5 x parhaat viinit pikkujouluihin

8.11.2023 - 5 x paras|Artikkelit|

Pikkujoulusesonki on täällä! Hanapakkauksesta riittää siemailtavaa isommallekin seurueelle. Suosittua on nauttia myös kuohuvaa läpi illan.

Deep Roots Riesling Trocken 2022 hanapakkaus

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini 2023 | 39,90 €deep roots riesling trocken hanapakkaus

Kun pikkujouluihin kokoontuu enemmän porukkaa, hanapakkaus on näppärä viinivalinta! Vaikka koko tonkka ei yksissä juhlissa tyhjensikään, viini myös säilyy hanapakkauksessa hyvin: noin kuukauden päivät viileässä säilöttynä.

Saksalainen Deep Roots Riesling on Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini ja sen lisäksi raati on antanut sen hinta-laatusuhteelle LÖYTÖ!-leiman. Deep Roots Riesling kuvastaa Pfalzin rieslingiä parhaimmillaan: se on kypsän hedelmäinen, hyvän happorakenteen omaava ja puhdaspiirteinen!

Pikkujouluissa tämä viini viihtyy ruokaisten salaattien, lohiherkkujen sekä vähän tulisemminkin maustettujen itämaisten ruokien kanssa.

Villa Wolf Riesling 2021 kartonkitölkki

Hurmaava riesling litran tetrassa| 12,99 €villa wolf riesling kartonkitölkki tetra

Monet hurmannut Villa Wolfin Riesling on ollut saatavilla lasipullon lisäksi vuodesta 2023 lähtien myös litran vetoisessa kartonkitölkissä. Kartonkitölkin etuja ovat pienempi hiilijalanjälki, mutta myös edullisempi lirtahinta sillä tetrassa ei ole panttia, erillistä pakkausveroa ja sen valmistuskustannukset ovat lasipulloa edullisemmat.

Kuluttajat hurmannut Villa Wolf Riesling on Saksan kansainvälisesti tunnetuimman tuottaja Dr. Ernst Loosenin taidonnäyte. Villa Wolf -sarjan viinien tavoitteena on olla erinomaisia perinteisten Pfalzin alueen lajikkeiden viinejä. Viinin valmistukseen on valittu vain jalohomeettomat optimikypsät rypäleet, jotka on puristettu mehuksi välittömästi korjuun jälkeen.

Mätsää viini pikkujoulukaudella camembert-juuston ja lehtitaikinakierteiden tai suolaisten piirakoiden kanssa.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Perinteisellä menetelmällä valmistettu laatukuohari | 16,99 €lindauer special reserve blanc de blancs

Pikkujouluihin kuuluu kuohuva! Se voi toimia alkumaljana tai ihania kuplia voi nauttia myös pitkin iltaa. Jos kukkaronnyörit eivät aukene samppanjahyllyn edessä, kannattaa katseet suunnatta Uuden-Seelannin laatutuottajaan. Lindauerin Special Reserve Blanc de Blancsia tykätään käyttää sokkomaisteluissa samppanjoiden joukossa, missä se onkin pärjännyt kiitettävästi!

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut valmistetaan perinteisellä menetelmällä 100-prosenttisesti Chardonnay-rypäleistä. Pullokypsytys kestää 15 kuukautta tuoden viiniin samppanjamaisia paahteisia vivahteita.

Kuohuviinissä on pienet ja elegantit kuplat. Tuoksu on briossinen, kypsän valkopersikkainen ja sitruksinen. Suutuntuma kermainen ja raikas. Erittäin kuiva, tyylikäs ja raikas kuohuviini! Lindauer on loistava viini sellaisenaan aperitiivina ja myös kala- ja äyriäisruokien kumppanina.

Norton Barrel Select Malbec

Hinta-laatusuhteeltaan suoranainen LÖYTÖ! | 11,99 €Norton barrel select Malbec

Bodega Norton on vuonna 1895 brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Barrel Select -viinien nimi viittaa niiden valmistuksessa käytettävään kypsytykseen tammitynnyreissä. Malbecin täyteläinen maku on hedelmäinen; siinä tuntuu intensiivistä boysenmarjaa sekä tasapainottavaa hapokkuutta ja pehmeät tanniinit.

Barrel Select Malbec on parhaimmillaan aromikkaiden liharuokien, kuten yrttisen lampaankareen tai naudan sisäfileen, sekä kovien keskisuolaisten juustojen kanssa.

Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz 2021 hanapakkaus

Mehevä ja hilloinen pikkujouluseuralainen | 33,98 €

Camden park Cabernet Sauvignon shiraz uutuus hanapakkaus

Jos etsit mehevän hedelmäistä, herkullisen hillomaista ja paahteista punaviiniä illanistujaisiin, Australian lämpöä säteilevä Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz on oiva hanapakkaus tähän vuodenaikaan. Rotevasta, juuri sopivan tanniinisesta Cabernet-Shiraz-viinistä löytyy kivasti mustaherukkaa, mustikkaa, tummia kirsikoita, luumua ja kaakaota – sekä tyylikästä pippurisuutta.

Vaikka Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz on melkoisen täyteläinen punaviini, se maistuu sellaisenaankin siemailtuna, kunhan viilennät viiniä hieman. Seuraksi kannattaa kattaa BBQ-maustettua nyhtöpossua, flank steakia tai hirvenlihapullia puolukkasurvoksen kera. Mainio bag-in-box myös pitkään kypsytetyille, voimakasmakuisille juustoille!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.