4 x paras kuohuviini uuteenvuoteen

18.12.2023 - 5 x paras|

Vuosi 2023 vetelee viimeisiään, ja pian on aika toivottaa tervetulleeksi uusi vuosi. Master of Wine Tuomas Meriluoto listasi omat valintansa vuodenvaihteen kilistelyyn. Löytyykö näistä sulle paras kuohuviini uuteenvuoteen?

1) Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Rakastettu kuohuviini vuoden vaihteen juhlintaan | 16,99 € lindauer special reserve blanc de blancs

Uusiseelantilaisen Lindauerin viinitalon Special Reserve Blanc de Blancs Brut on palkittu ja rakastettu vuodesta toiseen! Se on samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini, joka on 100-prosenttinen chardonnay.

Raikkaan sitruksisuuden, kypsän hedelmäisyyden ja kermaisen paahteisuuden hienosti yhdistävä kuohuviini sopii uudenvuoden kilistelyyn sekä kepeille alkupaloille ja merenherkuille ostereista kampasimpukoihin. Tarjoile huilulasien sijaan isopesäisistä laseista! 

2) Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Laatutuottajan upea samppanja ei petä | 61,89 €Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Charles Heidsieck on upea samppanjatalo, joka tunnetaan hienostuneen runsaista samppanjoistaan. Talon rakastettu non-vintage-samppanja, Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut on elegantti, vivahteikas ja tyylikkään hapokas samppanja, jonka moniulotteisuuden taustalla ovat edellisten satovuosien reserve-viinit. Viinistä jopa 50% on edellisten vuosikertojen satoa, mikä tekee viinistä huiman moniulotteisen.

Kun jouluaterialla tekee mieli panostaa juomapuoleen, Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut toimii niin ostereiden, graavatun lohen, mädin ja kaviaarin, pateiden kuin pikkupasteijoidenkin kanssa. Tämä Viinilehden viiden tähden viiniksi arvioima, ja Vuoden samppanja -kisan pronssimitalillakin palkittu viini on intensiivisen hedelmäinen ja hurmaavan paahteinen. Se maistuu juhlatunnelmaa nostattavana aperitiivinakin!

P.S. Samppanja on saatavilla nyt myös puolikkaassa pullokoossa!

3) Nyetimber Classic Cuvee Brut

Uusivuosi starttaa brittikuplilla! | 47,89 € nytimber classic cute

Jos englantilaiset kuohuviinit eivät vielä ole tuttuja, uusivuosi on hyvää aikaa tutustua! Saarivaltion tunnetuimman viinitilan, Nyetimberin, samppanjamenetelmällä valmistettu Classic Cuvée Brut on kypsän hedelmäinen, upean paahteinen ja hapoiltaan hieno kuohuviini, jota saa niin puolikkaassa kuin normaalikokoisessa pullossa.

Monipuolisena ruokaviininä Nyetimber Classic Cuvee Brut sopii uudenvuoden napostelupöytään. Katatpa sitten tarjolle jokirapu- tai kanacaesaria, kasvispiirakkaa, blinejä tai cevicheä, tämä Champagnen rypälekolmikosta sekoitettu kuiva kuohuviini maistuu ihanalta näiden herkkujen kanssa. Ässä kuohuviini myös kampasimpukoille ja bataattiranskalaisille.

4) Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparklingbarrels and drums alkoholiton kuohuviini

Alkoholiton vaihtoehto kuplivaksi maljajuomaksi | 8,59 €

Jos olet blanc de blancsin eli puhtaasti valkoisista lajikkeista valmistetun kuohuviinin ystävä, Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling on todennäköisesti alkoholiton kuohuviini makuusi. Valmistusprosessi on simppeli: Chardonnay-rypäleestä tehdystä valkoviinistä alkoholi on tyhjiötislattu pois ennen kuplat synnyttävän hiilidioksidin lisäämistä.

Raikkaan hedelmäinen, suutuntumaltaan pehmeä Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling sopii juhlahetkien kilistelyyn silloin, kun pöydässä preferoidaan alkoholitonta. Se toimii hienosti myös niin merenherkkujen kuin vaikka rennosti pastojen ja pizzojenkin kaverina.

INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.