5 x paras viini pääsiäiseen – pitkien pyhien todelliset herkut!

21.3.2024 - 5 x paras|Artikkelit|

Valitsimme meidän viinisalkustamme parhaat viinit pääsiäisen herkkupöytään. Näistä löytyy suositus sekä karitsalle, naudan sisäfileelle, aasialaisille makuvivahteille että grillikauden avaukseenkin.

Pääsiäinen tarkoittaa monelle pitkää viikonloppua, jolloin on aikaa häärätä keittiössä, kutsua ystäviä ja sukulaisia kylään, sekä panostaa myös tarjolle kaadettavaan viiniin. Poimimme tähän artikkeliin maahantuomistamme viineistä pääsiäisen parhaat punaiset ja valkoiset!

1. Masi Campofiorin

Todellinen klassikko Pohjois-Italiasta | 15,99 €Masi Campofiorin

Masi Campofiorin mullisti Italian punaviinien tuotannon vuonna 1964 olemalla ensimmäinen viini, joka valmistettiin ripasso-menetelmällä. Tänä päivänä Campofiorin valmistetaan niin sanotulla kaksoiskäymismenetelmällä, jonka Masi edelleen kehitti 1990-luvulla. Kaksoiskäymismenetelmässä perinteinen punaviini käytetään uudestaan noin kuuden viikon ajan kuivattujen rypäleiden kanssa.

Lopputuloksena syntyy intensiivisen värinen punaviini, jonka tuoksusta aistii kirsikan sekä kypsien hedelmien aromikkuutta ja miellyttävää mausteisuutta. Maussa on kypsää hedelmää, mausteita ja mustaherukkaisuutta. Pehmeät ja silkkiset tanniinit hyötyvät hapokkuudesta, joka kantaa viinin pitkään jälkimakuun. Varsin vivahteikkaasta punaviinistä on siis kyse!

Keskitäyteläinen Masi Campofiorin rakastaa kotimaista riistaa ja mutkattomia italoherkkuja, kuten sienirisottoa ja munakoisoruokia. Kasvisruoasta tykkäävän kannattaa kokeilla vaikkapa pasta alla normaa tai melanzane alla parmigianaa.

2. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022

Viinilehden Vuoden valkoviini kultaa & hopeaa! | 15,48 €

Tämä viini on loistava esimerkki viilleämmällä alueella tehdystä rieslingistä. Bío-Bíon laaksosta tuleva, yhdellä tarhalla kasvaneista huippurypäleistä valmistettu Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic on upean limettinen, hennon hedelmäinen ja monivivahteinen valkoviini.

Viinilehti on palkinnut sen Vuoden valkoviininä vuonna 2023, hopealla vuonna 2024 ja antanut sen kylkeen viisi tähteä sekä löytö-maininnan loistavasta hinta-laatusuhteesta.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic rakastaa sushia ja lohisashimia – ja maltilla maustettua itämaista muutenkin. Herkullisen hapokkuuden johdosta se tuo mukavasti veden kielelle myös aperitiivina ja pikkusuolaisten kaverina.

3. Norton Barrel Select Malbec

Harmoninen, laadultaan erinomainen argentiinalaisviini | 11,98 €Norton barrel select Malbec

Hyvää hinta-laatua etsivän kannattaa muistaa Alkon hyllyillä yksi nimi ja se on Norton! Barrel Select Malbec on pääsiäispöydässä parhaimmillaan aromikkaiden liharuokien, kuten yrttisen lampaankareen tai naudan sisäfileen sekä kovien keskisuolaisten juustojen kanssa.

Pullon kyljessä oleva nimi Barrel Select viittaa viinin valmistuksessa käytettävään tammitynnyrikypsytykseen. Viinin täyteläinen maku on hedelmäinen – siinä tuntuu intensiivistä boysenmarjaa sekä tasapainottavaa hapokkuutta ja pehmeitä tanniineja. Edullinen viinilöytö ja kuin tehty pääsiäispöytään!

4. Neiss Scheurebe 2022

Saksalainen uutuus ja vaihtelua Rieslingille | 14,98 €neiss sheurebe

Kevään 2024 uutuusviini tuo tarjolle herkullisen ja harvemmin tarjolla olevan rypäleen Saksasta. Scheurebe on luotu aikoinaan Rieslingin ja toisen, aina tähän päiväänkin asti tuntemattomaksi jääneen rypäleen risteytyksenä.

Viinin makumaailma jäljittelee rieslingin ja sauvignon blancin aromimaailmaa eli luvassa on raikkaan hapokas makupommi! Tuoksusta voi erottaa sitrusta ja greippiä. Maussa on runsasta hedelmäisyyttä, kuten aprikoosia ja tuoretta päärynää.

Viini sopii pääsiäispöydässä hyvin aasialaishenkisille ruuille, salaateille, äyriäisille sekä vähärasvaisen kalan kaveriksi.

5. Black Stallion Cabernet Sauvignon 2019

Harmoninen jenkkiviini nostaa karitsankareen uusiin sfääreihin | 32,99 €black stallion Cabernet Sauvignon

San Franciscosta pohjoiseen levittäytyvän Napa Valleyn ilmasto on suotuisa viininviljelylle, etenkin hitaasti kypsyvälle Cabernet Sauvignonille: lämmintä ja aurinkoista ilmanalaa viilentävät aamusumut ja kylmä merivirta.

Napan laaksosta tulee myös Black Stallion Cabernet Sauvignon – herkullisen täyteläinen, ryhdikäs ja harmoninen jenkkiviini, joka ei jätä ketään kylmäksi. Viinilehti on antanut tälle vanhaan hevosmaneesiin rakennetun viinitilan huipputyylikkäälle cabernet’lle viisi tähteä!

Runsaassa, lempeähappoisessa ja jälkimaultaan pehmeässä Black Stallion Cabernet Sauvignonissa on myös miellyttävää tanniinisuutta, joka sopii erinomaisesti grillissä kypsennetylle punaiselle lihalle. Viini viihtyy myös sisältä roseeksi jätetyn hirvenlihan sekä uunissa valmistetun karitsankareen rinnalla. Mainio punaviini myös sellaisenaan nautiskeluun tai vahvojen, kovien juustojen kanssa siemailtavaksi.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.