5 x paras rieslingrosee

20.4.2022 - 5 x paras|

Kesän hittiviiniksi muodostunut rieslingrosee tulee taas rytinällä, kun Alkoihin on juuri saapunut maailman ensimmäinen pirskahteleva rieslingrosee. Lue Master of Wine Tuomas Meriluodon kuvaukset pinkeistä rieslingeistä ja käy hakemassa mieleisesi Alkosta testiin!

1) That’s Neiss Pink Riesling

Rieslingroseiden konkari hurmaa tänäkin vuonna | 13,99€

Saksassa, Pfalzin alueella sijaitsevan Neissin viinitalon rieslingrosee oli se ihan ensimmäinen pinkki riesling, joka saapui Suomen-markkinoille – ja ampaisi heti huimaan suosioon. Väriltään herkullisen lohenpunainen, kesän kukilta ja vadelmilta tuoksahtava That’s Neiss Pink Riesling on siis Riesling-valkoviiniä, johon on lisätty hitunen Spätburgunder- eli Pinot Noir-punaviiniä.

Hedelmältään herkku ja hapoiltaan ponteva pinkki riesling sopii rentoon kilistelyyn sellaisenaan – ja viihtyy monenmoisten pöydän antimien kyljessä. Jos sun tekee mieli mereneläviä, voit maustaa ne vähän reilummallakin kädellä, tämän rieslingroseen jäännössokeri kestää sen heittämällä. That’s Neiss Pink Riesling saattelee kivasti myös grillikanan, savulohipastan, kasvis- ja juustopiiraat sekä tuhdit, hedelmäiset salaatit. Myös lasinuudelisalaatti ja pad thai -nuudelit ovat loistopari tälle viinille!

Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä Juomasekoitukset-hyllyyn.

2) Digno Riesling Rosé

Eettisen kaupan luomurieslingroseeta Chilestä | 12,98€

Heti Neissin pinkin taidonnäytteen perään Alkon rieslingroseevalikoimaan astunut Digno Riesling Rosé tulee Chilestä, Curicon laaksosta. Torres Chilen vaaleanpunainen kesähitti on vinkeän aromaattinen ja makoisa rieslingrosee, josta löytyy jo sitä petrolista tuntua – eli ikääntymisen tuomaa charmia. Sipulinkuoren mieleen tuova väri syntyy siitä, kun rieslingiin lisätään pikku määrä Cinsault-rypäleestä valmistettu punkkua.

Trooppisiin sitrushedelmiin ja metsämarjoihin taittava, jäännössokerin silaama Digno Riesling Rosé tykkää voikkaammistakin ruoista. Kokeile teriyaki- tai kung po -kanalle, ’nduja- tai chorizopizzalle, tai suositun uunifetapastan kanssa. Mahtivalinta myös grillilohinigireille! Luomusertifioitu Digno Riesling Rosé on vegaanienkin mieleen: sen valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä.

3) Deep Roots Pink Riesling

Taattua laatua saksalaisilta huipputuottajilta | 13,99€

Jos tykkäät suosituista Deep Roots -valkkareista, pistähän seuraavaksi kokeiluun tämä Pink Riesling! Herrat tämän rieslingroseen takana ovat huippulaadusta ja kokeilunhalusta tunnetut viinintekijät Jochen Dreissigacker, Philipp Wittmann ja Stefan Winter.

Väriltään intensiivisen pinkin juoman aromimaailmassa on metsämansikkaa, sitrusmaista vivahdetta sekä granaattiomenaa. Deep Roots Pink Riesling on kuiva rieslingrosee, josta löytyy himppu jäännössokeria. Se tekee tästä runsaan hedelmäisestä ja elämäniloa tulvivasta saksalaisesta mainion kaverin niin terasseilla rentoutumiseen, kevään grilli-iltoihin kuin kesän piknikeillekin. Omia suosikkejani tälle pinkille rieslingeille ovat lohipastrami, kanacaesar ja sieniwokki.

Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä Juomasekoitukset-hyllyyn.

4) Dreissigacker Organic Pink Riesling

Elegantin tyylin rieslingroseeta Rheinhessenistä | 15,90€

Jos Jochen Dreissigackerilla oli näppinsä pelissä jo edellä kuvatussa rieslingroseessa, Dreissigacker Organic Pink Riesling on miehen oma taidonnäyte: väriltään huisin hieno, puhtaan mineraalinen ja herkän hedelmäinen pinkki riesling, jossa tuntuu myös viehättävää kukkeutta.

Pöydässä tämä raikas vaaleanpunainen tyyliniekka muodostaa ykköscombon esimerkiksi sushin, jokirapusalaatin ja siikacevichen kanssa. Toimii hienosti myös klassisen seafood platterin vierellä. Tyyliltään hillitty ja kuulas, Dreissigacker Organic Pink Riesling edustaa rieslingroseiden premium-kategoriaa – ja täyttää myös vegaanin ja luomun kriteerit.

Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä Juomasekoitukset-hyllyyn.

5) That’s Neiss Bubbly Pink Riesling

Kevyesti pirskahteleva kuohuviini Saksan Pfalzista | 14,98€ that's neiss pink riesling bubbly

Hoi, kaikki puolikuivan kuohuviinityylin ystävät! Alkoon uutuutena saapunut That’s Neiss Bubbly Pink Riesling on ihanan hapokas ja herkullisen persikkainen rieslingrosee, joka pirskahtelee kivasti lasissa. Persikan ohella vadelmaisilla ja appelsiininkukkaisilla aromeilla pelin avaavassa roseessa on tyylikkään mineraalinen ja ilmava maku.

Pöydässä eloisan aromaattinen That’s Neiss Bubbly Pink Riesling on todellinen tuhatkasvo, joka tykkää niin salaateista, kala- ja äyriäispastoista kuin kepeistä lohiherkuistakin. Esimerkiksi anjovispasta, lohitataki ja nizzansalaatti ovat täysosumia tälle pirskahtelevalle viinille. Mainio valinta myös vegepizzalle, marinoiduille kasviksille, pikkupiiraille ja monille juustoille.

Huom! Tämä viini on sijoitettu Alkon myymälöissä Juomasekoitukset-hyllyyn.

Maistuvaa kevättä pinkkien rieslingien äärellä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.