5 x parhaan hinta-laatusuhteen viinit – todelliset löydöt!

8.11.2023 - 5 x paras|

Viinilehden LÖYTÖ!-tarra on merkki parhaasta mahdollisesta hinta-laatusuhteesta ja herkullisesta makuelämyksestä.

Onko Viinilehden LÖYTÖ!-valinta tuttu juttu? LÖYTÖ!-merkinnän itselleen saavat viinit, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaita mahdollisia. Nämä viinit nostavat hymyn huulille, eivätkä ne kuormita kukkaroa.

Maahantuojat tarroittavat osan LÖYTÖ!-viineistä, mutta kaikkien tittelin saaneiden kyljissä tarraa ei ole. Paina siis nämä viinit itsellesi mieleen, kun seuraavan kerran etsit hyvän hinta-laatusuhteen viinejä Alkosta!

Norton Barrel Select Malbec 2022

Takuuvarma pihviviini Argentiinasta | 11,99 €Norton barrel select Malbec

Todellisia löytöjä viinihyllyllä etsiessään kannattaa muistaa etenkin yksi nimi ja se on Norton! Tällä argentiinalaisella laatutuottajalla on Alkojen hyllyillä kaikkiaan kolme Viinilehdeltä LÖYTÖ!-tittelin saanutta viiniä.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta. Luyan de Cuyon -alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston.

Barrel Select -sarjan viinien nimi viittaa niiden valmistuksessa käytettävään kypsytykseen tammitynnyreissä. Malbecin täyteläinen maku on hedelmäinen; siinä tuntuu intensiivistä boysenmarjaa sekä tasapainottavaa hapokkuutta ja pehmeät tanniinit.

Barrel Select Malbec on parhaimmillaan aromikkaiden liharuokien, kuten yrttisen lampaankareen tai naudan sisäfileen, sekä kovien keskisuolaisten juustojen kanssa.

Deep Roots Riesling 2022

Rapsakan herkullinen saksalaisriesling | 13,99 €deep roots riesling

Alle 14 eurolla laaturieslingiä? Täältä tulee! Saksalainen Deep Roots Riesling on hurmannut Viinilehden raadin, sillä valkoinen hanaversio on hallitseva Vuoden valkoviini ja pulloa puolestaan kuvaillaan harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi, siispä suoranaiseksi LÖYTÖ!-viiniksi.

Deep Roots on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti. Intohimoisten ja kunnianhimoisten tekijöiden tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva riesling-viini, joka nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.

Viinissä on runsas ja hieman mausteinen tuoksu, jossa vivahdus kypsää eksoottista hedelmää. Pirteän hapokas, kuiva, runsas ja voimakaan aromaattinen maku on tuoksun mukainen ja erittäin pitkä. Mätsää viini merenherkkujen, vaalean lihan ja runsaasti maustettujenkin ruokien kanssa.

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2021

Kaikkien aikojen roseemarraskuu? | 11,99 €torres digno cabernet sauvignon rose

Roseeviiniä ei kannata mieltää vain kesäjuomaksi, sillä tällöin sen loistavat ominaisuudet ympärivuotisena viiniherkkuna jäävät maistamatta!

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé on loistava viinipari, kun tarjolla on ”vähän kaikkea”. Se on siis herkullinen valinta esimerkiksi pikkujoulujen pikkusuolaisten kanssa. Tämä rosee jaksaa kantaa myös esimerkiksi tarjolle katettujen leikkeleiden tai mausteisten kasvisuokienkin kanssa.

Täyteläistä makua tasapainottaa herkullinen hedelmäisyys, raikas hapokkuus ja ihastuttava kukkeus. Pitkä ja pehmeä jälkimaku sekä erinomainen tasapaino.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2022 hanapakkaus

Tuulahdus aurinkoa ja etelän hedelmiä | 36,98 €les fumees blanches hanapakkaus

Kuka sen sanoi, että raikkaan hedelmäiset valkoviinit kuuluisivat vain kesään? Kenen ei muka tekisi marraskuun sateissa tai pakkasilla mieli maistella valkoviiniä, joka tuo mieleen auringon ja etelän hedelmät? Etelä-Ranskan Languedocista tulevaa Les Fumées Blanches Sauvignon Blancia tulvii sitrushedelmiä ja muita eksoottisia hedelmiä, joita säestää kivan kirpakka herukkainen vivahde.

Pirteän hapokas Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on oiva viini valkolihaisille kaloille, tomaattisille ruoillle ja salaateille, joista vuohenjuustosalaatti on todellinen klassikko sauvignon blancin kanssa. Viini on täydellinen yhdistelmä myös blinien kanssa!

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Muhkea pinot noir loppuvuoden vieraita ihastuttamaan | 19,99 €cono-sur-20-barrels-pinot-noir-2018

Rypäleen alkukodin, eli Ranskan Bourgognen oppien mukaan tehty Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir on huippuesimerkki laadukkaasta chileläisestä pinot noirista. Sen monivivahteinen tuoksu on täynnä kypsää marjaisuutta ja paahteisuutta. Muhkea ja mokkainen maku on pinot noiriksi täyteläisehkö ja tuoksun tavoin täynnä kypsää marjaisuutta. Makua ryhdittää tyylikäs hapokkuus, joka tekee tästä loistavan ruokaystävällisen viinin.

Kokkaa tämän viinin kylkeen pieteetillä pienriistaa, kuten riekkoa tai kyyhkyä tai turvaudu pitkään haudutettuun liharuokaan, esimerkiksi burgundinpataan tai karjalanpaistiin. Poronkäristyskään ei varmasti pistä pahaksi tämän kanssa kaveeraamista.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.