4 x viini lahjaksi

1.12.2021 - 5 x paras|

Pukinkontista paljastuva hyvä punaviini ilahduttaa lahjansaajia tänäkin jouluna. Jos etsit laadukasta punaviiniä lahjaksi, katso Master of Wine Tuomas Meriluodon viinivinkit.

Huomioithan, että Alkon verkkokaupasta tilatessa viiniäsi ei välttämättä toimiteta lahjapakkauksessa. Jos siis ostat viinisi myymälän sijasta verkkokaupasta, muistathan varmistaa ajantasaisen tilanteen erikseen Alkon asiakaspalvelusta.

1) Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva lahjapakkaustorres gran coronas

Klassikko on hyvä punaviini lahjaksi | 15,98€

Jos etsit lahjaviiniä tutulle tai työtoverille, espanjalainen on aika varma valinta. Maailmankuulun katalonialaistuottajan, Miguel Torresin, Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva on joulun kunniaksi puettu komeaan lahjapakkaukseen. Osa viinin Cabernet-rypäleistä on kasvanut Torresin ykköstarhalla, Mas la Planalla. Mukana on meikäläisten makuun istuvaa Tempranillo-rypälettä.

Tiivistä tummaa marjaisuutta uhkuva, mehevä ja pehmeän mausteinen Gran Coronas sopii talven iltoihin sellaisenaan. Lahjansaajalle voi vinkata, että pöydässä tämä lahjaviini tykkää esimerkiksi lampaasta, possusta ja falafelista. Oiva valinta myös liha- ja juustovoittoiseen tapaspöytään. Tyylikäs hyvän tuulen punaviini lahjaksi!

2) Norton Barrel Select Cabernet SauvignonNorton barrel select Cabernet Sauvignon

Hyvä punaviini Argentiina-fanille | 12,48€

Etsitkö intensiivistä ja herkullista uuden maailman punaviiniä lahjaksi? Andien juurelta Argentiinan Mendozasta tulee roppakaupalla mainion hinta-laatusuhteen viinejä. Yksi näistä on Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon, palkitun tuottajan Cabernet-taidonnäyte, josta löytyy mukavasti herukkaa ja maanläheisyyttä sekä tasapainoiset tanniinit.

Jos lahjansaaja tykkää punaisesta lihasta, Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon viihtyy niin hirvipyöryköiden, häränpihvin kuin lampaanviulun seurassa. Sopii myös rentoiluun kovien juustojen kera.

3) Grand Vin Stellenboschgrand vin stellenbosch

Eteläafrikkalaista punaviiniä lahjaksi | 13,99€

Jos kaverisi tai kumppanisi rakastaa Shiraz- ja Cabernet Sauvignon -rypäleitä, tässäpä kiva idea sinne pukinkonttiin! Etelä-Afrikan maineikkaimmalla viinialueella, Stellenboschissa, valmistettu Grand Vin de Stellenbosch Cape Blend on hieno sekoitus tätä rypäleduoa sekä maan omaa punaista ylpeyttä eli Pinotage-rypälettä.

Roteva ja savuinen, silti tyylikkään vivahteikas Grand Vin de Stellenbosch Cape Blend on mainio punaviini talveen ja tuhtiin herkutteluun. Lahjansaajalle voi mainita, että pöytään kannattaa kattaa voimakasaromisia juustoja – tai paistaa kunnon pihvit. Tämä Stellenboschin sekoite toimii myös chili sin carnen kanssa. Hyvä punaviini lahjaksi etenkin kestävän kehityksen mukaisesti valmistettujen viinien ystävälle.

4) Masi Campofiorin lahjapakkausmasi campofiorin lahjapakkaus

Rakastettua ripassoa Italiasta | 14,98€

Valpolicellan alueelta tulevat, kahteen kertaan käytetyt ripasso-viinit ovat meillä valtavan suosittuja, joten ripasso-lahjan kanssa et mene metsään. Monessa viinikilpailussakin pärjännyt, aromaattinen ja vivahteikas Masi Campofiorin on hyvä punaviini lahjaksi. Kaksoiskäymisessä viini käy rypälemehusta alkoholiksi ja sen jälkeen amaronea varten kuivattujen rypäleiden kanssa.

Keskitäyteläinen Masi Campofiorin viini rakastaa kotimaista riistaa ja mutkattomia italoherkkuja, kuten sienirisottoa ja munakoisoruokia. Vinkkaa vegeruoasta tykkäävälle lahjansaajalle, että kokeilee vaikkapa pasta alla normaa tai melanzane alla parmigianaa! Vegaani ystävä taas ilahtuu tiedosta, lahjapullo on valmistettu ilman liivatetta ja muita eläinkunnan tuotteita.

Toivottavasti näiden ehdotusten joukosta löytyisi mieleinen lahjaviini!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.