5 x kesän parhaat rieslingit

15.6.2019 - 5 x paras|Viinit|

Nyt tulevat ihanat kesärieslingit! Master of Wine Tuomas Meriluoto poimi viisi mainiota rieslingiä kesäisiin nautintoihin.

1) Villa Wolf Summer Edition Riesling

Herkullisen hedelmäinen uutuus Pfalzista

Siitä ei vaan pääse mihinkään: Riesling istuu suomalaiseen suuhun. Niin tekee tämäkin puolikuiva herkku Saksan kansainvälisesti tunnetuimman tuottajan Dr. Ernst Loosenin tarhoilta.

Villa Wolf Summer Edition Riesling tuoksuu kesältä ja taltuttaa mukavasti janon. Viinin sitruunaisuus, kukkeus ja reilu hapokkuus muodostavat sen verran mainion paketin, että appeena toimivat niin oman järven ahvenet, itämaisittain maustettu grillikana kuin piknik-korin antimetkin.

 

2)Freeclimber Riesling

Hyvä kalakaveri Moselin jokilaaksosta

Elämässä voi päästä helpommallakin kuin viljelemällä viiniä Saksan Moselin jyrkillä ja kivikkoisilla rinteillä. Huimapäinen ja kokeiluja rakastava Axel Pauly ajattelee toisin – meidän onneksemme.

Weingut Axel Pauly -tilalta tuleva Freeclimber Riesling on puolikuiva viini, jossa hienot hapot ja jäännössokeri tasapainottelevat yhtä vakuuttavasti kuin hahmot sen etiketissä. Tämä viini on hitti reippaasti savustetun kalan ja kipakamminkin maustettujen äyriäisten kanssa.

 

3)Kaufmann Hattenheim Riesling Trocken

Luonteikasta luomurisukkaa Rheingausta

Tuntuuko, että pää menee pyörälle kesän uutuusviinien keskellä? Mitäpä jos ensi kerralla kokeilisit sveitsiläisjuustolassa uransa aloittaneen Urban Kauffmannin valmistamaa kuivaa rieslingiä? Kaufmann Hattenheim Riesling Trocken tulee Rheingausta Saksasta – ja on täyttä luomua.

Tässä aprikoosia vilisevässä, yrteillä leikittelevässä rieslingissä on vivahteita vaikka muille jakaa. Jos perheessäsi tai vieraissasi on kasvissyöjiä, grillaa heille satokauden kasviksia tämän viinin kaveriksi. Ja varaudu siihen, että lihafanitkin kuolaavat combon perään.

 

4) Anselmann Riesling Classic

Ruokapöydän moniottelija kesäisiin herkkuhetkiin

Kesällä yhdessä syömiseen – ja maljojen kohotteluun – on kerrankin aikaa. Jos etsit mutkatonta kesäviiniä, joka toimii niin alkumaljana kuin läpi kepeän aterian, se on tässä.

Anselmannin historiallisen viinitalon pirtsakan hedelmäinen Riesling Classic taipuu äyriäisten, kalan ja salaattien kylkeen, ja saa upeat kesäkasviksemme maistumaan vieläkin paremmilta. Herahtiko vesi kielelle?

 

5)Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Chileläinen tyyliniekka tykkää merenelävistä

Jos Riesling on tuttu rypäle, mutta mielit vaihtelua eurooppalaisille klassikoille, ota suunta Chileen ja viileän Bío-Bíon laaksoon. Cono Surin suositun viinitalon upea yhden palstan riesling istuu suomalaiseen suveen yhtä moitteetta kuin sauna.

Viinin kuiva, intensiivisen sitruksinen ja harmoninen maku rakastaa raikkaita kala- ja äyriäisruokia. Ympäristötietoinen viininystävä lämpenee myös siitä, että tällä maailman ensimmäisellä hiilidioksidineutraalilla viinitilalla panostetaan kestävään kehitykseen.

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.