5 x paras rieslingrosee

8.4.2021 - 5 x paras|

Viime kevään ja kesän hittiviiniksi noussut rieslingrosee tulee taas – nyt viiden viinin voimin! Lue Master of Wine Tuomas Meriluodon kuvaukset pinkeistä uutuuksista ja maista, löytyykö se oma suosikki niistä vai viime vuoden suositusta rieslingroseekaksikosta?

1) That’s Neiss Pink Riesling

Rieslingroseiden konkari hurmaa tänäkin vuonna | 13,99€

Saksassa, Pfalzin alueella sijaitsevan Neissin viinitalon rieslingrosee oli se ihan ensimmäinen pinkki riesling, joka vuosi sitten tupsahti Suomen-markkinoille – ja ampaisi heti huimaan suosioon. Väriltään herkullisen lohenpunainen, kesän kukilta ja vadelmilta tuoksahtava That’s Neiss Pink Riesling on siis Riesling-valkoviiniä, johon on lisätty hitunen Spätburgunder- eli Pinot Noir-punaviiniä.

Hedelmältään herkku ja hapoiltaan ponteva pinkki riesling sopii rentoon kilistelyyn sellaisenaan – ja viihtyy monenmoisten pöydän antimien kyljessä. Jos sun tekee mieli mereneläviä, voit maustaa ne vähän reilummallakin kädellä, tämän rieslingroseen jäännössokeri kestää sen heittämällä. That’s Neiss Pink Riesling saattelee kivasti myös grillikanan, savulohipastan, kasvis- ja juustopiiraat sekä tuhdit, hedelmäiset salaatit. Myös lasinuudelisalaatti ja pad thai -nuudelit ovat loistopari tälle viinille!

Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä viinijuomat -hyllyyn.

2) Digno Riesling Rosé

Eettisen kaupan luomurieslingroseeta Chilestä | 12,98€

Heti Neissin pinkin taidonnäytteen perään Alkon rieslingroseevalikoimaan astunut Digno Riesling Rosé tulee Chilestä, Curicon laaksosta. Torres Chilen vaaleanpunainen kesähitti on vinkeän aromaattinen ja makoisa rieslingrosee, josta löytyy jo sitä petrolista tuntua – eli ikääntymisen tuomaa charmia. Sipulinkuoren mieleen tuova väri syntyy siitä, kun rieslingiin lisätään pikku määrä Cinsault-rypäleestä valmistettu punkkua.

Trooppisiin sitrushedelmiin ja metsämarjoihin taittava, jäännössokerin silaama Digno Riesling Rosé tykkää voikkaammistakin ruoista. Kokeile teriyaki- tai kung po -kanalle, ’nduja- tai chorizopizzalle, tai suositun uunifetapastan kanssa. Mahtivalinta myös grillilohinigireille! Luomusertifioitu Digno Riesling Rosé on vegaanienkin mieleen: sen valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä.

3) Deep Roots Pink Riesling

Taattua laatua saksalaisilta huipputuottajilta | 13,49€

Jos tykkäät suosituista Deep Roots -valkkareista, pistähän seuraavaksi kokeiluun tämä Pink Riesling! Herrat tämän uutuusrieslingroseen takana ovat huippulaadusta ja kokeilunhalusta tunnetut viinintekijät Jochen Dreissigacker, Philipp Wittmann ja Stefan Winter.

Väriltään intensiivisen pinkin juoman aromimaailmassa on metsämansikkaa, sitrusmaista vivahdetta sekä granaattiomenaa. Deep Roots Pink Riesling on kuiva rieslingrosee, josta löytyy himppu jäännössokeria. Se tekee tästä runsaan hedelmäisestä ja elämäniloa tulvivasta saksalaisesta mainion kaverin niin terasseilla rentoutumiseen, kevään grilli-iltoihin kuin kesän piknikeillekin. Omia suosikkejani tälle pinkille rieslingeille ovat lohipastrami, kanacaesar ja sieniwokki.

Myös tämä viini löytyy Alkon myymälöistä viinijuomien hyllystä ja koska kyseessä on uutuus, on saatavuus varmin Alkon verkkokaupan kautta.

4) Dreissigacker Organic Pink Riesling

Elegantin tyylin rieslingroseeta Rheinhessenistä | 15,90€

Jos Jochen Dreissigackerilla oli näppinsä pelissä jo edellä kuvatussa rieslingroseessa, Dreissigacker Organic Pink Riesling on miehen oma taidonnäyte: väriltään huisin hieno, puhtaan mineraalinen ja herkän hedelmäinen pinkki riesling, jossa tuntuu myös viehättävää kukkeutta.

Pöydässä tämä raikas vaaleanpunainen tyyliniekka muodostaa ykköscombon esimerkiksi sushin, jokirapusalaatin ja siikacevichen kanssa. Toimii hienosti myös klassisen seafood platterin vierellä. Tyyliltään hillitty ja kuulas, uutuustuotteena Alkoon saapunut Dreissigacker Organic Pink Riesling edustaa rieslingroseiden premium-kategoriaa – ja täyttää myös vegaanin ja luomun kriteerit.

Tämä viini löytyy Alkon myymälöistä viinijuomien hyllystä ja koska kyseessä on uutuus, on saatavuus varmin Alkon verkkokaupan kautta.

5) Paddle Creek Rosé Riesling

Ensimmäinen Uuden-Seelannin rieslingrosee on täällä | 14,01€

Kyllä, luit oikein! Uuden-Seelannin eka rieslingrosee on rantautunut Suomeen. Marlborough’n klassikkoalueelta tuleva Paddle Creek Rosé Riesling on sähäkkä kesäjuoma – ja ensimmäinen puolikuiva rieslingrosee markkinoilla. Aromipuolelta löytyy mangoa, passionhedelmää ja jotain jänskän marenkimaista, ja maku on runsaan hedelmäinen. Pöydässä tämä rento rieslingrosee viihtyy vaikkapa chilillä maustetun curryn tai hedelmillä kruunatun fetasalaatin kaverina.

Paddle Creek Rosé Riesling saapuu Alkoihin toukokuussa, joten silloin kannattaa olla hereillä!

Maistuvaa kevättä roseeviinien äärellä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.