4 x paras hanaviini hiihtolomalle – näissä tonkissa on hinta-laatu kohdillaan

12.2.2024 - 5 x paras|Artikkelit|

Monelle unelmien hiihtoloma pitää sisällään sopivassa suhteessa ulkoilua, rentoutumista, yhdessäoloa läheisten kanssa sekä hyvää ruokaa. Nappaa tästä talteen hiihtoloman hanaviinisuositukset!

1. Cono Sur Bicicleta Riesling 2022 36,98 €cono sur bicicleta riesling hanapakkaus

Chileläinen Cono Surin Bicicleta Riesling on todellakin sulattanut suomalaisten sydämet, sillä se oli vuonna 2023 meidän Winestaten kaikken myydyin viinimme! Raikkaan hapokkaassa sekä kuivassa valkoviinissä onkin loistava hinta-laatusuhde ja se soveltuu monipuolisesti erilaisiin ruokailuhetkiin sekä seurusteluun.

Cono Sur Bicicleta Riesling -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta, joka on yksi Chilen eteläisimmistä viinialueista. Alueen ilmasto on viileä sekä Riesling-lajikkeen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileä ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä ja auttaa niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden.

2. Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz 2021 33,98 €Camden park Cabernet Sauvignon shiraz uutuus hanapakkaus

Camden Park Cabernet Sauvignon Shiraz on tuhdin täyteläinen ja roteva premium-hanapakkaus Etelä-Australiasta. Etiketti viittaa härkiin, joita karjanajajat veivät Queenslandista markkinoille Etelä-Australiaan. Heidän reittinsä kulki samannimisen viinitilan ohi.

Rasauta Camden Parkin hana auki hiihtolomalla, kun tarjolle katetaan meheviä liharuokia. Hieman viilennettynä viini toimii myös sohvalla nautiskeltuna ja vilttiin kääriytyneenä.

3. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2022 37,98 €les fumees blanches hanapakkaus

Kuiva ja hapokas ranskatar, Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc on erinomainen viini aperitiiviksi. Sen aromeista voi löytää muun muassa sitrushedelmiä, valkoherukkaa, hentoa mangoisuutta sekä yrttisyyttä. Ruokapöydässä se nauttii saadessaan kattauksessa kaverikseen mereneläviä ja keveitä kalaherkkuja. Se on myös tyylikäs tarjottava monipuolisen buffetpöydän lomaan.

Viinilehti kuvailee tätä valkoviinitonkkaa hintaluokassaan suoranaiseksi löydöksi ja laadultaan erinomaiseksi.

4. Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2021 39,98 €gnarly head old vine zinfandel

Gnarly Head Old Vine Zinfandel tuo Kalifornian aurinkoa hiihtolomaviikon pakkaspäiviin!

Viini on peräisin erittäin vanhoista, jopa yli 80-vuotiaista muhkuraisista Zinfandel-köynnöksistä, jotka vanhuuttaan tuottavat enää erittäin pienen määrän rypäleitä. Alhainen satomäärä maistuu ja tuntuu rypäleissä erittäin intensiivisenä ja aromikkaana hedelmäisyytenä. Viini on pehmeä, aromikas ja uskomattoman monivivahteinen.

Tarjoa viiniä paistettujen tummien liharuokien tai täyteläisten kasvispaistosten kanssa.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.