Pääsiäisen pitkät pyhät antavat aikaa keittiössä kokkaamiseen, kauniin kattauksen valmisteluun sekä herkullisisita viineistä nauttimiseen. Tässä meidän viinivinkkimme keväiseen ruokajuhlaan!
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2021
LÖYTÖ!-punaviini pääsiäisen kattaukseen | 21,98 €
Rypäleen alkukodin, eli Ranskan Bourgognen oppien mukaan tehty Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir on huippuesimerkki laadukkaasta chileläisestä pinot noirista. Sen monivivahteinen tuoksu on täynnä kypsää marjaisuutta ja paahteisuutta. Muhkea ja mokkainen maku on pinot noiriksi täyteläisehkö ja tuoksun tavoin täynnä kypsää marjaisuutta. Makua ryhdittää tyylikäs hapokkuus, joka tekee tästä loistavan ruokaystävällisen viinin.
Pääsiäisen kattauksissa viini pääsee loistamaan, kun se kaadetaan karistan, poroherkkujen, sienirisoton tai vaikka pataruokien kanssa tarjolle.
Viinilehti valitsi tämän viinin Vuoden punaviiniksi vuonna 2022.
Villa Wolf Riesling 2023
Rakastettu riesling pääsiäispöytään | 13,69 €
Pfalzin sydämessä sijaitsevalla Villa Wolfin tilalla on valmistettu viinejä nelisen vuosisataa. Tilan omistaa nykyään yksi Saksan maineikkaimmista viinintekijöistä, Dr. Ernst Loosen, jonka viinit ovat löytäneet paikkansa meidän suomalaisten sydämissä.
Tässä pfalzilaisrieslingissä viehättää herkullinen sitruunan ja limetin hapokkuus, ryhdikkyys ja moniulotteisuus.
Pieni jäännössokeri rapsakan kuivassa maussa tekee tästä rieslingistä monikäyttöisen ruokaviinin. Savulohta salaattiin tai pastaan – tai kermaista äyriäisrisottoa pöytään! Villa Wolf maistuu myös sushin, sitruunaisen hernerisoton sekä brien ja camembert’n kaltaisten pehmeiden kermaisten juustojen kumppanina.
VINKKI! Villa Wolfin rieslingiä löytyy kattavasti eri kokoisisisa pakkauksissa: puolikkaassa ja 0,75-litraisessa lasipullossa sekä litran tetrassa ja 3-litraisessa hanapakkauksessa.
Masi Campofiorin 2021
Ripauksen parempi kuin ripasso | 16,90 €
Pääosin perheomisteinen Masin viinitalo on aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Masi Campofiorinia voisikin kutsua kaikkien ripasso-viinien esi-isäksi. Viini mullisti Italian punaviinien tuotannon vuonna 1964 olemalla ensimmäinen viini, joka valmistettiin ripasso-menetelmällä.
Tänä päivänä Masi Campofiorin valmistetaan niin sanotulla kaksoiskäymismenetelmällä, jonka Masi edelleen kehitti 1990-luvulla parantaakseen aiemmin kehittämäänsä ripasso-menetelmää. Kaksoiskäymismenetelmässä perinteinen punaviini käytetään uudestaan kuivattujen rypäleiden kanssa. Prosessi tuo viiniin alkoholia, väriä, uutosta ja pehmentää tanniineja sekä lisää aromikkuutta.
Keskitäyteläinen Masi Campofiorin rakastaa kotimaista riistaa ja mutkattomia italoherkkuja, kuten sienirisottoa ja munakoisoruokia. Pääsiäisenä viini toimii myös grillikauden avajaissa tai jos pöytään nostetaan pitkään hautuneita pataruokia.
Blandy’s Santa Luzia Madeira
Viinipariksi vaikka mämmille ja makua kastikkeisiin | 12,98 €
Santa Luzia on Blandyn tuoteperheen tunnetuin klassikko Suomessa. Santa Luzia Madeira on väkevöity viini, jonka käyminen pysäytetään 48 tunnin jälkeen lisäämällä viiniin viinitislettä. Väkevöinnin jälkeen Santa Luzia siirretään ”estufa”-tankkeihin, joissa viini pidetään 45–50 asteen lämpötilassa kolmen kuukauden ajan. Tämä prosessi simuloi entisaikojen laivamatkaa, jolloin madeiraviini syntyi tasaisessa lämmössä laivan ruumassa. Estufa-käsittelyn jälkeen Santa Luzia kypsyy kaksi vuotta amerikkalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.
Viinin tuoksussa voi löytää tyypillisiä madeiran aromeja: kuivattuja hedelmiä, toffeeta, paahteista karamellia. Maku on tuoksun mukainen, makea, rikas ja pehmeä.
Santa Luzia Madeira sopii hyvin erilaisten kakkujen ja leivonnaisten kanssa tarjottavaksi ja on erinomainen kypsien juustojen kanssa. Kokeile pääsiäisenä, miten madeira sopii yhteen mämmin kanssa! Santa Luziaa käytetään usein myös kastikkeen maustajana, joten tämä puolikas pullo tulee varmasti käytettyä pääsiäisen pitkien pyhien aikana.