5 x uutuusviini Alkossa – maista ainakin nämä!

15.4.2024 - 5 x paras|Artikkelit|

Kesän kynnyksellä Alkojen hyllyihin sekä tilausvalikoimaan saapuu uusia herkullisia viinejä. Niistä voi löytää aurinkoisten kesäpäivien aromeja sekä ihania makupareja tähän vuodenaikaan nautittavaksi.

Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo 2022

Tilausvalikoiman uutuus Piemonte-faneille | 39,99 €Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo 2022 hanapakkaus

Fontanafreddan ikoniset raidat löytyvät tämän kevään uutuusviinissä nyt myös hanapakkauksen kyljestä! Piemonte Barbera Nebbiolo 2022 on mehevä ja täyteläinen punaviini, joka puhuttelee tonkkahyllyssä myös vannoutuneempiakin pullo-ostajia; hanapakkaukset tuppaavat olemaan monesti melko hilloisia, mutta tämä on perinteisempään tyyliin kevyempi ja elegantimpi ja monipuolinen ruokaviini.

Fontanafreddan hanapakkaus on todellinen piemontelainen: blendissä on käytetty alueen alkuperäisrypäleitä Barbera (83%) ja Nebbiolo (17%). Viini on kypsynyt alueelle uskolliseen tyyliin tammitynnyreissä 6–8 kuukautta ennen pakkaamista.

Täyteläinen, keskitanniininen ja raikkaan hapokas sekä herkullisen marjainen viini toimii loistavasti esimerkiksi noutopöydän ruokien seurassa sekä tomaattisten ja pitkään hautuneiden liharuokien kaverina.

Neiss Scheurebe 2022

Saksalainen uutuus ja vaihtelua rieslingille | 14,98 €neiss sheurebe

Kevään 2024 uutuusviini tuo tarjolle herkullisen ja harvemmin tarjolla olevan rypäleen Saksasta. Scheurebe on luotu aikoinaan Rieslingin ja toisen, aina tähän päiväänkin asti tuntemattomaksi jääneen rypäleen risteytyksenä.

Viinin makumaailma jäljittelee rieslingin ja sauvignon blancin aromimaailmaa eli luvassa on raikkaan hapokas makupommi! Tuoksusta voi erottaa sitrusta ja greippiä. Maussa on runsasta hedelmäisyyttä, kuten aprikoosia ja tuoretta päärynää.

Viini sopii hyvin aasialaishenkisille ruuille, salaateille, äyriäisille sekä vähärasvaisen kalan kaveriksi.

Chavin Méditerranée Organic Rosé 2023

Ihastuttava roseeviini aurinkoiselta Välimereltä | 37,98 €Chavin mediterranee organic rose hanapakkaus

Chavinin hanapakkaus on vakiovalikoiman täsmäuutuus asiakkaille, jotka etsivät laadukkaita roseehanapakkauksia. Méditerranée Organic Rosé on tyylikäs ja elegantti viini aina hanapakkauksen viimeistellystä ulkoasusta lähtien!

Tyyliltään rosee on etelä-ranskalaisen vaaleaa, kuivaa ja mutkattoman raikasta hyvillä hapoilla ja kepeällä tyylikkyydellä. Chavinin roseen rypäleblendi on Grenache Noir 60 %, Syrah 30 % ja Cinsault 10 %. Tuoksussa erottuu punaisia marjoja sekä sitruksisuutta. Kepeässä ja raikkaan ryhdikkäässä maussa voi aistia vadelmaa, kirsikkaa ja metsämarjaisuutta.

Aurinkoinen Välimeren rannikon rosee soveltuu makupariksi kevään juhlissa erilaisten salaattien, piirakoiden ja voileipäkakkujen kanssa. Kesän edetessä se taas soveltuu moniin herkutteluhetkiin mökillä.

Miguel Torres Rosé Pinot Noir 2023

Limarin karuissa oloissa syntyy runsaasti makua | 14,98 €Miguel torres Pinot Noir Rosé

Miguel Torres osaa laadun: hän oli 70-luvulla aloittaessaan ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernit menetelmät. Torresin talo Curicossa tunnetaan esimerkiksi eettisen kaupan projekteista.

Miguel Torres Rosé Pinot Noirin rypäleet tulevat Chilen Limarin laaksosta, jossa maaperä on todella karua. Köynnökset riutuvat ja niiden pitää puskea juurensa syvälle maahan veden ääreen. Karuissa olosuhteissa syntyy kuitenkin timantteja eli herkullisia rypäleitä. Alueella on päivisin todella kuuma, mutta yöllä lämpötila voi pudota jopa parikymmentä astetta. Rypäleet jäähtyvät ja lopettavat kypsymisen, jolloin niiden kasvukasi pitenee ja maku muuttuu intensiivisemmäksi. Sama ilmiö tekee esimerkiksi suomalaisesta mansikasta myös niin laadukkaan.

Herkullinen rosee toimii kavereiden kanssa kippisteltäessä, mutta se on myös huikea ruokaviini. Tälle voi helposti yhdistää ronskimpiakin makuja: savukalaa, grillattua kanaa ja aromikasta vaaleaa lihaa. Kippis!

Les Fumées Blanches 2023

Rakastettu valkoviini nyt myös tetrassa! | 13,90 €les fusees blanches sauvignon blanc

Les Fumees Blanches Sauvignon Blanc on yksi myydyimmistä premium-hanapakkauksista – ja nyt saatavilla myös litran tetraan pakattuna!

Viinin tuottaja François Lurton oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Lurtonin erityistaito on tehdä tasalaatuisen puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaisen tyylin viinejä, jotka sisältävät aina kasvupaikkansa tuomia, alueelle tyypillisiä vivahteita.

Raikas ja aromikas valkoviini on kuiva ja valkoherukkainen – se sopii monipuolisesti esimerkiksi kalaruokien seuraan, se toimii buffet-tyyppisten tarjottavien kanssa ja se ylevöittää kesän herkulliset salaatit.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.