuviiniin! Nyetimber Classic Cuvée on nimittäin SE viini, josta Englannin kuohuviinien kansainvälistyminen sai alkunsa kolme vuosikymmentä sitten.

Samppanjamenetelmällä valmistettu, hurmaavan paahteinen ja vastustamattoman hedelmäinen Nyetimber-kuohuviini on sekoitettu Champagnessa suosituista rypäleistä eli Chardonnaysta, Pinot Noirista ja Meunierista. Tämä aperitiiviksi sopiva brittikuohuva on myös loistava ruokaviini, joka nauttii etenkin äyriäisherkkujen ja blinien seurasta.

Näillä lahjaviineillä ei voi mennä pieleen, vaikka itse sanonkin.
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

KATSO MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.