5 x kyykkyherkku: hyvä halpa viini – ota tärpit talteen!

6.6.2023 - Artikkelit|

Kymmenelläkin eurolla voi tehdä Alkon hyllyiltä löytöjä – kokeile vaikka näitä kyykkyherkkuja!

1. Radio Boka Tempranillo

Pehmeä ja hedelmäinen espanjatar | 8,95 €radio-boka-tempranillo

Kyllä, edullista ja hyvää viiniä löytyy vielä! Radio Boka on moderni espanjalainen viini, jossa on loistava hinta-laatusuhde. Viini on valmistettu rypäleistä, jotka on kerätty 25–50-vuotiaista Tempranillo-köynnöksistä Valencian tuotantoalueelta.

Tuoksusta löytyy raikasta kirsikkaisuutta, kypsää mansikkaa sekä pientä luumuisuutta, jota täydentää pehmeä, vaniljainen ja kanelinen mausteisuus. Keskitäyteläinen, maukas makumaailma yhdistettynä hyvään hintaan tekevät Radio Bokasta helpon valinnan kesän juhliin ja piknikille.

2. Little Sheep Pinot Grigio

Raikas pikkulammas Australiasta | 9,90 €Little Sheep Pinot Grigio 2022 muovipullo

Pinot Grigiota viljellään ympäri maailmaa ja siitä valmistetaan sekä runsaan aromaattisia että kepeän hedelmäisiä viinejä. Little Sheep on kevyemmästä päästä oleva Pinot Grigio, josta löytyy päärynää ja hentoa mantelisuutta.

Kätevään muovipulloon pakattu viini on helposti lähestyttävä, raikas sekä kukkaroystävällinen. Viini toimii kesäpäivinä sellaisenaan seurusteluun tai lähikaupan paistopisteeltä piknikille napattujen eväiden seurana.

3. Cono Sur Bicicleta Riesling

Happojen ja hedelmäisyyden täydellinen liitto | 10,99 €cono sur bicicleta valkoviini

Cono Surin polkupyöräviinit tarjoilevat lyömättömän hinta-laatusuhteen!

Cono Sur Bicicleta Riesling -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Chilen eteläisimmiltä viinialueilta, joiden ilmasto on viileä sekä Riesling-lajikkeen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileä ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä ja auttaa niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden.

Cono Sur Bicicleta Riesling on raikkaan hapokas ja hedelmäinen viini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä pienten alkupalojen kera nautittaviksi. Parhaimmillaan viini on aromikkaiden äyriäisten ja maukkaiden kalaruokien kumppanina.

4. Aires Del Sur Barrel Aged Organic

Roteva luomupunkku Espanjasta | 9,98 €aires-del-sur-barrel-aged-organic-2020

On harvinaista, että alle kymmenellä eurolla Alkon hyllyiltä löytyy roteva & voimakas -makutyyppiä edustava viini; Aires Del Sur kuitenkin tarjoilee jykevää makua tähän hintaan.

Viini on kolmen rypäleen sekoite: Cabernet Sauvignon, Tempranillo ja Petit Verdot. Rypäleet on kerätty tilan omilta luomupalstoilta. Viini on saanut kypsyä neljä kuukautta tammitynnyreissä luoden sille täyteläisen makumaailman.

Tarjoile viiniä liharuokien, tapasten, kanapaellan tai vaikka ribsein parina!

5. Origin Organic Tempranillo Merlot

Mehevä grillihetkien kaveri | 9,95 €Origin Organic Tempranillo Merlot 2021 kartonkitölkki

Tiriseekö grillissä kassler tai oletteko järjestämässä ystävien kanssa mökillä nyyttikestit? Origin Organic -tetra on näppärä napata mukaan kesän ruokarientoihin.

Origin Organic on Espanjan Vino de la Tierra de Castilla -luomutarhoilta peräisin oleva Tempranillo- ja Merlot-blendi. Muhkean täyteläinen ja mehevä viini on liharuokien kaveri ja se sopii myös sellaisenaan nautittavaksi.

Täyteläinen, keskitanniininen ja muhkean hedelmäinen viini!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.