4 x uutuusviini kesään

6.7.2022 - 5 x paras|

Kesällä punaviinit kevenevät ja roseeviinit ottavat yhä suuremman roolin herkuttelussa. Mitkä rosee- ja punaviinit maistuvat Master of Wine Tuomas Meriluodolle tähän aikaan vuodesta? Katso valinnat ja hae omasi Alkosta testiin!

Australialainen punaviini hiilijalanjäljeltään pienemmässä muovipullossa | 11,48€ escape-shiraz-cabernet-sauvignon-2020-muovipullo

Litran muovipulloon pakatussa Escape Shiraz Cabernet -punaviinissä on päärypäle Shirazin ohella viidennes Cabernet Sauvignonia. Osa rypälemehusta on käynyt ja kypsynyt tammitynnyreissä, mikä tuo marjaiseen tuoksuun viehkeää paahteisuutta ja suutuntumaan miellyttävää pyöreyttä.

Mehevä ja mutkaton Escape Shiraz Cabernet PET taipuu pöydässä moneen. Etenkin tomaattiset ruoat kuten tomaatti-jauhelihavuoka ja tomaattipohjaiset pastat maistuvat herkullisilta tämän sekoitepunaviinin kanssa. Maistuva valinta myös grillikanan ja -vartaiden palanpainikkeeksi.

2) Fresco di Masi Organic Rosso

Italialainen luomupunaviini kesäiseen herkutteluun | 14,98€ fresco di masi organic rosso

Näin alkukesästä monelle meistä maistuvat hieman keveämmät punaviinit. Veneton maakunnan tunnetun viinitalon, Masin, Fresco di Masi Organic Rosso on luomuviljellyistä Merlot- ja Corvina-rypäleistä luonnon omilla hiivoilla alkoholiksi fermentoitu punaviini. Tätä raikasta ja maukasta viiniä ei ole myöskään suodatettu, jotta valmistusprosessi olisi mahdollisimman luonnollinen.

Vadelmilta, kirsikoilta ja granaattiomenalta tuoksuva, maultaan herkullisen marjainen Fresco di Masi Rosso sopii monenlaisille kesäherkuille. Viinin lempeät tanniinit sopivat grillauksen ruokaan tuoman karvauden rinnalle, eli grillaa tälle viinille kanaa tai lohta ja munakoisoa – tai grillipizzaa! Fresco di Masi Rosso rakastaa myös tomaattisia pastoja ja risottoja sekä lihaisia antipastoja.

3) Satokausi Rosé hanapakkaus

Ranskalaisroseeta sesongin kotimaisille kasviksille | 35,89€ satokausi-rosé-hanapakkaus

Satokausi Rosé hanapakkaus on Satokausikalenterin, Winestaten ja eteläranskalaisen Lurtonin viinitalon yhteisluomus. Sauvignon Blancista ja sen vaaleanpunaisesta muunnoksesta, Sauvignon Gris’stä, tehty Satokausi Rosé tuoksuu ja maistuu vadelmilta, herukanlehdiltä ja sitrushedelmiltä.

Näin alkukesän kasvukauden ollessa komeimmillaan Satokausi Rosé nauttii, kun katat sen oheen vihreää parsaa, kesäkurpitsa- ja nokkospastaa tai sesongin raaka-aineista sekoittamaasi salaattia. Erinomainen roseeviini myös grillatun sydänsalaatin ja varhaiskaalin kanssa.

4) Thr3 Monkeys Fresh & Fruity Rosé hanapakkaus

Saksalainen roseeviini makeamman tyylin ystäville | 31,99€ thr3-monkeys-fresh--fruity-rose-hanapakkaus

Suurin osa maailmalla tänä päivänä tehdyistä ja nautituista roseeviineistä on kuivia, mutta aina välillä eteen tulee hetkiä, joihin makeampi rosee sopii kuin nakutettu. Tummasta Dornfelder-rypäleestä valmistettu Thr3 Monkeys Fresh & Fruity Rosé on makeahko roseeviini, jonka makua ryhdikkäät hapot raikastavat kivasti. Tällainen helposti lähestyttävä, kesän mansikat ja vadelmat mieleen tuova raikkaan hedelmäinen rosee on oiva valinta kesäjuhliin ja kimpassa grillailuun.

Thr3 Monkeys Fresh & Fruity Rosé hanapakkaus sopii etenkin mausteiselle ruoalle. Esimerkiksi tuliset kasviswokit ja eteläitalialaiset, pikanttia peperoncino-paprikaa sisältävät pastat viihtyvät tämän roseeviinin seurassa. Thr3 Monkeys Fresh & Fruity Rosé sopii myös grillattujen hedelmien, kesäisten hedelmäsalaattien sekä muiden marjaisten jälkiruokien kanssa tarjottavaksi.

Maistuvia hetkiä näiden uutuusviinien parissa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.