5 x paras hanapakkaus kevääseen

5.3.2021 - 5 x paras|

Tiesitkö, että noin 40 prosenttia Alkossa myydystä viinistä myydään hanapakkauksissa? Lasipulloja keveämmät ja käytössä kätevät hanapakkaukset säilyvät pitkään ja ovat nykyään laadukkaampia kuin koskaan. Master of Wine Tuomas Meriluoto listasi viisi hanapakkausta kevääseen.

1) Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranillo hanapakkaus

Espanjalainen punaviini toimii aina | 29,98€

Vaikka Tempranillon tuntevat kaikki espanjalaisten punaviinien ystävät, Valencian viinialue on monelle meistä vieraampi. Sieltä kuitenkin tulee tämä aurinkoista fiilistä tulviva, pehmeän keskitäyteläinen Radio Boka Cabernet Sauvignon Tempranillo -punaviini, jossa espanjalainen Tempranillo saa kaverikseen meille kaikille tutun, muhkean Cabernet Sauvignonin.

Kun lasissa on kirsikkaa, mustikkahilloa ja hieman vaniljaista meinininkiä, lautaselle sopivat simppelit ja juurevat, tulisemmatkin maut. Radio Boka Tempranillo pelittää esimerkiksi riisi-fetatäytteisten uunitomaattien, jauheliha- tai sienilasagnen sekä chili con carnen kanssa – ja tietty sellaisenaankin.

2) Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus

Kalifornia-fiilistä grillihommiin | 36,90€

Nyt on taas aika kaivaa grillit esiin! Jos etsit myös grilliviiniä, josta riittää koko perheelle tai muutaman hengen pienelle ystäväporukalle, Gnarly Head Old Vine Zinefandel on loistovalinta juuri siihen tarkoitukseen.

Muhkea, voimallaan kivasti brassaileva Gnarly Head Old Vine Zinfandel on punaviini, jonka hillomainen ja täyteläinen maku istuu monen suomalaisen suuhun. Paista kaveriksi kunnon kyljykset tai kotletit grillissä tai pannulla. Tai istu alas, ota suolaista juustoa ja rentoudu loppuilta.

3) Deep Roots Riesling Trocken hanapakkaus

Herkullinen riesling Pfalzista | 37,99€

Kun kolme ennakkoluulotonta saksalaisviinintekijää heittää hynttyyn yhteen ja loikkaa hetkeksi Saksan Rheinhessenistä Pfalzin alueelle, on lopputulos komeaa kulauteltavaa. Philipp Wittmannin, Jochen Dreissigackerin ja Stefan Winterin yhteistyöstä syntynyt makoisa ja stailin hapokas Deep Roots Riesling Trocken sopii suomalaiseen suveen kuin nakutettu.

Puhtaan persikkaisella hedelmäisyydellä flirttaava luomuvinkku riisuu aseista heti kättelyssä. Kun aromikkuus, hapokkuus ja mineraalisuus paiskaavat näin kivasti kättä, ja jäännössokeriakin löytyy, se tekee Deep Roots Riesling Trockenista ykkösvinkun myös safkalle. Italomeiningin ystävä kokeilee gremolatalla kuorrutettua broileria, Aasia-friikki thaikkukalaa, lasinuudelisalaattia tai kasviswokkia. Tämä herkku saattelee myös lohta ja nieriää – niin grillattuina kuin uuniversioinakin.

4) That’s Neiss Pink Riesling hanapakkaus

Hittiviini rieslingrosee tuo kevään | 24,99€

Viime kesän jättihitti tulee nyt hanassa! Neissin viinintekijän Axel Neissin ja allekirjoittaneen rennossa illanvietossa vahingossa syntynyt ja heti huikeaan suosioon ampaissut That’s Neiss Pink Riesling eli rieslingrosee on siis valkkari, johon on sekoitettu tilkka Spätburgunder-punaviiniä. Vaikkei kukaan juuri tätä suunnitellutkaan.

Saksassa, Pfalzin viinialueella valmistettu kukkea ja herkullisen marjainen That’s Neiss Pink Riesling taipuu pöydässä moneen. Jännän herkkä ja hedelmäinen, jäännössokerin siivittämä maku säestää etenkin salaatteja, piiraita, tapaksia, antipastoja ja dimsumeja. Ja Spätburgunderhan on sitten se saksalainen synonyymi Pinot Noir -rypäleelle.

5) Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc hanapakkaus

Eteläranskalaista luomuviiniä | 35,99€

Kuinka tuttu juttu sulle on Ranskan Languedoc-Roussillonin alue? Entä alueen valkoviinit? Jos kaipaat vinkkiä, mistä aloittaa tutustuminen tähän persoonalliseen ja trendaavaan Etelä-Ranskan viinialueeseen, Lurtonin viinitalon luomuklassikko, raikkaan sitruksinen ja passionhedelmäinen Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc hurmaa nyt hanapakkauksessa.

Ja viihtyy pöydässä. Vaikkei kesä vielä ovia kolkuttelekaan, vuohenjuusto-mansikkasalaatti tuo sen astetta lähemmäs. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc tykkää myös cevichestä ja muista raikkaista kalaherkuista, ruokaisista salaateista sekä tomaatti- ja yrttipohjaisista pastoista.

Mukavaa alkavaa kevättä herkullisten viinien parissa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.