5 x viini lahjapakkauksessa – tyylikäs ja helppo valinta pukin pussiin

29.11.2022 - 5 x paras|

Joulun alla valikoidut viinit sujahtavat näyttäviin ja jouluisiin lahjapakkauksiin. Näitä on teetetty Alkoihin vain rajattu määrä, joten muista hankkia omasi ajoissa.

Huomioithan, että Alkon verkkokaupasta tilatessa viiniäsi ei välttämättä toimiteta lahjapakkauksessa. Jos siis ostat viinisi myymälän sijasta verkkokaupasta, muistathan varmistaa ajantasaisen tilanteen erikseen Alkon verkkokaupan chatista.

1) Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva

Intensiivinen, hillomainen ja mausteinen punaviini | 16,99 €Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva 2016 lahjapakkaus

Gran Coronas on takuuvarma joululahjapakkaus klassisten ja perinteisten viinien ystäville. Cabernet Sauvignonin tanniinisuus yhdistettynä Tempranillon mausteisuuteen sopivat suomalaiseen makuun. Viinin suutuntuma on intensiivinen, hillomainen ja mausteinen.

Gran Coronasia pidetään Torresin arvostetuimpana Reserva-viininä. Viininvalmistuksessa on käytetty rypäleitä legendaarisen Mas La Plana -tarhan nuorista köynnöksistä. Viini sopii erinomaisesti erilaisille leikkeleille ja parhaille punaisille liharuuille riista mukaan luettuna sekä juustoille. Laita viini hetkeksi vaikka lumihankeen viilenemään ennen tarjoilua! Passeli tarjoilulämpötila tälle viinille on noin 17 astetta.

2) Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Upea palstaviini Chilestä rakastaa kinkkua | 15,98 € cono sur block 21 pinot noir lahjapakkaus

Jouluaterian kruunaavan kinkun kanssa kannattaa unohtaa ne tuhdeimmat tapaukset ja valita punaviini joulukinkulle sieltä kepeämmästä päästä. Kinkun kylkeen sopii etenkin notkean silkkinen ja heleän hedelmäinen pinot noir, kuten Chilen viileästä San Antonion laaksosta tuleva Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir. Joulun kunniaksi tämä chileläinen on pakattu punaisiin joulun väreihin.

Aromeiltaan kirsikkainen, makoisan marjainen ja hivenen mausteinen yhden palstan rypäleistä tehty Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir on hyvä kinkkuviini, koska se maistuu ja pärjää lasissa loistavasti myös neilikkaisen sinappihunnun kanssa. VINKKI! Nauti tämä viini kinkun kanssa hiukan viilennettynä.

3) Norton Privada

Roteva ja intensiivinen punaviini Argentiinasta | 16,99 €Norton privada lahjapakkaus

Argentiinan klassikkoalueelta Mendozasta tuleva Norton Privada on mainio lahjaviini. Alueen ylpeydestä eli Malbec-rypäleestä ja Bordeaux’n voimakaksikosta – Cabernet Sauvignon ja Merlot – sekoitettu täyteläinen viini on vivahteikas ja lämmittävä kokonaisuus, jossa on huiman pitkä jälkimaku. Ei siis ihme, että se sai juuri Viinilehdeltä viisi tähteä sekä maininnnan “edullinen ostos”.

Lahjan saajalle voi samalla vinkata, että tämä tammitynnyreissä kypsynyt punaviini on upeimmillaan täyteläisten lihaherkkujen, muhkeiden pataruokien sekä kovien, suolaisten juustojen rinnalla. Norton Privada sopii toki myös sellaisenaan siemailuun ja fiilistelyyn.

4) Masi Campofiorin

Italialainen klassikkopunaviini 250-vuotiaalta tuottajalta | 15,98 € masi campofiorin lahjapakkaus

Masi Campofiorin mullisti Italian punaviinien tuotannon vuonna 1964 olemalla ensimmäinen viini, joka valmistettiin niin sanotulla ripasso-menetelmällä. Tänä päivänä Masi Campofiorin valmistetaan kaksoiskäymismenetelmällä, jonka Masi edelleen kehitti 1990-luvulla parantaakseen aiemmin kehittämäänsä ripasso-menetelmää.

Kaksoiskäymismenetelmässä perinteinen punaviini käytetään uudestaan amaronea varten kuivattujen rypäleiden kanssa. Tämä tuo viiniin alkoholia, väriä, uutosta ja pehmentää tanniineja sekä lisää aromikkuutta.

Intensiivisen hedelmäisyyden tuoma makea suutuntuma yhdistyy viinissä upeasti tasapainottavaan hapokkuuteen ja sametinpehmeisiin tanniineihin. Masi Campofiorin on erinomainen tarjottava joulupöydän kattauksessa sekä etenkin kovien ja suolaisten juustojen kanssa.

5) Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon

Vegaaninen punaviini ympäristöystävällisessä pakkauksessa | 13,49 €Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon 2021 lahjapakkaus

Barrel Select Cabernet Sauvignon pullo ja lahjapakkaus on puettu ajattoman tyylikkäästi mustaan. Norton on Alkon myydyin argentiinalainen viinintuottaja. Barrel Select -sarjan viinejä on nimensä mukaisesti kypsytetty tammessa, ja viinistä tulvii Cabernet’n tyypillisen tumman mustaherukkaisuuden lisäksi paahteisuutta ja vaniljaa. Intensiivisen hedelmäisyyden makea suutuntuma yhdistyy upeasti tasapainottavaan hapokkuuteen ja sametinpehmeisiin tanniineihin. Erinomainen viini kovien, suolaisten juustojen kanssa nautittavaksi.

Maistuvia hetkiä loistavien viinien parissa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.