5 x paras kuohuviini uuteenvuoteen

20.12.2021 - 5 x paras|

Vuosi 2021 vetelee viimeisiään, ja pian on aika toivottaa tervetulleeksi uusi, toivottavasti ehompi vuosi. Master of Wine Tuomas Meriluoto listasi omat valintansa vuodenvaihteen kilistelyyn. Löytyykö näistä sulle paras kuohuviini uuteenvuoteen?

1) Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Vuoden Viini on hyvä kuohuviini uuteenvuoteen | 15,90€ lindauer special reserve blanc de blancs

Uusiseelantilaisen Lindauerin viinitalon voittokulku jatkuu Vuoden Viini -kisassa vuodesta toiseen. Vuoden Kuohuviinin tittelin omassa kategoriassaan – ja samalla koko kilpailun ykkössijan – tänä vuonna napannut Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut on samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini, joka on 100-prosenttinen chardonnay.

Raikkaan sitruksisuuden, kypsän hedelmäisyyden ja kermaisen paahteisuuden hienosti yhdistävä kuohuviini sopii uudenvuoden kilistelyyn sekä kepeille alkupaloille ja merenherkuille ostereista kampasimpukoihin. Tarjoile isopesäisistä laseista! 

2) Casa Canevel Prosecco Rosé Brut

Herkullinen roseekuohuviini uuteenvuoteen | 13,99€ casa canevel rose prosecco

Prosecco-fanin valinta uuteenvuoteen on selvä: proseccoa, tietty! Casa Canevel Prosecco Rosé Brut on arvostetun perhetilan kuohuviini, joka oli se ensimmäinen roseeprosecco Suomessa. Vaaleanpunaista proseccoahan on ylipäätään saanut valmistaa vasta vuodesta 2019.

Proseccon historialliselta ydinalueelta Valdobbiadenesta tuleva Casa Canevel Prosecco Rosé Brut on kuiva kuohuviini, joka hurmaa korallinpunaisella värillään sekä vadelmat, punaherukat ja ruusut mieleen tuovalla tuoksullaan. Mainio kuohuviini uudenvuoden salaatti- ja suolapalapöytään.

3) Nyetimber Classic Cuvee Brut

Uusivuosi starttaa brittikuplilla! | 44,89€ nytimber classic cute

Jos englantilaiset kuohuviinit eivät vielä ole tuttuja, uusivuosi on hyvä aika tutustua! Saarivaltion tunnetuimman viinitilan, Nyetimberin, samppanjamenetelmällä valmistettu Classic Cuvée Brut on kypsän hedelmäinen, upean paahteinen ja hapoiltaan hieno kuohuviini, jota saa niin pienessä kuin normaalikokoisessa pullossa.

Monipuolisena ruokaviininä Nyetimber Classic Cuvee Brut sopii uudenvuoden napostelupöytään. Katatpa sitten tarjolle jokirapu- tai kanacaesaria, kasvispiirakkaa, blinejä tai cevicheä, tämä Champagnen rypälekolmikosta sekoitettu kuiva kuohuviini maistuu ihanalta näiden herkkujen kanssa. Ässä kuohuviini myös kampasimpukoille ja bataattiranskalaisille.

4) Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature

Rutikuiva kuohuviini Kataloniasta | 16,99€ alta alella mirgin reserva cava brut

Tosikuivan tyylin ystävät rakastuvat tähän luomucavaan, joka tulee Espanjan pienimmältä laatuviinialueelta Alellasta, Barcelonan kaupungin kupeesta. Cava-rypäletriosta eli Macabeusta, Parelladasta ja Xarel.losta valmistettu Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature on siis kuohuviini, johon ei ole lisätty lainkaan sokeria korkinvaihdon yhteydessä.

Tarjoa tätä rutikuivaa, mineraalista ja hienostuneen yrttistä kuohuviiniä raikkaiden merenantimien ja sitrusmarinoitujen kasvisten kanssa. Myös oliivit ja muut pikkuherkut maistuvat ihanilta Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature -kuohuviinin kyljessä.

5) Lindauer Special Reserve Rose Brut

Vaaleanpunaisia kuplia Uudesta-Seelannista | 15,90€ lindauer special reserve rose brut

Onko rosee sulle se mieluisin tai paras kuohuviini uuteenvuoteen? Jos on, herkullisen marjainen ja ihanan kermainen Lindauer Special Reserve Rosé on mainio samppanjamenetelmällä tehty roseekuohari vuoden viimeiseen juhlailtaan. Kuohuviinin väri on peräisin Chardonnay-Pinot Noir-sekoitteeseen lisätystä Pinotage-rypäleestä tehdystä punaviinistä.

Uuden-Seelannin johtavan kuohuviinitalon roseekuplat maistuvat herkullisilta charcuterien ja juustojen kanssa. Lindauer Special Reserve Rose Brut on myös ihan paras kuohuviini esimerkiksi kylmäsavulohelle, lohipastramille ja lohitartarille.

Herkullista uudenvuodenaattoa ja onnellista uutta vuotta!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.