5 x viini lahjaksi

18.11.2019 - 5 x paras|

Viini, mikä ihana lahja! Mutta mitä sitä oikein kääräisisi pukinkonttiin lahjaksi? Master of Wine Tuomas Meriluoto valitsi muutaman punkun, jotka sopivat niin lahjoiksi kuin sydäntalven isoimpaan juhlaan.

1) Cono Sur Single Vineyard Block 18 Cabernet Sauvignon

Chileläistä voimaa lahjapakettiin | 14,99€

Tähän aikaan vuodesta mikään ei voita kunnon cabernet’ta! Roteva chileläinen eli Cono Sur Single Vineyard Block 18 Cabernet Sauvignon tulee nyt joulun kunniaksi kivassa puuboksissa.

Lahjan saajalle voi vinkata, että tämä Maipon laakson kunkku tykkää antaumuksella haudutetuista talvipadoista. Jos satut itse saamaan pullon lahjaksi, korkkaa se grillipihvin tai riistapyörykoiden kylkeen – tai nauti joulupöydästä jääneiden suolaisten juustojen siivittämänä. Täysosuma uuden maailman klassikkopunkkujen ystävälle.

 

2) Creencia Con Juventud Monastrell

Jumillan punaista rentoon menoon | 15,98€

Pohditko, mitä vinkkua sitä veisi joulun välipäivien illanviettoon, tai pikkujouluihin frendien kesken? Kylmän kauden meininkiä lämmittää Kaakkois-Espanjan Jumillassa tehty muhevan hedelmäinen Creencia Con Juventud Monastrell. Lahjan saaja ilahtuu, kun pakkauksesta kuoriutuu vielä hauska lasi.

Kirsikkaa, yrttejä ja mausteita huulille puskeva punkku on valmistettu Monastrell-rypäleestä, joka tottelee Ranskan puolella nimellä Mourvèdre. Jos multa kysytään, veisin tämän tyylillä tammitetun vinkun kaveriksi aimo kimpaleen manchegojuustoa tai cheddaria.

 

3) Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva

Penedèsin hehkua talveen | 15,98€

Jos Katalonian viinit uppoavat makuusi, pehmeän mausteinen ja paahteisen vaniljainen tyyliniekka Torres Gran Coronas on nappivalinta sydäntalven sesonkiin. Maailmankuulun viinitalon symppis punaviini pelittää niin sellaisenaan kuin leikkeleiden ja merguez-makkararisoton kaverina.

Tai kokeile vaikka joulukinkun kanssa! Vinofiilia kiinnostaa myös tieto, että Gran Coronasissa on mukana Torresin ykköstarhan, maineikkaan Mas la Planan, Cabernet Sauvignon -rypäleitä. Nastaan boksiin pakattu vinkku on oiva lahja frendille tai perheenjäsenelle. Jos satut itse saamaan pullon joululahjaksi, voit huoletta hillota sen kellariin pidemmäksikin aikaa.

 

4) Masi Bonacosta

Pohjoisitalialaista notkeutta ruokapöytään | 12,98€

Jos multa kysytään, mitä italopunkkua nautin säännöllisesti, vastaus on valpolicella. Veneton maakunnasta tuleva Masi Bonacosta Valpolicella Classico on pirtsakan eloisa palstaviini, joka taipuu moneen.

Heti kättelyssä lasista tuoksahtaa aito Italia orvokkeineen ja hapankirsikoineen. Boscainin perheen omistaman viinitilan Valpolicella Classico onkin mahtikumppani mutkattomille pastoille ja pizzoille, talvisille keitoille sekä meheville lihapullille. Tai kokeile uunilohen kanssa, toimii! Ja ne rypäleethän ovat Valpolicellan alueen klassinen kolmikko Corvina, Rondinella ja Molinara.

 

5) Masi Campofiorin

Kahteen kertaan käytettyä viiniä | 14,99€

Kun Valpolicellassa siirrytään astetta raskaampaan sarjaan, pöytään kannetaan Masin viinitalon Campofiorin, kaksoiskäymismenetelmällä tehty punkku. Menetelmä tarkoittaa sitä, että valmis punaviini on käytetty vielä toisenkin kerran, amaronea varten kuivattujen rypäleiden puristusmäskin kanssa. Ei ihme, että vivahteita riittää vaikka muille jakaa.

Nyt ollaan riistaviinien ytimessä! Campofiorin on loistomatch myös paahtopaistille. Vegaaniystäviä puolestaan ilahduttaa se, ettei viinin valmistuksessa ole käytetty mitään eläinperäistä.

 

Toivottavasti näistä lahjaviinivinkeistä oli apua!

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.

Tilaa uutiskirjeemme ja voita valurautapannu!

Liity onnellisten uutiskirjeemme tilaajien joukkoon syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Osallistut samalla valurautapannun arvontaan!

Lue lisää!