4 x paras alkoholiton viini

4.1.2021 - 5 x paras|

Elämme ajassa, jossa arvostetaan koko ajan enemmän hyvinvointia ja terveellisyyttä. Siksi varsinkin yhä useampi nuorista juo harvemmin ja valitsee lasiinsa alkoholittoman vaihtoehdon. Master of Wine Tuomas Meriluoto listasi kepeämmät viinivinkit alkuvuoteen. 

1) Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling

Voittoisaa kuohuviiniä kevyeen kilistelyyn | 7,59€

Pikkujoulujen, joulun ja uudenvuoden juhlaputken jälkeen tulee varmasti eteen tilanteita, joissa tarvitaan alkoholitonta kuohuviiniä. Tällaisiin hetkiin sopii ruotsalaisten kehittämä ja Saksassa valmistettu Barrels & Drums Non-alcoholic Sparkling, joka nappasi alkoholittomien kuohuviinien kultamitalin Vuoden Viinit 2019 -kilpailussa ja hopeaa vuonna 2020.

Pöydässä tämä Chardonnay-pohjainen kuohuviini tykkää vähärasvaisista, simppelisti valmistetuista kaloista sekä monenmoisista merenelävistä. Kiva alkuvuoden kuplatuttavuus kaikille keventäjille ja alkoholittomien viinien ystäville.

2) Zéra Chardonnay Effervescent

Ranskalainen kuohuu ilman alkoholia | 8,96€

Tuttu tunne: joulun ja uudenvuoden jälkeen ajatus juhlista ja kuohuviinistä ei niin iske. Mitäpä jos kilistelisitte vuoden ekoissa illanistujaisissa alkoholittomilla kuplilla? Zéra Chardonnay Effervescent on mukavan sitruksinen ja pirteän hapokas, eteläranskalaisista luomurypäleistä tehty kuohuviini, jota särpii mielellään – niin raikkaan kukkea on sen jälkimaku.

Jos pöydässä on tarjolla salaattia, dippikasviksia, pizzaa tai vaikka vähän makeampiakin tuulihattuja, tämä Pierre Chavinin viinitalon kuohuviini toimii oivana palanpainikkeena. Kokeile myös marjojen ja jäätelön kanssa! Zéra Chardonnay Effervescent on vegaanienkin makuun, sillä viiniä ei ole kirkastettu liivatteella, munalla tai muilla eläinkunnan tuotteella.

3) Digno Sauvignon Blanc De-Alcoholised Wine

Klassikolla on uusi nimi ja olemus | 8,49€

Tekeekö työpäivän päätteeksi mieli lasillista valkkaria? Digno Sauvignon Blanc on chileläinen valkoviini, jossa houkuttavat tutut uuden maailman sauvignonin aromit: limetti, karviainen, herukanlehti ja yrtit. Alkoholi kuitenkin loistaa poissaolollaan.

Vaikka viiniin on jäänyt sokeria alkoholin poistamisen myötä, hapokkuus huitelee niin korkealla, että kielelle jää rapsakan raikas maku. Spanskimenon ystävä latookin pöytään tapaksia, Italia-fani antipastoja. Alkoholiton Digno on täysosuma myös itämaisittain maustetuille äyriäisille. Tätä Fair For Life -sertifioitua viiniä et halua missata!

4) Torres Natureo Syrah

Alkoholitonta espanjalaista Syrah-faneille | 8,61€

Kun multa kysytään punaviinivinkkejä, nostan usein esiin Syrah-viinit, koska ne tuntuvat istuvan meikäläisten makuun. Espanjalaisista Syrah-rypäleistä on syntynyt myös alkoholiton Torres Natureo, jonka aromeista löytyy punaherukkaa, vattua, granaattiomppua ja himppu vaniljaakin.

Pehmeän yrttisessä ja makean hedelmäisessä Natureossa hapot ovat kohdillaan, mikä tekee siitä varsin joustavan ruokaviinin. Parita leikkeleiden, maustemakkaroiden tai vegepiiraiden kanssa – tai hauduta kaveriksi mehevä possupata. Punainen Natureo tykkää myös uusproteiineista: kiva combo esimerkiksi härkispihvien kanssa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

Eikö Tuomaksen suosittelemaa viiniä löydykään lähimyymäläsi hyllystä?
Tiesithän, että voit nykyään toivoa lempiviiniäsi osaksi lähimyymäläsi valikoimaa. Alkotoive.fi on Alkon uusi palvelu, jonka kautta voit lähettää oman toiveesi myymälöiden valikoimista vastaaville valikoimamestareille.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.