5 x syksyn uutuusviini

24.10.2022 - 5 x paras|

Syksyllä Alkon valikoimiin on ilmestynyt toinen toistaan kiinnostavampia uutuuksia. Maista uutta punaviiniä Riojasta, tutustu lähes täysin kierrätettyyn etelä-ranskalaiseen viinipakkaukseen tai kokeile biodynaamisesti tuotettua punaviiniä Ranskan johtavalta luomuviinien tuottajalta.

1) Wise Wolf Chardonnay

Vastuullisen kuluttajan valinta | 13,99€ wise-wolf-chardonnay-2021

Tämä näyttävä pullomalli ja rouhea lasipinta erottuvat joukosta! Valkoviini valmistetaan Etelä-Ranskan auringon alla kypsyneistä Chardonnay-rypäleistä. Ihanan kermainen ja runsaan hedelmäinen viini sopii kana- ja kasvisruoille.

VAU! Wise Wolfin pakkauksesta kaikkiaan 95,1 prosenttia on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista; lasi on täysin kierrätettyä ja myös etiketit sekä suljenta on valmistettu kierrätysmateriaalista. Wise Wolf -sarjan ideana on tehdä viinejä vastuullisille kuluttajille. Hiilineutraalit viinit ovat sopivia myös vegaaneille.

2) El Cantico Rioja

Syksyn punaviinikauden luottoviini | 14,98€ el-cantico-rioja-2021

El Cantico Rioja käynnistää syksyn herkullisen punaviinisesongin, kun mukaan leikkaa esimerkiksi palan Manchego-juustoa. Täyteläinen viini on 100-prosenttinen Tempranillo, jossa on raikasta marjaisuutta ja kevyttä viikunan tuomaa syvyyttä. Viinin rypäleet kerätään Riojan korkeimmilta tarhoilta, ja viini kypsyy neljä kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

VAU! Vinkki joulukauteen: tuote tullaan toimittamaan joulusesonkiin yksittäispakatuissa puulaatikoissa.

3) Bickel Stumpf Von Bergen Silvaner

Kahden tilan liitto | 14,98€bickel-stumpf-von-den-bergen-silvaner-trocken-2021

Bickel-Stumpf tuottaa viinejä Frankenin ikivanhoilla huippupalstoilla, ja tila on omistautunut alueen ominaislajikkeelle Silvanerille. Kuivasta ja hapokkaasta valkoviinistä löytyy päärynäisiä, viheromenaisia ja herukkaisia makuvivahteita. Seurustelun lisäksi viini soveltuu merenelävien ja pastaruokien kaveriksi.

VAU! Viini on täydellinen esimerkki kahden maaperän upeasta liitosta. Kun Reimund Stumpf ja Carmen Bickel menivät vuonna 1976 naimisiin, samalla molempien sukujen tilat yhdistettiin. Stumpfin puolen palstojen punainen hiekkakivi antaa viinille mineraalisuutta ja Bickelin kalkkikivimaaperä tuo viiniin puolestaan kevyttä kermaisuutta ja intensiivisyyttä.

4) Gérard Bertrand Heritage Kosmos Organic

Mehevä ja hilloinen ranskatar | 20,98€ gerard-bertrand-heritage-kosmos-organic-2019

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Viini valmistetaan Grenache-, Syrah- ja Mourvèdre-rypäleistä, ja sekypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 15 kuukauden ajan. Punaviini on täyteläinen, kirsikkainen ja mustaherukkainen – täydellinen makupari naudalle, kanaruuille ja grillatuille herkuille.

VAU! Kosmos-nimi on kunnianosoitus auringolle ja kuulle, jotka muodostavat biodynaamisen viljelyn perun.

5) Torres Celeste Verdejo

Pirteän hapokas espanjalainen | 14,98€ torres-celeste-verdejo-2020

Torresin Celeste-sarjan valkoviini tulee Espanjan Ruedan viinialueelta. Valkoviinin rypäleet on poimittu soraisilta ja kivisiltä palstoilta läheltä Douro-jokea. Celestestä löytyy persikan ja melonin lisäksi ihanan yrttisiä aromeja kuten fenkolia ja anista sekä mantelia ja hieman kukkaisuutta.

VAU! Celeste-viinin etiketissä esiintyvä tähtikartta on vastaavanlainen, joka näkyy lokakuussa sadonkorjuun hetkellä tilan yllä taivaalla.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.