4 x kesän kuumin kuohuviini

3.6.2019 - 5 x paras|Viinit|

Millä startata kesän kuohuviinikausi? Hyvä kysymys! Kuohuviini on nykyään niin suosittua, että valinnanvaraa on enemmän ja enemmän. Jos valinta saa pään pyörälle, näillä Master of Wine Tuomas Meriluodon vinkeillä saatat löytää uuden suosikkikuohuvan kesään.

1)Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Samppanjamainen hurmuri Chardonnayn ystäville

Lomalla on aikaa seikkailla kuohuviinien maailmassa. Kun seuraavan kerran tekee mieli kesäistä kuplivaa Euroopan ulkopuolelta, suosittelen suuntaamaan maailman toiselle laidalle asti. Uusiseelantilaisen Lindaeurin viinitalon Blanc de Blancs tarjoaa pullon täydeltä trooppista hedelmää – eli uuden maailman Chardonnayta komeimmillaan.

Tämä paahteisuudessaan monen mielestä samppanjaa muistuttava kuohuviini on niittänyt kunniaa myös Vuoden Viinit -kilpailussa. Lindauerilla avaat onnistuneen illanvieton ja pärjäät monenlaisten, etenkin merellisten, kesäherkkujen kanssa. Nappivalinta loppukesän saksiniekoille.

2)Bepin de Eto Prosecco Superiore Extra Dry

Laatuprosecco kepeiden kesäherkkujen kaveriksi

Prosecco on lyömätön kesäjuoma: pirtsakan raikas ja sopivan hapokas istuakseen useammankin kuplafanin makuun. Eikä Bepin de Eto Prosecco Superiore Extra Dry ole mikä tahansa prosecco, vaan pienen perhetilan tuottama kuohuviini Prosecco-alueen sydänmailta Valdobbiadenesta.

Raikkaan päärynäinen, jonkin verran makua pyöristävää sokeria sisältävä prosecco saattelee kivasti piknik-korista paljastuvat keveät naposteltavat sekä kesäiset salaattit. Ja jos mielit viinitietäjän leimaa otsaasi, niin se rypälehän on sitten nimeltään Glera…

3) Villa Wolf Pinot Noir Rosé Extra Dry

Roseekuohuva mausteisempaankin napostelupöytään

Moni meistä mieltää Saksan valkoviinimaaksi, mutta loistavan hinta-laatusuhteen viinimaasta tulee paljon muutakin kesäiseen meininkiin sopivaa. Esimerkiksi Villa Wolfin roseekuohuva, jossa hedelmäisyys ja hapot ovat paiskaavat onnistuneesti kättä.

Puolikuivan makunsa ansiosta Pfalzin laatuviinialueella tehty Villa Wolf Pinot Noir Rosé kestää reippaamminkin maustetut kesäherkut. Toimii myös ystävät yhteen kokoavana maljana. Ja jos ne kaverit vielä varmistelevat, mitä se vegaaninen viini oikein tarkoittikaan, niin tätä kuohuviiniä ei ole kirkastettu eläinperäisillä tuotteilla kuten liivatteella, munanvalkuaisella tai maitoproteiinilla.

4)Alta Alella Reserva Mirgin Cava Brut Nature

Luomukuplia tosikuivaan makuun

Puhutteleeko rutikuiva tyyli makunystyröitäsi? Siinä tapauksessa kannattaa nyt poimia koriin Brut Nature -merkittyjä kuohuviinejä, jotka ovat maailmalla yhä suositumpia. Cavan ystävä tarttuu tänä kesänä Alta Alellan laatutilan Mirgin-cavaan, johon ei ole lisätty lainkaan sokeria.

Tyylikkään mineraalinen ja tinkimätön cava tulee Alellasta, Espanjan pienimmältä viinialueelta aivan Barcelonan kaupungin kupeesta. Kun pöytä notkuu tapaksista ja ilo kuplii sen ympärillä, moneen otteeseen palkitun viinitilan Mirgin Cava on omimmillaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä löytyy sulle uusi suosikki!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.