5 x herkullisimmat grilliviinit

14.6.2019 - 5 x paras|Viinit|

Grillikausi on täydessä käynnissä, samoin sen täydellisen grilliviinin etsintä. Jos Zinfandel ei vielä ole tuttu rypäle, kannattaa kokeilla: se istuu mainiosti grilliruokien kylkeen. Master of Wine Tuomas Meriluoto valitsi tukun punaisia ja yhden valkoviinin kesän grilliherkuille.

1) Gnarly Head 1924 Double Black

Muskelimasa ottaa mittaa grillilihasta

Nyt herätys, erittäin täyteläisten viinien ystävät: Kaliforniasta kajahtaa! Gnarly Head 1924 Double Black on punaviini, joka hakee voimassa ja mehevyydessä vertaistaan. Todellinen voimanpesä, joka huutaa grillilihaa seurakseen.

Zinfandel-rypäleen dominoima viini maistuu kunnon grillipihvien, mausteisten makkaroiden ja BBQ-ribsien kera. Ja tuo vuosiluku? Se viittaa kieltolain ajan kalifornialaisviineihin, jotka tuppasivat olemaan samaa tyyliä kuin Gnarly Head 1924: tummanpuhuvia ja täynnä poweria.

 

2) Belle Blush Zinfandel Rosé

Amerikkalainen uutuusrosee grillikanalle

Muhkeita punaviinejä tuottava ja jenkkien rakastama Zinfandel-rypäle taipuu kivasti myös roseeksi. Kun seuraavan kerran etsit sopivaa hanapakkausta mökillä, puistossa tai takapihalla grillailuun, miten olisi Belle Blush Zinfandel Rosé?

Viinin napsahtaessa auki nenään tulvahtaa aimo annos kotoisaa metsämansikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Lempeässä maussa hurmaavat meloni ja granaattiomena. Belle Blush Zinfandel Rosé onkin nappivalinta grilliherkkuja saatteleville salaateille sekä grillikanalle ja -kalkkunalle.

 

3) Camden Park Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Grigio

Aussicharmia lasiin ja lautaselle

Moni meistä pitää Australian tuhdeista punaviineistä. Mutta maassa tehdään myös kiehtovia valkoviinejä – ja paljon muutakin kuin paksusti tammitettua chardonnayta, josta aussit aikoinaan tunnettiin. Kesäiseen menoon solahtavassa Camden Park Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Grigio -viinissä raikkaus ja hapokkuus on kohdillaan, ja taustalla vilahtelee mausteita.

Jos kesäkelit koettelevat kylmyydellään, lämpimän trooppista hedelmää löytää ainakin tästä lasista. Kolmesta suositusta rypäleestä valmistettu Camden Park -valkoviini tuo myös kesäisiin pastoihin ja grillikasviksiin ihan uuden ulottuvuuden. Kokeile ja ihastu. Vegaaniystäväkin tykkää.

 

4) Gnarly Head Old Vine Zinfandel

Ykkösvalinta grillivartaille

Grilliporukan kokoontuessa on tärkeintä, ettei ruoka ja juoma lopu kesken. Kalifornialainen Gnarly Head Old Vine Zinfandel -hanapakkaus sopii grillaamiseen niin kokonsa kuin luonteensa puolesta.

Viinin intensiivinen ja silti pehmeä maku taltuttaa hetkessä grillaamisesta ja hiillostamisesta lihaan tulevan karvauden. Ja mikä parasta, Zinfandel-rypäleen hillomaisen täyteläinen maku on muutenkin monen mieleen. Tämä rento amerikkalainen saattelee ne kesän parhaat lihavartaat.

 

5) 3 Finger Jack Old Vine Zinfandel

Rehtiä menoa barbecue-juhliin

Tiesitkö, että Kaliforniassa viihtyvä Zinfandel on köynnös, joka voi elää poikkeuksellisen vanhaksi? Esimerkiksi tämän punaviinin rypäleistä osa on kerätty 110-vuotiaista köynnöksistä. Ne tuottavat pienen, mutta sitäkin intensiivisemmän sadon, sillä yksinkertaistettuna yhden köynnöksen pienempään rypälemäärään tiivistyy enemmän makua.

Kun 3 Finger Jack pääsee lasiin, se pöläyttää ilmoille reippaasti mustikkaa, suklaata ja paahteisen vaniljaisia aromeja. Tässä viinissä tammikypsytys saa tuntua! Täysosuma kesäisille BBQ-herkuille.

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.

Tilaa uutiskirjeemme ja voita valurautapannu!

Liity onnellisten uutiskirjeemme tilaajien joukkoon syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Osallistut samalla valurautapannun arvontaan!

Lue lisää!