5 x paras tetraviini kaikkiin kesähetkiin

31.5.2024 - 5 x paras|Artikkelit|

Tetraviini on kätevä monissa kesän käänteissä, kun piknik-kassissa ei halua kantaa painavaa lasipulloa tai seurueessa on enemmän väkeä jakamassa litran viiniä. Kippis! 🥂

Villa Wolf Riesling 2021

Kuiva ja hapokas herkku Saksasta | 12,99 €villa wolf riesling kartonkitölkki tetra

Riesling-guru Ernst Loosenin hyppysissä syntyy suomalaiseen suuhun sopivia viinejä. Villa Wolf Riesling tarjoileekin tuttua laatua – nyt myös kartonkitölkkiin pakattuna.

Viinin tuoksussa erottuu rieslingille tyypillinen aprikoosi, persikka ja omena hennon kukkaisuuden täydentämänä. Makumaailma seuraa tuoksua, ja varsinkin loppupuolella nousee esiin herkullinen sitruunan ja limetin hapokkuus. Ryhdikäs viini on mainio kumppani pastan, runsasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan, aromikkaiden kasvisruokien ja miedosti maustettujen itämäisten keittiöiden herkkujen seuraksi.

Helsingin Sanomien viinikriitikko Jouko Mykkänen kuvaili Villa Wolfin rieslingiä mainioksi ja raikkaaksi tapaukseksi: “Ollakseen ”alle kympin viini” (0,75 l hinta on 9,74 e) Villa Wolf Riesling on sangen hyvätasoinen.”

Fumees Blanches Sauvignon Blanc 2023

Uusi pakkauskoko rakastetusta viinistä | 13,90 €les fumees blanches kartonkitölkki

Kolmen litran hanapakkauksesta jo pitkään löytynyt ja palkittu Fumees Blanches Sauvignon Blanc pakataan tämän kesän uutuutena nyt myös litran tetraan! Kevyen raikas valkoviini on omiaan kevyiden kalaruokien seuraksi tai nautittavaksi seurustelujuomana.

Viinin mausta voi aistia raikasta vihreää omenaa, karviaista sekä kypsempää hedelmää kuten persikkaa. Napakat hapot luovat raikkautta ja kuivattavat suuta kevyesti.

Nauti viiniä kesäisten buffet-pöytien herkkujen kanssa sekä merenelävien ja kepeiden kalaruokien kaverina.

Norton Colección de los Andes Cabernet Sauvignon Malbec 2023

Etsitkö grilliviiniä kesään? Etsinnät voi nyt lopettaa! | 11,99 €Norton Colección de los Andes Cabernet Sauvignon Malbec

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat yli tuhannen metrin korkeuteen saakka, jossa rypäleet kypsyvät kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Norton on pakannut tässä viinissä tetraan 70 % kansainvälistä klassikkorypälettä Cabernet Sauvignonia sekä 30 % Argentiinan ylpeyttä, tumman mehevää Malbecia. Runsaan täyteläinen punaviini tarjoilee makupaletissa mustaherukkaa, mustikkaa, paahteisia aromeja sekä pehmeitä tanniineja.

Kesällä viini viihtyy monipuolisesti grillattujen kesä. Viileämpinä iltoina se sointuu myös mehevien pataruokien kumppaniksi.

Cape Original Fruity & Tropical

Herkullinen Reilun kaupan seurusteluviini | 10,49 €cape original kartonkitölkki valkoviini

Cape Original Fruity & Tropical valmistetaan Etelä-Afrikan Western Capen alueella kasvatetuista rypäleistä. Alueen luonnon monimuotoisuus on toiminut inspiraationa pakkaukselle. Reilun Kaupan sertifioinnin jujuna on hyvien työolojen ja reilun hinnan takaaminen. Tuottajille maksetaan Reilun kaupan rypäleistä vähintään takuuhinta.

Puolikuivan viinin jäännössokeri tuo pyöreyttä suutuntumaan ja kokonaisuus on mutkaton, trooppisen hedelmäinen ja raikas. Viini ei kavahda ruuassa pientä mausteisuutta ja sen voi kesäiltoina parittaa myös rennoille salaateille sekä kanaruokien kaveriksi.

Camden Park Shiraz Petit Verdot Cabernet Sauvignon 2021

Mehevä punainen grilli-iltoihin ja seurusteluhetkiin | 11,50 € Camden Park Shiraz Petit Verdot Cabernet Sauvignon kartonkitölkki

Camden Park Shiraz Petit Verdot Cabernet Sauvignon on Etelä-Australiasta peräisin oleva tuhdin täyteläinen premiumtetra. Etiketti viittaa härkiin, joita karjanajajat veivät Queenslandista markkinoille Etelä-Australiaan. Heidän reittinsä kulki samannimisen viinitilan ohi.

Osuvasti viini onkin omiaan kesän grilliruokien kanssa nautittavaksi. Tummasävytteisessä viinissä on kypsää marjaisuutta, jota sävyttää hento paahteisuus. Makutyypiltään viini on mehevä ja hilloinen.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.