5 x paras hanapakkaus loppuvuoteen

1.12.2021 - Artikkelit|

Hanapakkaukset ovat meillä Suomessa valtavan suosittuja – ja mikä olisikaan kätevämpi pakkaus loppuvuoden juhliin? Lue millaisia hanaviinejä Master of Wine Tuomas Meriluoto suosittelee loppuvuoteen!

1) Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz hanapakkaus

Eteläaustralialainen punaviini hanapakkauksessa | 32,99€ Camden park Cabernet Sauvignon shiraz uutuus hanapakkaus

Etsitkö rennon herkullista hanapakkausta loppuvuoteen? Etenkin jos hillomaiset ja auliin hedelmäiset punaviinit saavat teidän porukan syttymään, Camden Park Cabernet Shiraz uutuushanapakkaus on oiva valinta ilmojen kylmetessä.

Tästä puhtaan hedelmäisestä aussista löytyy mehevyyttä, rotevuutta, marjaista meininkiä ja kivaa mausteisuutta. Camden Park Cabernet Shiraz hanapakkaus sopii rentoon yhdessäoloon, sellaisenaan nautittavaksi, mutta toimii monipuolisesti myös ruokaviininä laidasta laitaan.

2) Deep Roots Riesling Trocken hanapakkaus

Hyvä hanapakkaus joulukaloille | 37,99€ deep roots riesling trocken hanapakkaus

Loppuvuoden tärkein valkoviini on tietysti se, joka sopii erityisesti kalaruoille joulunaikaa silmällä pitäen. Saksan trendialueelta Pfalzista tulevassa, puhtaan hedelmäisessä ja tyylikkään hapokkaassa Deep Roots Riesling -hanapakkauksessa on just sen verran mukavasti jäännössokeria, ettei viini jää voimakasmakuistenkaan kalojen jalkoihin.

Aprikoosilta ja sitrushedelmiltä tuoksahtava, kaikin puolin aromikas ja kukkea Deep Roots Riesling nauttii, kun se saa seurakseen graavi- tai kylmäsavulohta. Kokeile tätä luomuviiniä myös kalkkunan kanssa. Tästä ei riesling hanapakkauksessa enää parane!

3) Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus

Persoonallinen jenkkipunaviini hanapakkauksessa | 37,90€ gnarly head old vine zinfandel

Pikkujoulujen tai erityisesti joulun viettoon kokoonnuttaessa on tärkeää, etteivät herkut pöydässä lopu kesken. Joulupöydän täsmäviinien lisäksi monesta kodista löytyy myös rento siemailupunaviini. Jos jenkkiviinit eivät vielä ole niin tuttuja, ota kokeiluun Gnarly Head Old Vine Zinfandel hanapakkaus? Tämä viini pullossa palkittiin juuri Helsingin Sanomien testissä voittajana.

Vaikka tässä vivahteilla leikkivässä, intensiivisessä kalifornialaisessa punaviinihanapakkauksessa on ytyä, pehmoisten tanniinien ansiosta se maistuu miellyttävältä sellaisenaankin. Ja tietysti siinä vaiheessa iltaa, kun ateria on sulanut sen verran, että on kovien ja suolaisten juustojen aika.

4) Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc hanapakkaus

Languedocin luomuvalkoviini hanapakkauksessa | 35,99€ les fumees blanches hanapakkaus

Vaikka jouluna nautitaan lumen hohteesta ja kynttilöiden taiasta, mahtuu joulutunnelman keskelle tuulahdus Etelä-Ranskan aurinkoa. Languedocin viinialueen klassikkotalon, Lurtonin, Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on monen ikisuosikki: eloisan hedelmäinen, houkuttavan aromaattinen valkoviini, joka tulvii Välimeren sitruunaa, herukkaa ja passionhedelmää.

Nauti tätä luomuvalkoviiniä jouluaterian alkumaljana tai graavisiian kanssa. Jos teidän jouluun kuuluvat myös osterit, Les Fumées Blanches tykkää niistäkin. Hyvä hanapakkaus myös sinne jouluyön juustohetkiin, kun suurin osa porukasta on jo painunut pehkuihin: Lurton Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on nappivalinta etenkin vuohenjuustolle.

5) Sangre de Toro Original hanapakkaus

Se härkäpunaviini hanapakkauksessa | 33,98€ sangre de toro hanapakkaus

Haussa joulun yleispunaviini? Rubiinin sävyissä välkehtivä, pehmeän mausteinen ja maukkaan marjainen Sangre de Toro Original on hyvä hanapakkaus siihen rooliin! Garnacha- ja Carineña-rypäleistä sekoitettu, tammessa kypsynyt Sangre de Toro tuoksuu tummilta marjoilta ja villiyrteiltä.

Kokeile tätä pehmeätanniinista härkäviiniä kinkun ja laatikoiden kanssa. Sangre de Toro Original hanapakkaus istuu myös monen vegejouluherkun rinnalle sekä tietysti juustolautasen kaveriksi.

Nautinnollista loppuvuotta näiden mainioiden hanapakkausten seurassa!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

KATSO MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.