5 x etikettiostajan unelma – Kesän kauneimmat tuliaisviinit

22.6.2023 - 5 x paras|Artikkelit|

Mökkituliaisviineissä tärkeää on sekä herkullinen makuelämys mutta myös viinipullon kaunis ulkoasu ja etiketti. Valitse suosikkisi näistä etikettiostajan unelmista!

Satokausi Rosé & Satokausi Douro Red

Satokausi-viinit ovat todellisia silmäkarkkeja! Satokausikalenterin ja Winestaten satokausi-rosé-hanapakkausyhteistyössä luoma viiniperhe koostuu herkän kauniista rosé-hanapakkauksesta sekä tummantyylikkäästä Douro Red -punaviinipullosta. Molempien viinien pakkaukset ja etiketit ovat By your side creative -studion käsialaa.

Ihastuksen huokauksia herättävät etiketit ovat ylistyksiä sesongin kasviksille. Ranskalainen Satokausi Rosé (35,89€) on omiaan esimerkiksi mansikka-halloumisalaatille sekä kesäisille kala- ja kanaruuille. Viinin makuvivahteista löytyy villivadelmaa sekä persikkaa.

Portugalilainen Satokausi Douro Red (16,89 €) on puolestaan tyylikäs grilliviini, joka kantaa satokausi douro red punaviininiin kasslerpihvien kuin grillissä raitoja kylkeensä saaneiden paprikoiden sekä kesäkurpitsojen kanssa mainiosti. Kokeile grillata myös torilta ostettuja kesäsipuleita ja uusia porkkanoita. Keitä porkkanoita ensin hieman kattilassa ja viimeistele ne grillin lämmössä; loraus oliiviöljyä ja hunajaa pintaan, ripaus suolaa!

That’s Neiss Pink Riesling

Hitti heti syntyessään | 14,98 €that's neiss pink riesling

Saksalainen That’s Neiss Pink Riesling sulatti suomalaisten viininrakastajien sydämet heti ilmestyttyään kolmisen vuotta sitten. Viinihyllyille paikkansa vakiinnuttanut uusi viinityyli leikittelee nimellään ja etiketillään.

Vaaleanpunaisen ja rapsakan hapokkaan hittiviinin on valmistanut saksalainen viinintekijä Axel Neiss, jonka nimi näkyy myös viinin nimessä. Etiketistä puolestaan löytyy pieni kurkistusreikä pulloon ja sitä osoittava viesti kuvailee: ”That’s Neiss!”

Pink riesling on supermonipuolinen viini; se maistuu mökkiterassilla sellaisenaan ja ja sopii käytännössä kaikenlaisen kesätarjottavan kylkeen siemailtavaksi.

Radio Boka Organic Rosé

Makuelämyksen lisäksi espanjalaisia soittolistoja | 34,99 €Radio Boka Organic Rosé hanapakkaus

Tämä espanjalainen roseeviini on pakattu retroradiota jäljittelevään ulkoasuun. Musiikkia löytyy myös pakkauksesta itsestään, sillä viinin kyljestä löytyy QR-koodi, jonka takaa paljastuu eri tilanteisiin sopivia soittolistoja. Ja kun espanjalaisesta viinistä on kyse, yhdeltä soittolistalta löytyy tietenkin myös Los del Rion Macarena!

Itse viini saa kesäpäivän svengaamaan, sillä se sopii sellaisenaan siemailtavaksi, mutta siitä löytyy myös riittävästi ryhtiä grillattavien pariksi. Radio Boka Organic Rosé on kesän 2023 kausituote, joten se on myynnissä vain lyhyen aikaa. Kokeile ja ihastu sekä viiniin että soundeihin!

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic

Tyylipuhdas Provencen rose | 15,98 €Chavin Coteaux d'Aix en Provence Rosé Organic

Tämän vuoden uutuusrosee ihastuttaa pelkistetyllä ulkoasullaan! Kun näin tyylikäs pullo on siemailtu tyhjäksi, ei sitä välttämättä malta palauttaa mökiltä pullonpalautukseen vaan se saa uuden elämänsä kattauksessa vesipullona tai maljakkona. Yksinkertaisen pullon kaunis yksityiskohta on simpukkamainen pullon pohja, mikä viittaakin siihen, että viini on omiaan nautittavaksi merenelävien kanssa.

Kuiva, hapokas ja metsämansikkainen ranskatar kruunaa myös kesäpäivän mökillä ja toimii ruokahalua herättävänä alkumaljana.

KOKKAA NÄMÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.